SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  INTERVIU

Interviu eveniment cu gimnastul care are în palmares toate medaliile posibile » Sexul la Jocurile Olimpice, cu ce ofertă l-au ademenit rușii + cum iau americanii pastile și spun că sunt vitamine

Articol de - Publicat joi, 01 martie 2018 13:24

Ucraineanul Oleg Verniaiev, unul dintre cei mai buni gimnaști din lume, a vorbit despre subiecte delicate cum ar fi Rusia, bani și sex.

La 24 de ani, Oleg Verniaiev are în palmares toate medaliile posibile. A devenit campion olimpic în 2016, la Rio, la paralele. E campion mondial la același aparat în 2014. Și are în vitrină șase titluri europene. Este văzut ca unul dintre vârfurile generației sale și în urmă cu câteva săptămâni a oferit un interviu revelator pentru un canal Youtube. Întrebările au vizat diverse domenii, iar gimnastul nu s-a ferit să răspundă, fie că au atins viața personală sau crezurile sale politice.

Pentru că provine din Est, el a fost chestionat dacă a fost tentat să-și schimbe țara pe care o reprezintă. "Mai întâi am primit oferte din Azerbaijan, după Jocurile Olimpice de la Londra, apoi au venit unele din Rusia care presupuneau un salariu de 5.000 de dolari de la regiunea pe care o reprezentai, loc la orice universitate, un apartament, locuri de muncă pentru părinții mei plus alt salariu de la federație și tot felul de avantaje. Am primit o ofertă și de la Germania, unde salariul era în jur de 3.500 de dolari, plus cetățenia primită foarte repede, nu după 10 ani. M-am gândit pentru câteva clipe, dar antrenorul meu mi-a zis să mai zăbovesc și, dacă lucrurile nu merg în direcția bună în Ucraina, să plec", a dezvăluit gimnastul.

În țara în care s-a născut, Verniaiev primește 1.000 de dolari pe lună. "Mai mult nu am cum să câștig. Am atât și pentru că sunt campion olimpic. Acesta este vârful, mai sus nu am unde să merg. Aici sunt combinate atât salariul, cât și indemnizația olimpică, care trebuie aprobată de președinte".

Recompensa: Porsche și un apartament

Cu toate acestea, după Jocurile Olimpice de la Rio a fost recompensat mai generos, sumă din care și-a oferit un cadou. "Primul lucru pe care l-am făcut a fost să-mi cumpăr o mașină. Mi-a luat mult timp până am decis, dar am ales un Porsche Macan. Înainte aveam un Ford Fiesta și când am trecut la Porsche mi s-a părut tare de tot. La început, în loc să mă uit la drum, mă tot uitam la semnul de pe volan. Apoi mi-am luat un apartament". Oleg a dezvăluit în glumă că singurul său contract de sponsorizare e cu părinții săi. 

Apoi s-a ajuns la viața sa privată. Oleg are o prietenă în vârstă de 18 ani, pe care a cunoscut-o online. A fost întrebat dacă la Jocurile olimpice sportivii întrețin relații intime. "Normal că se face sex la Jocurile Olimpice. Mai ales că suntem nevoiți să stăm acolo și după competiție. Unii o fac și înainte și după, depinde de sportul pe care-l practică", a detaliat el. A mai fost întrebat care a fost cea mai mare nebunie pe care a trăit-o în acest domeniu: "Locul cel mai cool în care am făcut sex a fost în mansarda unei săli de gimnastică, la o petrecere în Germania". 

Una dintre întrebările din interviu a sunat așa: "Dacă ai fi polițist, ai primi mită?". Verniaiev a răspuns: "E un subiect complicat tema mitei în Ucraina. Țara noastră e așa, mentalitatea noastră e asta. Unii pot spune că suntem europeni și că ne opunem mitei. Peste tot la aeroport vezi semne cu "Nu corupției", ca și cum ea nu există. Am fost martorul unei situații, am văzut cu ochii mei cum cineva a oferit unui polițist o sumă de bani, cam 400 de euro pentru că l-au prins băut la volan, inițial ceruseră 1.000".

Înspăimântat de americani

Întrebat despre situația Rusiei la ultimele două ediții ale Jocurilor Olimpice, Oleg a oferit versiunea sa: "Sunt împotriva oricărui fel de suspendare pentru că este vorba doar despre politică. Americanii beau tot felul de vitamine, că te și înspăimânți. Nu se ascund, termină antrenamentul scot un borcan din geantă, iau o pastilă, beau din recipient și spun că sunt vitamine. Eu cred că este vorba despre altceva. Iar dacă rușii fac așa toată lumea spune că e doping. Multă lume mă întreabă cum de sunt de partea rușilor. Pentru că azi nu-i plac pe ruși, mâine poate suntem noi și îmi vor interzice participarea la competiții și atunci ce va spune lumea despre mine, că sunt bun sau rău? Ok. Au fost 5-10 sportivi care s-au dopat, ei trebuie interziși, nu toată delegația".

