SPORTURI  »  HANDBAL  »  DOPAJ ÎN HANDBAL!

ACUZE DE DOPAJ LA CORONA BRAȘOV // Poziția oficială a ANAD: „Sportivele au fost informate în scris”

Articol de GSP - Publicat marti, 19 noiembrie 2019 13:00

Agenţia Naţională Anti-Doping a emis în această dimineață un punct oficial de vedere în urma scandalului de dopaj dezvăluit ieri seară de Gazeta Sporturilor.

Agenția Națională Antidoping a notificat 3 jucătoare de la Corona Brașov, dintre care două componente ale naționalei de handbal feminin a României, pe care le suspectează că au apelat, ca și restul componentelor de sub Tâmpa, la terapia cu laser intravenos, interzisă de regulamentul WADA. E vorba de Cristina Laslo (23 de ani), Bianca Bazaliu (22) și Daciana Hosu (21). 

"Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) a notificat trei sportive de la clubul de handbal Corona Brașov ca fiind suspectate de utilizarea unei metode interzise.

Sportivele au fost informate în scris cu privire la drepturile de care beneficiază în gestionarea cazurilor.

În ceea ce privește informarea publică, procedura de gestionare a cazurilor este reglementată de prevederi stricte din Codul Mondial Anti-Doping și Legea nr. 227/2006 privind prevenirea și combaterea dopajului în sport, republicată.

În conformitate cu prevederile în vigoare, la momentul rămânerii definitive a unor decizii în aceste cazuri,  ANAD va comunica de îndată soluțiile finale, iar aceste informații vor include detalii cu privire la: disciplina sportivă, numele persoanelor implicate, metoda interzisă precum și consecințele impuse", se arată în poziția ANAD.

"Certific existența unor notificări ca urmare a suspiciunii de utilizare a unei metode intezise. Codul mondial interzice să dezvăluim numele sportivilor. În cursul zilei de marți vom veni cu un comunicat pentru a dovedi transparență și pentru a oferi cât mai multe informații, atâtea cât ne sunt permise de regulamentul WADA să le facem publice în această etapă de gestionare a cazurilor"
Cristian Balaj, președinte ANAD, pentru Gazeta Sporturilor

Vezi și:

EXCLUSIV // CUTREMUR ÎN SPORTUL ROMÂNESC: handbalul feminin acuzat de dopaj! Trei jucătoare din lotul de Mondiale au fost notificate că au apelat la o terapie interzisă!

EXCLUSIV // Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, prima reacție în cazul de dopaj: "Regret! Am fost informați de ANAD despre acest caz"

EXCLUSIV // Prima reacție a Federației Române de Handbal! Alexandru Dedu: "Nu știu acum dacă jucătoarele în cauză merg la Mondiale!"

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează