GIMNASTICA  ·  CAMPIONATELE MONDIALE

Mondiale fără obiectiv » Octavian Belu a plecat la Anvers fără să se gîndească la vreo medalie

Sandra Izbaşa, 23 de ani, şi-a anunţat retragerea după Mondiale // Foto: Raed Krishan
Sandra Izbaşa, 23 de ani, şi-a anunţat retragerea după Mondiale // Foto: Raed Krishan

Articol de — Joi, 26 Septembrie 2013, 00:00

Lotul feminin al României este compus doar din trei gimnaste: Sandra Izbaşa, Larisa Iordache şi debutanta Ştefania Stănilă.

Luni, 30 septembrie, vor debuta Campionatele Mondiale de gimnastică de la Anvers. "De această dată, nu avem obiectiv de cîştigare a unei medalii. Eu, personal, nu mai pun obiective, pentru că ori mi-am propus prea mult şi am luat prea puţin, ori invers. La Mondialele de acum nu ne facem mari iluzii. Larisa Iordache nu e la potenţial maxim, iar asupra Sandrei Izbaşa nu mi se pare corect să punem toată presiunea", a declarat înainte de plecare spre Belgia antrenorul coordonator Octavian Belu.

Tehnicianul a spus că la aceste întreceri vor lipsi multe sportive favorite, care s-au retras sau au suferit diverse accidentări. "După Jocurile Olimpice, unii au schimbat garnitura, pentru că au avut cu ce, alţii nu, că nu-i de unde", a declarat Belu. La CM, Iordache va concura la sol, bîrnă şi individual-compus, iar Izbaşa doar la sol. Debutanta Ştefania Stănilă, care va împlini abia în decembrie vîrsta de 16 ani, merge la Anvers pentru a lua contact cu gimnastica mare.

Federaţia vede medalii
Adrian Stoica, preşedintele FRG, va însoţi delegaţia României la CM cu speranţa că gimnaştii "tricolori" vor cuceri una sau două medalii. Acesta crede că Larisa Iordache şi Sandra Izbaşa pot urca pe podium, dar are încredere şi în băieţi. "Flavius Koczi, care e un sportiv imprevizibil, şi Adrian Muntean au şanse să se claseze pe primele locuri", a mărturisit Stoica.

"E un Mondial pe care trebuie să-l facem. E trist că în ultimii ani România nu mai are continuitate în rezultate foarte bune. Sperăm să fie bine" (Octavian Belu, antrenor coordonator)Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat

Libertatea

Comentarii (4)

sorineldumitru  •  26 Septembrie 2013, 23:27
Postat de gabrielaj pe 26 Septembrie 2013, 20:53

ce imi mai place gimnastica cel putin aur la barna din partea lui larisa iordache ne asteptam ce or fi patit antrenorii de sunt asa pesimisti nu se stie. hai fetelor bafta si succes si baietilor koczi are un sol de aur sa speram ca nu vor fi ratari.

Nu cred ca sunt pesimisti, au mai venit cu o declaratie de genul parca inainte de europenele de anul trecut si s-au descurcat foarte bine acolo, deci nu ma ingrijoreaza deloc declaratiile lor.

gabrielaj  •  26 Septembrie 2013, 20:53

ce imi mai place gimnastica cel putin aur la barna din partea lui larisa iordache ne asteptam ce or fi patit antrenorii de sunt asa pesimisti nu se stie. hai fetelor bafta si succes si baietilor koczi are un sol de aur sa speram ca nu vor fi ratari.

faurul_pamantului  •  26 Septembrie 2013, 15:07
Postat de sorineldumitru pe 26 Septembrie 2013, 13:20

eu sunt convins ca vor fi medalii, cel putin la fete. Nu inteleg de ce Izbasa nu va concura la sarituri.

are motivele sale, probabil personale! abia astept sa inceapa,,,)

Vezi toate comentariile (4 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
21:00 Fotbal, Premieră

La Liga Top Gol

Digi 3
Program TV complet

Liga 1