SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  ORGANIZARE

Mai trebuie o sală! Polivalenta din Cluj nu e suficientă pentru organizarea Campionatelor Europene de gimnastică 2017

Sala Polivalenta din Cluj s-a umplut la capacitate maximă în două rînduri: Trofeul Carpaţi şi la preliminariile CM 2015 România-Serbia, ambele competiţii de handbal feminin
Sala Polivalenta din Cluj s-a umplut la capacitate maximă în două rînduri: Trofeul Carpaţi şi la preliminariile CM 2015 România-Serbia, ambele competiţii de handbal feminin

Articol de - Publicat miercuri, 27 ianuarie 2016 00:00

Preşedintele FRG, Adrian Stoica, se va întîlni azi cu primarul Emil Boc pentru a găsi o soluţie de construire a unei alte arene necesare găzduirii competiţiei continentale.

Conducerea FR Gimnastică nu poate încă răsufla liniştită nici acum. Deşi forul european a acceptat la sfîrşitul anului trecut mutarea Campionatelor Europene din 2017 de la Bucureşti la Cluj, din cauza amînării la nesfîrşit a construirii Sălii Polivalente din Capitală, noua arenă din Ardeal nu întruneşte nici ea toate condiţiile găzduirii competiţiei continentale. Îi lipseşte o sală corespunzătoare încălzirii gimnaştilor înainte de a intra în concurs.

"Păcat de această nouă şi frumoasă arenă din Cluj, care are o meteahnă cauzată de faptul că atunci cînd a fost proiectată nu ne-au consultat şi pe noi, federaţia de gimnastică", a declarat ieri şeful FRG, Adrian Stoica.

Pentru ca Polivalenta din Cluj să poată găzdui concursuri de gimnastică, susţine oficialul, aceasta ar fi trebuit să fie dotată şi cu o sală necesară încălzirii sportivilor.

Sala din Ardeal are un astfel de spaţiu, amplasat sub una din tribune, care este folosit la turneele de handbal, volei sau baschet, dar care nu e suficient de mare pentru a fi montate aici aparatele de gimnastică. Şi nici vechea arenă din Cluj, aflată la maximum 500 de metri distanţă, nu rezolvă problema.

"Sala veche va fi destinată antrenamentelor şi oricum nu corespunde cerinţelor, pentru că trecerea sportivilor din sala de încălzire în cea de concurs trebuie să fie directă", a explicat şeful FRG.

Pentru a rezolva această problemă, Adrian Stoica are programată azi o întîlnire cu primarul Clujului, Emil Boc.

"Ştiu că domnul primar este un tip receptiv cînd e vorba despre renumele şi interesul oraşului pe care-l administrează şi ne va ajuta să depăşim şi acest hop", a spus Stoica, care va prezenta edilului proiectul unei săli de tip cort.

"Soluţia cea mai ieftină şi la îndemînă este să ridicăm o sală-balon, amplasată la o distanţă de 50 de metri de Arenă şi care să comunice printr-un tunel", a spus preşedintele FRG.

19-24 aprilie 2017este perioada în care sînt programate, la Cluj, Campionatele Europene de gimnastică

90.000.000 de lei a costat construirea Polivalentei din Cluj, inaugurată în 2014. Sala polivalentă are o capacitate de 7.000 de locuri, dar se poate extinde pînă la 10.000

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
mobilajucarii
mobilajucarii  •  29 Ianuarie 2016, 18:56

Chiar daca s-ar fi vorbit cu Federatia, cand ar fi vazut cat costa un complex de nivel mondial, probabil nu ar mai fi construit nimic. Ca sa nu mai spun ca odata construite, anexele mai trebuie si intretinute. La cat de "des" organizam noi un European, punand la socoteala faptul ca intrecerea nu va fi tocmai in toiul iernii, e bun si balonul, s-a folosit si la case mai mari.

bdgeorge
bdgeorge  •  27 Ianuarie 2016, 17:25

cum o "extindeti" pe lungime pe latime sau pe inaltime?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează