SPORTURI  »  HANDBAL  »  DUNĂREA BRĂILA

Adversar acceptabil » Dunărea Brăila a avut noroc la tragerea la sorți: handbalistele au șanse mari să ajungă în grupe

Aneta Udriștoiu are experiență în cupele europene din perioada Baia Mare
Aneta Udriștoiu are experiență în cupele europene din perioada Baia Mare

Articol de - Publicat miercuri, 26 octombrie 2016 00:00

Brăila a avut noroc la tragerea la sorți și are șanse mari de a ajunge în premieră în grupele Cupei EHF.

Dunărea Brăila și-a aflat ieri adversarul din turul 3 al Cupei EHF în urma tragerii la sorți care a avut loc la sediul federației Europene de Handbal de la Viena.

Liderul Ligii Naționale va întâlni formația norvegiană Byasen Trondheim, un nume mare din handbalul european, dar care, în ultima perioadă, și-a pierdut din strălucire și nu mai are puterea de altădată.

"Rander vine din școala norvegiană de handbal, au o echipă tânără, cu talie. Aș putea spune că întâlnim echipa secundă a Norvegiei", a declarat antrenorul Costică Buceschi. Tehnicianul Brăilei e însă mulțumit, pentru că ar fi putut avea adversari mult mai grei.

"Va fi o deplasare grea, lungă, dar cred că avem șanse mari de a ajunge în grupe. O să analizăm ce înseamnă pentru club și din punct de vedere financiar, dar o calificare ar fi benefică jucătoarelor pentru că ar căpăta multă experiență", a adăugat "pricipalul" Dunării.

Prima manșă a dublei cu Byasen va avea loc la Brăila, pe 12 sau 13 noiembrie, returul în Norvegia, o săptămână mai târziu.

Finală în 2007

Cel mai bun rezultat din istoria clubului norvegian se leagă de ediția 2006/2007 a Cupei Cupelor. Atunci, Byasen Trondheim a ajuns până în finala competiției, pierzînd însă trofeul în fața Oltchimului.

Echipa pregătită atunci de Gheorghe Tadici a învins în deplasare cu 30-24 și a terminat la egalitate, 29-29, la Rm. Vâlcea. Din echipa norvegiană făceau parte atunci jucătoare cu nume precum Nostvold, Alstad, Frafjord, Grimbsbo, Herrem, toate componente ale naționalei Norvegiei.

Întâlnire cu Martin

Costică Buceschi va veni vineri seara la București, la meciul dintre CSM București și Gyor. Nu vizionarea partidei e scopul principal pentru antrenorul Brăilei, ci o întrevedere cu tehnicianul Gyorului, Ambrosio Martin, antrenorul naționalei feminine a României.

"Trebuie să discutăm cu privire la lot, să discutăm despre următoarea perioadă de pregătire pentru că timpul rămas până la Campionatul European e foarte scurt", a declarat Buceschi, secundul naționalei.

5participări în grupele Ligii Campionilor are în istoria sa Byasen Trondheim, ultima în 2012

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close