SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Gimnastul Ivan Kuliak, primele explicații » De ce a apărut cu semnul tancurilor lui Putin pe piept: „Nu regret! Aș face-o din nou!”

Articol de GSP - Publicat marti, 08 martie 2022 11:06 / Actualizat marti, 08 martie 2022 11:57

Gimnastul rus Ivan Kuliak (20 de ani) a vorbit în premieră despre gestul controversat pe care l-a făcut la etapa de Cupă Mondială de la Doha, Qatar.

Rusul a acordat un interviu pentru Russia Today în care și-a explicat decizia, declarând că a fost o reacție la comportamentul sportivilor din Ucraina. Kuliak spune că nu regretă gestul, chiar dacă a fost criticat în întreaga lume, și că l-ar face din nou dacă ar avea ocazia.

Ivan Kuliak, prima reacție după ce apărut pe podium cu semnul tancurilor lui Putin pe piept

„E mai multă atenție în jurul meu după acest gest. Încerc să nu dau prea multă importanță. 

Ideea mi-a venit după am văzut comportamentul ucrainenilor. Au vorbit urât cu noi, comportamentul lor a fost unul inacceptabil.  Nu au existat agresiuni la adresa mea, dar, în general, comportamentul lor a făcut ca situația să escaladeze foarte mult.  

În timpul probelor strigau «Glorie Ucrainei» sau veneau cu steagul Ucrainei pe umeri. Între timp, noi eram considerați sportivi neutri și ne simțeam incomod. 

A fost frustrant când s-a cerut scoaterea noastră din Cupa Mondială, deși noi nu am greșit cu nimic. Am venit să facem spectacol, dar nu am știut dacă avem voie sau nu în finală.

Nu regret. Dacă ar trebui să aleg dacă să ies cu litera «Z» pe piept, aș face-o din nou. Am văzut simbolul la militarii noștri și am căutat să văd ce înseamnă. Am aflat că înseamnă «pentru pace». Nu doresc răul nimănui, ci doar am vrut să arăt care e poziția mea. Ca atlet, voi lupta pentru victorie, dar susțin pacea”, a spus Kuliak pentru Russia Today.

Ce înseamnă litera „Z” de pe armamentul greu al rușilor. N-are nicio legătură cu pacea!

Kuliak spune pentru sursa citată că ar fi aflat că litera „Z” de pe tancurile lui Putin ar simboliza un îndemn la pace. Însă pe armamentul greu al rușilor apar și alte litere, cum ar fi „V”, sau simboluri precum romburi și pătrate. Experți militari au explicat că în cele mai multe cazuri literele și simbolurile reprezintă o anumită locație, zona frontului din Ucraina spre care se îndreaptă, unitatea din care face parte respectivul vehicul. 

Șefa delegației Rusiei: „Kuliak a procedat corect”

Valentina Rodionenko, șefa delegației Rusiei, a vorbit despre gestul gimnastului Ivan Kuliak, care a concurat la etapa de Cupă Mondială de la Doha având lipit pe costum un semn care arată susținerea pentru invazia Ucrainei.

„A fost inițiativa sa. Băieții noștri sunt patrioți, cred că a procedat corect. De ce mereu ne fac o imagine de agresori, criminali? Ne-am adunat toți din staff-ul de antrenori și am ajuns la concluzia că Rusia a făcut o mare greșeală că timp de opt ani a încercat să-i convingă pe ucraineni, știind ce tâmpenii fac în Donețk și Luhansk. Am tăcut și acum plătim pentru asta.

A fost o presiune incredibilă pe noi, mai ales din partea delegației Ucrainei. Nu am știut până în ultimul moment dacă vom concura sau nu, dar hotărârea a venit chiar de sus. Ucrainenii mergeau cu drapelul peste tot, dar nu le spunea nimeni nimic. Era o încălcare a regulilor. A fost provocator”, a spus Rodienko, potrivit MatchTV, o televiziune din Rusia.

Citește și: 

8 martie în exil » Vicecampioana Ucrainei la motociclism a fugit din Kievul asediat și s-a refugiat în București: „Îmi caut job în România”

Lewandowski a rupt contractul cu o companie-gigant, acuzată că ar ajuta Rusia în războiul cu Ucraina » Sumă impresionantă pierdută de polonez

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (38)
2673829612677378
Constantin Tintiri  •  08 Martie 2022, 19:06

un *** ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mandpv964
mandpv964  •  08 Martie 2022, 18:51
Postat de observator3000 pe 08 Martie 2022, 14:59

Individul ala mandpv posteaza din Tiraspol si este un propagandist rusofil. Nu merita sa ii raspunzi. Astia trebuie sa fie in atentia serviciilor noastre de informatii.

***... Sunt ploiestean si traiesc de 23 la Madrid.. Sunt Roman, filo roman, stiu Istoria Tarii Romanesti!!! Voi..? Niste sarmani spalati pe creierul minuscul!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

iulihenry14
iulihenry14  •  08 Martie 2022, 16:41

Deci ucraienii erau aia care provocau si asta micu s-a gandit sa isi puna "pentru pace" pe piept si apoi sa stea sfidator pe podium pentru ca asa sta unu care isi doreste pacea. E la fel de inteligent ca Steliano

Vezi toate comentariile (38)
Comentează