Conștient de greutatea afirmaților sale, el a continuat: "Deja am mulți oameni care mă urăsc, nu cred că situația se va înrăutăți. Mașina mea era tot timpul zgâriată, lovită. Aveam plăcuțe de înmatriculare de Donețk". Fiindcă așa e Verniaiev, un personaj care nu se ferește de cuvinte. 

Șantaj pentru contul de Instagram

Gimnastul din Ucraina a dezvăluit și cum i-a fost spart unul dintre conturi de pe rețelele sociale și cum a primit mai multe mail-uri în care îi era cerută o recompensă pentru a-l recupera. Mai întâi a fost vorba de 250.000 de dolari, dar cum nu a răspuns, a mai primit un mail în care i s-a spus că i se oferă o reducere pentru a-și recupera contul, prețul era de 60.000 dolari. "Mi-am făcut alt cont de Instagram și așa am rezolvat problema", a spus Verniaiev. 

Fără alcool și țigări

Oleg Verniaev a dezvăluit ce are voie și ce nu are voie să facă. "Antrenorii nu ne interzic nimic, bine, să nu fumăm și să nu bem. Dacă un sportiv e prins că fumează, e imediat dat afară din echipă. Sportul nostru necesită multă coordonare și dacă ajungi mahmur la antrenamente, poți pierde controlul în timpul elementelor dificile și te poți accidenta grav. Dar mai scăpam la banchetele de după competițiile importante", a explicat el. Ucraineanul a fost întrebat și dacă a încercat ceva substanțe interzise. "Nu am încercat niciodată droguri și nici nu am niciun fel de dorință de a o face", a răspuns el categoric. 

17 medalii la competițiile importante, Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale și Europene, a adunat Oleg Verniaiev, dintre care opt sunt de aur

3 medalii a cucerit Oleg Verniaiev la ultima ediție a Campionatelor Europene, care s-a desfășurat la Cluj-Napoca în 2017

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
maxp
maxp  •  02 Martie 2018, 13:19
Postat de Malu Spart pe 01 Martie 2018, 17:18

Oleg asta e ca minerii la Mineriada care au "descoperit" masina de facut bani. A vazut si el un borcan, nu stie sa citeasca eticheta, dar e sigur ca sunt "droguri", "pastile". Sa aflam de la atotstiutorul Oleg daca sucul lui Nadal, pe care-l bea pe teren, o fi tot "droguri"? Cica interviu "eveniment"... Care o fi evenimentul? Ca e platit de fabrica de troli a lui dedushka Putin? Oleg are in palmares "toate medaliile posibile"? Hmm, va spun eu vreo citeva pe care nu le are: n-are nimic la individual compus, cal, inele, bara fixa si la sol, la mondiale + Olimpiada. Astea-s vreo 18 din start...

Mai gandeste-te o data, dupa datele mele are argint olimpic in 2016 la individual-compus. E cel mai bun gimnast european, asta e destul de clar, nu e cel mai bun din lume, iarasi cu certitudine. Vedem cat il mai tine, ca deja ratarile nu mai par doar intamplari la el.

113108052854427
Malu Spart  •  01 Martie 2018, 17:18

Oleg asta e ca minerii la Mineriada care au "descoperit" masina de facut bani. A vazut si el un borcan, nu stie sa citeasca eticheta, dar e sigur ca sunt "droguri", "pastile". Sa aflam de la atotstiutorul Oleg daca sucul lui Nadal, pe care-l bea pe teren, o fi tot "droguri"? Cica interviu "eveniment"... Care o fi evenimentul? Ca e platit de fabrica de troli a lui dedushka Putin? Oleg are in palmares "toate medaliile posibile"? Hmm, va spun eu vreo citeva pe care nu le are: n-are nimic la individual compus, cal, inele, bara fixa si la sol, la mondiale + Olimpiada. Astea-s vreo 18 din start...

10204113608914360
Lucian Sarbu  •  01 Martie 2018, 16:27

Parcă au existat cândva niște hackeri, Fancy Bears, care au prezentat cu lux de amănunte cum se droghează americanii (și nu numai).

Vezi toate comentariile (6)
Comentează