SPORTURI  »  HANDBAL  »  DOPAJ ÎN HANDBAL!

ACUZE DE DOPAJ LA CORONA BRAȘOV // EXCLUSIV // Mihai Covaliu, șeful COSR: „Întrebarea mea este următoarea"

Articol de - Publicat marti, 19 noiembrie 2019 11:30

Președintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Mihai Covaliu a vorbit despre scandalul de dopaj dezvăluit de GSP și spune că vor fi măsuri greu de suportat dacă totul este adevărat.

Agenția Națională Antidoping a notificat 3 jucătoare de la Corona Brașov, dintre care două componente ale naționalei de handbal feminin a României, pe care le suspectează că au apelat, ca și restul componentelor de sub Tâmpa, la terapia cu laser intravenos, interzisă de regulamentul WADA. E vorba de Cristina Laslo (23 de ani), Bianca Bazaliu (22) și Daciana Hosu (21). 

Aflat la un forum la Helsinki, capitala Finlandei, Mihai Covaliu a reacționat în acestă dimineață în urma dezvăluirilor publicate de Gazeta Sporturilor.

"Accesul la informație este mai facil ca niciodată în anul 2019. Și cu toți trebuie să fim informați.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român susține performanța și un sport curat. Deocamdată, handbalistele care au fost notificate de ANAD sunt suspecte. Există etape care trebuie respectate, iar orice comentariu al nostru poate influența. Nu o vom face, avem însă încredere că cei implicați vor face lumină în acest caz din toate punctele de vedere.

Ceea ce este îngrijorător pentru noi este: cât și cum a fost influențată atmosfera în cadrul echipei naționale de handbal care pleacă la Campionatele Mondiale din Japonia, competiție care știți că dă calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo!", a declarat Covaliu, în exclusivitate pentru GSP.

Vezi și:

EXCLUSIV // CUTREMUR ÎN SPORTUL ROMÂNESC: handbalul feminin acuzat de dopaj! Trei jucătoare din lotul de Mondiale au fost notificate că au apelat la o terapie interzisă!

EXCLUSIV // Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, prima reacție în cazul de dopaj: "Regret! Am fost informați de ANAD despre acest caz"

EXCLUSIV // Prima reacție a Federației Române de Handbal! Alexandru Dedu: "Nu știu acum dacă jucătoarele în cauză merg la Mondiale!"

EXCLUSIV //  Convocări de ultimă oră la naționala de handbal? Patricia Vizitiu, Elena Dache, Laura Chiper și Anca Plocoșer merg la Mondiale!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  19 Noiembrie 2019, 14:17

Nu este întâmplător că GSP a scos aceste acuzații în înțelegere cu Balaj chiar în perioada plecării handbalistelor la Campionatul Mondial.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează