SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM RM. VÎLCEA

Anja: excentrică, ineficientă, demisă

Anja Andersen
Anja Andersen

Articol de - Publicat marti, 08 martie 2011 00:00 / Actualizat luni, 07 martie 2011 22:30

Antrenoarea daneză a fost numită la Oltchim pe 3 februarie. A rezistat la Vîlcea pînă ieri, cînd a fost demisă

Anja Andersen a rezistat la Vîlcea puţin mai mult de o lună. În toată această perioadă însă, nu a stat efectiv la echipă decît 18 zile. Restul le-a petrecut în Danemarca, acolo unde mai are o şcoală de handbal!

Meciul de debut
La trei zile după ce a semnat contractul cu Oltchim, Anja Andersen a debutat pe banca Oltchimului în meciul din Liga Campionilor cu Buducnost Podgorica. Aproape trei mii de suporteri au primit-o în picioare, aplaudînd-o şi scandîndu-i numele. Daneza a revoluţionat atunci stilul de joc al "galacticelor". Beşe a jucat pivot, Elisei inter dreapta, Stanca nu a prins echipa! I-a ieşit însă. Deşi jocul nu a fost unul convingător, Oltchim a cîştigat cu 21-20. Toată lumea a spus atunci însă că doar evoluţia portarului Talida Tolnai a salvat-o.

Degringolada din Spania
Prima înfrîngere şi primele murmure împotriva danezei au apărut la zece zile de la numire. La meciul cu Itxako, din deplasare, daneza a continuat cu inovaţiile în echipă. Managarova a ajuns să joace pivot, Elisei a rămas inter dreapta, iar Neagu a fost doar cu numele pe teren, Anja interzicîndu-i să arunce la poartă. Chiar şi aşa, Oltchim a condus-o în repriza a doua cu şase goluri pe campioana Spaniei. În doar zece minute însă, castelul clădit cu atîta trudă s-a dărîmat şi Vîlcea a suferit prima înfrîngere: 26-25.

Încă o gură de oxigen
A urmat un nou drum Copenhaga-Bucureşti şi apoi meciul cu Krim Ljubljana de la Oltchim. Experimentele marca Andersen nu s-au terminat. Totul a ieşit însă bine. Vîlcea a cîştigat cu 31-27 şi lucrurile păreau a intra pe făgaşul normal. "Am nevoie de timp. Voi face din Vîlcea echipa viitorului, Barcelona din handbal!", a spus Anja şi suporterii i-au dat din nou încredere. Jocul lăsa însă de dorit. Oltchim, o echipă care se remarca prin numărul mare de goluri înscrise în fiecare meci, se chinuia acum să găsească calea spre poartă.

Finalul venit devreme
Antrenoarea care are în carieră de trei ori Liga Campionilor cu Slagelse, dar care a avut rezultate dezastruoase apoi la FCK Copenhaga, nu a putut să facă performanţă nici la Oltchim. A capotat duminică seara, la finalul unui meci cu Itxako (22-25), care avea să-i fie fatal! Suporterii şi-au pierdut răbdarea şi au huiduit-o, cerîndu-i să plece.

Ieri, conducerea Oltchimului a anunţat schimbarea Anjei Andersen. Era prea mult. Un sezon aproape compromis, după ce se investiseră peste trei milioane de euro, iar calificarea în semifinalele Ligii Campionilor atîrnă acum de un fir de păr.

A falimentat două cluburi
"Anja Andersen a mai ruinat două cluburi. Cu Slagelse a cîştigat Liga Campionilor, dar apoi clubul s-a desfiinţat. Aşa s-a întîmplat şi la FCK Copenhaga. Nu am dorit să se întîmple acelaşi lucru şi la Oltchim", a declarat preşedintele Ioan Gavrilescu.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (25)
vera7kc
vera7kc  •  08 Martie 2011, 18:01

singurul ineficient e autorul acestui asa zis articol....rusine sa va fie! voi chiar ati terminat o facultate de jurnalism la viata voastra? sau ati facut-o la fara frecventa? ce se intampla cu obiectivitatea domnilor? cine sunteti voi sa jugniti un star al handbalului feminin mondial...cred ca nici nu urmareati acest sport pe vremea cand anja castiga titluri europene, mondiale si chiar aurul olimpic....voi probabil erati pe stadioane mancand seminte si comentand "minunatul sport" numit fotbal....inca odata RUSINE gsp pt ca platiti in continuare salariul acestui inapt.

marubozu
marubozu  •  08 Martie 2011, 12:31
Postat de elevatorul pe 08 Martie 2011, 11:32

Mai terminati.Toti le cunoasteti pe toate.Pun pariu ca orice antrenor de handbal castiga ambele meciuri cu Itaxko daca folosea echipa standard.Daca vroia sa faca experiente trebuia sa le faca in meciurile de campionat nu sa afecteze obiectivele. P.s.Aratati-mi un antrenor din lume care o are pe Ionela in echipa si o tine in tribuna la meciurile importante.

Arata-ne si tu noua un alt antrenor care pune mai presus de interesul personal interesul jucatoarei!

elevatorul
elevatorul  •  08 Martie 2011, 11:32

Mai terminati.Toti le cunoasteti pe toate.Pun pariu ca orice antrenor de handbal castiga ambele meciuri cu Itaxko daca folosea echipa standard.Daca vroia sa faca experiente trebuia sa le faca in meciurile de campionat nu sa afecteze obiectivele. P.s.Aratati-mi un antrenor din lume care o are pe Ionela in echipa si o tine in tribuna la meciurile importante.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează