SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - UCRAINA, AZI, ORA 19:15, DIRECT TVR 2 ŞI LIVESCORE PE GSP.RO

Ţaca, ţaca, 10 goluri în poarta Danemarcei » 10 lucruri mai puţin cunoscute despre decarul României, Adriana Ţăcălie

Articol de , - Publicat joi, 11 decembrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 10 decembrie 2014 23:21

MVP-ul partidei cu Danemarca, interul de la Corona Braşov a mai jucat în carieră la Oltchim şi Buducnost Podgorica


1. Familia sa s-a mutat de la Slatina la Rm. Vîlcea pentru handbal. O jucătoare de mare perspectivă, Adriana Ţăcălie a avut rezultate bune la junioare. Aceeaşi generaţie cu Cristina Neagu, Patricia Vizitiu, a cîştigat medalia de argint la Mondialele de junioare şi pe cea de bronz la Europenele de tineret. Oltchim Rm. Vîlcea a pus ochii pe ea şi a adus-o de la Slatina. Tocmai pentru a fi alături de ea, să o susţină în ceea ce face, familia a decis să se mute cu totul la Rm. Vîlcea. În 2005, la 16 ani, Ţăcălie a ajuns la Oltchim.

2. Cu Tadici a debutat în Liga Campionilor. La 18 ani, pe cînd Gheorghe Tadici era antrenor la Vîlcea, Ţăcălie a debutat în tricoul Oltchimului în Liga Campionilor într-un meci cu Buducnost Podgorica. Tot în acel sezon, a reuşit 7 goluri într-un meci de Ligă, tot cu Buducnost, dar în deplasare. În 2009 a plecat de la Vîlcea şi a ajuns la Oţelul Galaţi.

3. Este singura din actualul lot care a cîştigat Liga Campionilor. Dintre cele 16 jucătoare din lotul României, Ţăcălie a cîştigat Liga Campionilor în 2012, pe cînd evolua la Buducnost. În acel sezon însă a marcat doar de 6 ori, în grupe, şi nu a jucat în cele două manşe din finală

4. Tatăl ei, Alexandru, a jucat fotbal de performanţă la Slatina, iar mama ei, Gabriela, a făcut şi ea handbal, fiind pivot la Slatina

5. Mai are o soră mai mare cu doi ani, Alexandra, care a jucat şi ea handbal. A evoluat în prima ligă la Zalău, Galaţi, dar şi în Bulgaria şi Franţa

6. Cel mai mult îi place să conducă. Are carnet de şofer de la 18 ani, iar acum are un Audi A4

7. Mîncarea preferată sînt prăjiturile. Nu spune niciodată "nu" unui tort bun, unei îngheţate sau unei prăjituri făcute în casă

8. Îi place fotbalul, iar echipa favorită e Dinamo Bucureşti, luînd "microbul alb-roşu" de la tatăl ei

9. Colegele o strigă Ţăcă, de la numele ei, dar mai e poreclită şi "Ninja", pentru intrările sale kamikaze, pe semicerc

10. În cariera sa a purtat pe tricou numerele 2, 23, 18, dar cel mai mult îi place 10. "Nu o să-l mai cedez pentru nimic în lume"

83 la sută a fost procentajul de reuşită al Adrianei Ţăcălie contra Danemarcei, 10 goluri din 12 aruncări. A stat pe teren toate cele 60 de minute de joc

"România poate fi mult mai bună"
Cristina Neagu e optimistă în ceea ce priveşte viitorul "naţionalei". Interul stînga de la Buducnost a marcat de 17 ori în meciurile cu Norvegia şi Danemarca. Ieri, la antrenament, a arătat multă bună dispoziţie şi a făcut semn că totul e OK. La meciuri apare bandajată peste tot, la mînă, la genunchiul stîng, la degete, dar Cristina dă asigurări că se simte bine din punct de vedere fizic. "Am arătat o altă faţă în meciul cu Danemarca. Trebuie doar să privim înainte şi să luăm lucrurile bune. România poate fi mult mai bună, poate arăta mult mai multe decît în meciul cu danezele. Avem încrdere şi trebuie să facem cîte un pas înainte la fiecare meci. Victoria cu Ucraina însă e capitală", a declarat Neagu.

Un punct e vital
Meciul cu Ucraina va fi decisiv pentru calificarea în grupa principală, pentru România fiind suficient un punct pentru a merge mai departe. Importanţa partidei are însă un triplu sens. Dacă va accede în primele 12 formaţii la Euro 2012, România va fi cap de serie la tragerea la sorţi pentru play-off-ul Campionatului Mondial din 2015. Acela e turneul care va da şi participantele la Jocurile Olimpice din 2016. Dacă va rata însă accederea în primele 12, România ar putea nimeri în calificările pentru CM împotriva unor echipe gen Ungaria, Norvegia, Rusia, Spania, Franţa, Muntenegru. Primele două clasate la Euro 2014 se califică direct la CM, iar campioana europeană obţine şi biletele pentru Rio.

2 victorii, 2 egaluri şi o înfrîngere e palmaresul României împotriva Ucrainei, în jocurile oficiale, în ultimii 10 ani

"Sîntem conştiente de importanţa partidei. Vom intra pe teren decise să cîştigăm, nu vrem să plecăm aşa de repede acasă"
Aurelia Brădeanu, căpitan România

"E un joc hotărîtor, ne stă la îndemînă să obţinem victoria. Fetele trebuie să intre imobilizate, să facă un joc mai bun decît cel cu Danemarca. De acum, de la meci la meci, noi trebuie să creştem"
Gheorghe Tadici, antrenor România

Din faţa televizorului în teren
Aneta Pîrvuţ, extrema dreapta de la SCM Craiova, a ajuns ieri de urgenţă în cantonamentul "naţionalei" de la Debrecen. "Eram la televizor, le încurajam pe fete, cînd am văzut accidentarea Adrianei Nechita. Îmi pare rău pentru ea", a spus Aneta. "Piti", cum îi spun coechipierele, e nerăbdătoare să joace. "Vreau să dau totul pentru echipă. Mai am ceva emoţii, e normal, dar vor trece. Am călătorit o noapte întreagă, cu maşina de la Drobeta Turnu Severin, pentru a ajunge, dar acum nu vreau să mă gîndesc decît la handbal. Sper să ajut cît pot şi să învingem Ucraina. Ar fi primul pas spre mai sus", a încheiat Pîrvuţ. Nechita a efectuat ieri un RMN la Oradea şi accidentarea ei la umărul drept e mai gravă decît se credea iniţial. "Are umărul dislocat şi o ruptură musculară. Trei săptămîni va trebui să stea cu umărul imobilizat", a declarat doctorul "naţionalei", Dan Costin.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
rolando
rolando  •  11 Decembrie 2014, 17:21

si azi ne cerem scuze...!??

Vezi toate comentariile (1)
Comentează