SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU AL STATELOR UNITE

MARELE PREMIU AL STATELOR UNITE // Lewis Hamilton, campion mondial pentru a șasea oară! Britanicul a terminat pe locul secund o cursă în care a „strălucit” din nou

Articol de GSP - Publicat duminica, 03 noiembrie 2019 22:45

Lewis Hamilton (34 de ani) este din nou campion în Formula 1. Britanicul a terminat pe 2 în Marele Premiu al Statelor Unite, performanță suficientă pentru a-și adjudeca cel de-al șaselea titlu al carierei și cel de-al treilea consecutiv. Cursa a fost câștigată de Valtteri Bottas, colegul său de la Mercedes.  

Cu un avans de 74 de puncte față de Bottas în clasamentul piloților, Hamilton a început cursa de pe locul 5, iar o clasare în preajma podiumului i-ar fi garantat oricum titlul. Britanicul nu s-a mulțumit însă cu puțin și a forțat o strategie cu o singură trecere pe la boxe, în speranța că va reuși să câștige cursa. 

Campionul en-titre a plecat perfect, a ajuns pe locul 3, iar în următoarele momente din cursă a fost chiar lider, profitând de intrările la boxe ale lui Bottas și Verstappen.  

Strategia lui Hamilton nu i-a adus victoria, acesta fiind depășit cu câteva tururi înainte de final de Bottas. Rămâne însă o cursă fantastică făcută de Hamilton pe circuitul de la Austin, un alt moment de referință de impresionanta sa carieră. 

Hamilton ajunge la 6 titluri în „Marele Circ”, se apropie la unul singur de recordul lui Michael Schumacher, și își croiește cu fiecare sezon ce trece drumul spre galeria piloților legendari ai Formulei 1.  

Desfășurarea liveTEXT a cursei: 

Turul 56/56: Lewis Hamilton este pentru a șasea oară campion mondial în Formula 1! Britanicul încheie cursa pe locul secund, în spatele lui Valtteri Bottas și peste Max Verstappen!

Turul 52/56: Bottas trece, în cele din urmă, de Hamilton. Britanicul va deveni campion mondial, însă victoria de la Austin va fi adjudecată de finlandez. 

Turul 49/56: Bottas vine tare din spate și amenință poziția fruntașă a lui Hamilton, care va rămâne cu actualul set de pneuri până la finalul cursei. Avantajul britanicului față de colegul său este de o secundă, cu 6 tururi înainte de final

Turul 37/56: Intrările la boxe ale lui Bottas și Verstappen îl propulsează din nou pe Hamilton pe primul loc. 

Turul 24/56: Cu pneurile aproape uzate, Hamilton e depășit de Bottas și alege să intre imediat la boxe. Va reveni pe locul 3, în spatele lui Verstappen

Turul 23/56: Lewis Hamilton, în continuare la conducerea cursei. Acesta e urmat de Bottas și Verstappen, însă britanicul n-a intrat nici până acum să facă schimbul de pneuri.

Turul 16/56: Hamilton profită de intrările la boxe ale lui Bottas și Vertsappen și se instalează temporar pe primul loc. Totuși, britanicul n-a trecut deomcamdată pe la stand-uri. 

Turul 13/56: Hamitlon se apropie la maoi puțin de o secundă de Verstappen, iar olandezul face eforturi mari pentru a rezista asediului britanicului

Turul 8/56: Abandon Vettel! Suspensia monopostului lui Vettel cedează, iar neamțul e nevoit să abandoneze. 

⇒ Turul 7/56: Clasamentul după primele 7 tururi: 1. Bottas, 2. Verstappen, 3. Hamilton, 4. Leclerc, 5. Norris. Hamilton are intenții clare și va încerca în tururile următoare să-l depășească pe Verstappen. 

⇒ Turul 2/56: Probleme pentru Sebastian Vettel, care transmite boxei sale că întâmpină unele probleme tehnice. Neamțul a căzut pe locul 7. 

⇒ Turul 1/56 : Start de cursă fără incidente notabile. De remarcat este însă plecarea impresionantă a lui Lewis Hamilton, care a câștigat două poziții și a urcat pe locul 3. Bottas și-a menținut primul loc, finlandezul fiind urmat de Max Verstappen. 

Monoposturile au plecat în turul de formare, iar cursa va începe în scurt timp!

10 cursea câștigat anul acesta Lewis Hamilton

CLASAMENT PILOȚI ÎNAINTEA CURSEI: 

1. Lewis Hamilton - 363p   
2. Valtteri Bottas - 289p 
3. Charles Leclerc - 236p 
4. Sebastian Vettel - 230p 
5. Max Verstappen - 220p 

CLASAMENT CONSTRUCTORI ÎNAINTEA CURSEI: 

1. Mercedes - 652p 
2. Ferrari - 446p 
3. Red Bull - 341p 
4. McLaren Renault - 111p 
5. Renault - 73p 

Vezi și: 

Luminița Paul, despre Max Verstappen, marea speranță din Formula 1: „Un pilot cu imens talent și la fel de multă personalitate”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
viomarmi22
viomarmi22  •  04 Noiembrie 2019, 00:15
Postat de rocky2 pe 03 Noiembrie 2019, 22:13

Care ferrari, astia care abandoneaza din motive tehice aproape in fiecare cursa? Oricum, la anul cred ca RedBull cu motoarele Honda va fi peste italieni, asa ca ar fi o greseala pentru Max sa plece de la ei!

Cred că te-ai uitat la alte curse și le ”scufunzi” amarnic când vorbești tâmpenii despre Ferrari ! Honda vrea să se retragă, Mercedes a oprit dezvoltarea motoarelor termice și atunci vom reveni la Renault și Ferrari !

dakesis
dakesis  •  03 Noiembrie 2019, 23:21

de ce este 'stralucit' in ghilimele? daca se vrea o mica metafora, atunci nu e nevoie de ghilimele. Ghilimelele merg doar daca sunteti putin rasisti. Sunteti rasisti, nu? 'Rusinicaaaa'!

rocky2
rocky2  •  03 Noiembrie 2019, 22:14
Postat de schwartz69 pe 03 Noiembrie 2019, 19:30

''10 curse a câștigat anul acesta Lewis Hamilton dintr-un total de 83 '' ziceti voi ! cum adica dintr-un total de 83 , intr-un an? :))))))))))))))))))))))

Din cele 83 din cariera au vrut sa spuna!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează