SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  CAMPIONATELE EUROPENE

UPDATE Larisa Iordache s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo!

Larisa Iordache la CE din 2020 de la Mersin, unde a obținut patru medalii FOTO Imago
Larisa Iordache la CE din 2020 de la Mersin, unde a obținut patru medalii FOTO Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 aprilie 2021 21:52 / Actualizat joi, 22 aprilie 2021 16:28

Larisa Iordache (24 de ani) și-a asigurat biletul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, Japonia, după un concurs cu multe emoții în calificările Campionatelor Europene de la Basel.

UPDATE 21:45 / Larisa Iordache merge la Jocurile Olimpice

Larisa Iordache a obținut 13,466 la bârnă, după ce a coborât de pe aparat la o piruetă, 13,400 la sol, 14,366 la sărituri și 13, 466 la paralele. Cu un total de 54.698, Larisa a fost a patra la individual compus, după trei gimnaste din Rusia ceea ce înseamnă că a obținut biletul pentru Tokyo, Melnikova era deja calificată, iar dintre următoarele două doar una avea dreptul să obțină biletul de JO.

Va fi a doua ediție a Jocurilor Olimpice pentru Larisa Iordache, după cea din 2012, unde a ajutat echipa să obțină bronzul. 

Pe lângă biletul de Japonia, Larisa Iordache și-a asigurat prezența în finalele de la individual compus (vineri) și în cele de la sol și de la bârnă (duminică). 

61 de sportiviromâni sunt calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Larisa Iordache, zi decisivă pentru JO

Gimnasta în vârstă de 24 de ani va concura în subdiviziunea a patra (19:30-21:30) și trebuie să se claseze pe primele două locuri dintre sportivele care nu și-au asigurat deja biletul de Japonia în întrecerea de la individual compus. „Îmi doresc să fac integralele foarte bine pentru că dacă le fac, vine și rezultatul, exact cum a fost la fiecare competiție la care am fost până acum. Îmi doresc să reușesc niște concursuri foarte bune, să evoluez frumos, să mă bucur de competiție și, bineînțeles, să vin acasă mulțumită de mine", a spus Larisa pentru GSP.

Rivale tari

În lupta pentru cele două bilete de Tokyo  pot intra și sportive care reprezintă țări calificate deja, atâta timp cât nu au fost implicate în procesul de calificare de până acum, cum sunt rusoaicele abia ieșite din juniorat Vladislava Urazova, Elena Gerasimova, Viktoria Listunova sau  italiencele Martina Maggio, Vanessa Ferrari sau britanicele Amelie Morgan, Jessica Gadirova, Phoebe Jakubczyk. 

Dintre sportivele care nu au echipă la Tokyo cele mai periculoase sunt ucrainienencele Anastasiia Bachynska, Diana Varinska, Anastasiia Motak. Din fericire, doar o reprezentantă din fiecare țară poate obține calificarea la JO.

În calificări vor mai evolua Mara Ceplinschi și Antonia Duță, care vor concura în prima subdiviziune (11:00-13:00), respectiv în ultima (19:30-21:30) . Pe lângă miza biletelor de Tokyo, întrecerea de azi va da și gimnastele care vor evolua în finalele de vineri, sâmbătă și duminică. Calificările pot fi urmărite liveVIDEO AICI.

La masculin, România va fi reprezentată de Marian Drăgulescu, Andrei Muntean și Emilian Neagu, care vor intra în calificări joi. 

109 gimnastesunt înscrise în concursul feminin de al Basel

2 sportiviare România calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo, pe Marian Drăgulescu și Maria Holbură, echipele lipsind și de la această ediție

Programul Campionatelor Europene

  • Miercuri, 21 aprilie calificări feminin
  • Joi, 22 aprilie calificări masculin
  • Vineri, 23 aprilie individual compus feminin și masculin
  • Sâmbătă, 24 aprilie finale pe aparate feminin și masculin
  • Duminică, 25 aprilie finale pe aparate feminin și masculin
  • Campionatele Europene sunt transmise în România de LookSport începând de vineri

Citește mai multe știri din gimnastică:

Marian Drăgulescu, mărturii șocante la emisiunea lui Denise Rifai: „Am avut o relație nocivă cu prima soție. Ne băteam parte în parte”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (2)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  22 Aprilie 2021, 09:24

Bravo Larisei. Pe de alta parte nu ma pot abtine sa nu observ cat de stupid(ciudat?) e sistemul de notare: Larisa s-a calificat in finala la barna desi a cazut de pe aparat. Tot sistemul acesta incurajeaza exercitii dificile, chiar daca executate prost (notele pentru executie sunt foarte mici, un 9 in sistemul actual de punctaj e foarte tare). Dar, na, daca sistemul avantajeaza gimnastele americane...

115133402542612
Tudor Costea  •  21 Aprilie 2021, 17:12

Tvr trebuie sa transmita aceasta competitie pentru ca gimnastica este foarte importanta pentru romani . Nimeni nu are curajul sa faca curat in aceasta institutie bolnava de coruptie. Rusine tvr.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează