GIMNASTICA  ·  CM DE GIMNASTICĂ

CM DE GIMNASTICĂ // Ziua decisivă pentru calificarea la Tokyo 2020!

Articol de - Publicat vineri, 04 octombrie 2019 12:39

Echipa feminină a României intră azi în calificări la Campionatele Mondiale de la Stuttgart, un concurs de care depinde obținerea biletului pentru Tokyo 2020. 

„Tricolorele” se luptă cu alte 21 de echipe pentru cele nouă locuri rămase libere la întâlnirea supremă a sportului mondial. Marile puteri. SUA, Rusia, China, s-au calificat încă de anul trecut grație prezenței pe podium la Campionatele Mondiale de la Doha. Timp de 40 de ani, România a fost considerată una dintre marile puteri ale acestui sport, dovadă prezența neîntreruptă între primele trei la Jocurile Olimpice din 1976 până în 2012. Căderea a fost una abruptă, de la bronz la necalificare în patru ani de zile. Motivele sunt multe, iar gimnastica românească se afla din nou intr-un moment important. 

Paralele la început 

Denisa Golgotă, Carmen Ghiciuc, Ioana Crișan, Maria Holbură, Ana Maria Puiu și Maria Pană duc pe umeri presiunea calificării la Jocurile Olimpice de la Tokyo. România a fost repartizată în subdiviziunea a cincea, din 12 în total, una care debutează la ora 19:00 în arena "Hanns-Martin-Schleyer" din Stuttgart. Româncele încep concursul la paralele, iar alături de ele în această grupă va evolua echipa Franței. Șansele echipei "tricolore" de a reveni la JO, după absența din 2016, nu sunt tocmai cele mai mari, dar cum spun ele, concursul e concurs, iar presiunea se poate simți și în rândul celorlalte echipe. E nevoie de o clasare între primele douăsprezece pentru participarea la Tokyo. 

Se concurează după sistemul „5-4-3”, adică sunt cinci gimnaste pe foaie dintre care patru evoluează la fiecare aparat, iar cele mai bune trei note se iau în calcul la total. "Aceste gimnaste au limitele lor privind dificultatea exercițiilor, ținută corporală și partea artistică. Sper ca toate să facă un concurs fără greșeală. După aceea aștept ca Dumnezeu să fie român pentru că aceasta este realitatea. Eu nu pot să spun că avem o echipă extraordinară, nu pot să fac abstracție de realitatea din teren, acestea ne sunt posibilitățile și forțele în momentul de față", a spus Nicolae Forminte, antrenorul coordonator al lotului olimpic înainte de plecarea spre CM. 

Echipele care luptă pentru calificarea olimpică sunt Ucraina, Australia, Cehia, Belgia, Egipt, Germania, Coreea de Sud, Coreea de Nord, Franța, România, Canada, Marea Britanie, Italia, Spania, Olanda, Mexic, Japonia, Argentina, Ungaria, Elveția și Brazilia. 

2014 este ultimul anîn care echipa feminină a României a prins finala de 8 la Campionatele Mondiale 13 este locul pe care s-a clasat România la ultimele două ediții ale CM când avut loc întrecere pe echipe, în 2015 și 2018

„Sunt foarte pregătită și foarte motivată. Obiectivul meu este să-mi fac exercițiile, nu mă gândesc la nimic altceva. Presiunea calificării există poate și la nivel inconștient, dacă nu la cel conștient. Anul trecut am avut evoluții fără ratare și anul acesta îmi doresc la fel, dar acum suntem mai pregătite și avem exerciții mai valoroase” - Denisa Golgotă 

Ordinea intrării în concurs 

  • Paralele: Carmen Ghiciuc, Maria Holbură, Denisa Golgotă, Ioana Crișan, Ana-Maria Puiu
  • Bârnă: Carmen Ghiciuc, Denisa Golgotă, Ioana Crișan, Maria Holbură, Ana-Maria Puiu
  • Sol: Carmen Ghiciuc, Maria Holbură, Ioana Crișan, Denisa Golgotă, Ana-Maria Puiu
  • Sărituri: Carmen Ghiciuc, Maria Holbură, Ioana Crișan, Denisa Golgotă, Ana-Maria Puiu

Program CM 

Azi: calificări (f) (subdiviziunile 1-6, România) 
Mâine: calificări (f) (subdiviziunile 7-12) 
6 octombrie: calificări (m) (subdiviziunile 1-4) 
7 octombrie: calificări (m) (subdiviziunile 5-8, România) 
8 octombrie: finala pe echipe (f) 
9 octombrie: finala pe echipe (m) 
10 octombrie: individual compus (f) 
11 octombrie: individual compus (m) 
12 octombrie: finale pe aparate 
13 octombrie: finale pe aparate 

Televizare: de marți, 8 octombrie, pe TVR 

Echipele participante la JO la ultimele trei ediții în ordinea clasării după finală 

  • 2016: SUA, Rusia, China, Japonia, Marea Britanie, Germania, Olanda, Brazilia, Canada, Italia, Franța, Belgia
  • 2012: SUA, Rusia, România, China, Canada, Marea Britanie, Italia, Japonia, Germania, Australia, Franța, Brazilia
  • 2008: China, SUA, România, Rusia, Japonia, Australia, Franța, Brazilia Marea Britanie, Italia, Ucraina, Germania

VEZI ȘI:

CM GIMNASTICĂ // SUA, la un pas de recordul României » Americancele pot egala performanțele uluitoare ale „tricolorelor”O româncă din Spania a fost obligată de soțul și socrii ei să se prostitueze. Îngrozitor ce îi făceau dacă nu aducea zilnic 300 de euro
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
22:00 Champions League
Manchester City - Lyon
Digi 1, Look Plus, Telekom 1
Program TV complet

Liga 1