SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  GIMNASTICĂ

Bellu: "Avem un nucleu bun, dar nu e suficient pentru Olimpiadă şi Mondiale"

Amelia Racea, Diana Chelaru şi Ana Porgras (în centrul imaginii) +12   FOTO
Amelia Racea, Diana Chelaru şi Ana Porgras (în centrul imaginii)

Articol de GSP - Publicat luni, 11 aprilie 2011 00:00 / Actualizat luni, 11 aprilie 2011 20:30

Antrenorul coordonator, Octavian Bellu, a spus că acest Campionat European a venit perfect ca o pregătire pentru Campionatul Mondial de peste cîteva luni

"Nu mai există senatori de drept, sau câştigători previzibil la o competiţie europeană. Nu mai surprinde pe nimeni că gimnaste din Belgia, Olanda sau Germania sunt în frunte. A fost o competiţie deschisă, cu lucruri bune şi rele. Au fost şi ratări, cu accidentări. Toată lumea vrea să pregătească cât mai bine Mondialele de peste câteva luni. Pentru Olimpiadă şi pentru CM este nevoie de alte feţe, pe lângă nucleul existent deja. Nu vom neglija pe nimeni. Feţele vor rămâne în cantonament".

România a încheiat pe locul doi Campionatul European, cu un total de şase medalii: trei de aur, două de argint şi una de bronz. Aurul a fost cucerit de Sandra Izbaşa, la sărituri şi sol, Koczi, aur la sol şi argint la individual compus, Diana Chelaru, argint la sol, iar Amelia Racea, bronz la individual compus.

Sandra Izbaşa a spus că a simţit că va ocupa un loc pe podium: "Este o premieră pentru mine că m-am întors cu două medalii de aur la aparate. Am pus accent pe sărituri, la fel ca şi la sol, şi simţeam că locul meu este pe podium".

Diana Chelaru a ţinut să mulţumească antrenorilor pentru performanţa obţinută: "Am muncit foarte mult să-mi îmbunătăţesc evoluţia de la sol şi lucrul acesta s-a văzut prin argintul primit. Domnii antrenori, Bellu şi Bitang, au avut încredere în noi şi ne-au demonstrat că, prin muncă, putem urca din nou pe podium".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
anaemilia_nicolae
anaemilia_nicolae  •  11 Aprilie 2011, 20:04

ieri parcă România era pe locul 2 în clasamentul pe medalii... astăzi a rimat mai bine cu nr de medalii "România a încheiat pe locul şase"?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează