SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

U Cluj și-a adus antrenor din Olanda: „Va fi o mare onoare”

Alex Curescu a avut rezultate bune în Olanda
Alex Curescu a avut rezultate bune în Olanda

Articol de - Publicat miercuri, 10 iunie 2020 14:12

Alex Curescu s-a născut la Reșița, dar din 1997 a antrenat în prima ligă din Olanda. Acum va fi pentru prima dată când va pregăti o echipă din România - U Cluj Napoca.

U Cluj Napoca, echipa care se afla pe locul 12 în Liga Națională în momentul în care s-a întrerupt campionatul, și-a găsit antrenor. În locul lui Alin Bondar a fost adus un român din Olanda. Este vorba de Alex Curescu, cel care a avut rezultate bune în Olanda, la trei echipe diferite. 

În 2008, pe când pregătea pe Aalsmeer, a câștigat titlul și Supercupa Olandei, fiind desemnat în 2009 antrenorul anului. A mai avut apoi clasări pe podium cu HV Quintus și VOC Amsterdam. „Mă bucură mult faptul că «U» Cluj a luat decizia de a mă alege, pe mine, antrenor principal pentru echipa de handbal feminin. Va fi o mare onoare, împreună cu lotul disponibil, să realizăm obiectivele propuse pentru noul sezon. Aștept cu nerăbdare să fac cunoștiință cu echipa, conducerea clubului și bineînțeles cu publicul din Cluj si din România", a declarat Alex Curescu pentru pagina de facebook a clubului clujean.

Liber la transferuri

U Cluj Napoca a rezolvat și problema transferurilor. A achitat datoria de 17.000 de euro pe care o avea către fostul portar, Ionica Munteanu, iar FRH i-a ridicat interdicția de a efectua transferuri. De altfel, U. Cluj a anunțat până acum cinci transferuri noi: portarii Mădălina Ion, de la CSM Bucureşti, şi Marina Dumanska, sora mai mică a Iuliei Dumanska, de la CSM Târgu Jiu, interul dreapta polonez Paulina Masna de la Minaur Baia Mare, extrema stânga Denisa Şelever de la SCM Gloria Buzău și extrema dreapta Florenţa Ilie de la AHCM Slobozia. 

Au plecat în schimb de la Cluj Alexandra Dindiligan (HC Zalău), Alexandra Prodan, Cristina Boian (Dacia Mioveni) şi Larissa Araujo (Minaur Baia Mare).

Citește mai multe știri din handbal:

Schimbări importante la Gloria Buzău și Gloria Bistrița

Mariana Tîrcă se întoarce la echipa cu care câștiga Liga Campionilor în 1996!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ceaiuri
ceaiuri  •  10 Iunie 2020, 14:16

naspa...mai bine aduceau olandeze in lot

Vezi toate comentariile (1)
Comentează