SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Aurelia Brădeanu îşi laudă coechipierele de la naţională: "Fetele tinere au arătat că te poţi baza pe ele!"

Aurelia Brădeanu e vicecampioană mondială şi medaliată cu bronz la Europene cu echipa României // Foto: Raed Krishan
Aurelia Brădeanu e vicecampioană mondială şi medaliată cu bronz la Europene cu echipa României // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 25 octombrie 2013 00:00 / Actualizat joi, 24 octombrie 2013 21:30

Aurelia Brădeanu, căpitanul României, e încîntată de noua faţă a echipei României. "Nici un moment nu m-am temut că o să pierdem rău. Mergem să ne batem şi în Norvegia", spune Mika.

România a pierdut miercuri seara, la Oradea, disputa cu Norvegia, campioana olimpică şi mondială. A fost 25-23 pentru nordice, dar victoria s-a conturat greu, abia în ultimele trei minute, după ce în minutul 57 scorul era egal 22-22!

Determinare, ambiţie şi prospeţime
Norvegia s-a bazat pe campioanele olimpice Lunde-Haraldsen, Breivang, Riegelhuth, Sulland, Alstad, dar şi pe Mari Molid şi Stine Oftedal, care au în palmares titlul mondial, sau pe Nora Mork, doar campioană europeană.

România a răspuns cu "veteranele" Ungureanu, Brădeanu, Elisei, Nechita, la care s-au adăugat handbaliste tinere, cu doar cîteva prezenţe în partide oficiale, gen Perianu, Tătar, Marin sau Oltean. Pe teren nu s-a cunoscut.

"Fetele tinere au arătat că te poţi baza pe ele. Au jucat foarte bine, cu mare ambiţie! Merită toate felicitările că au rezistat presiunii", a declarat căpitanul Aurelia Brădeanu. Cea care a adunat şapte turnee finale de Campionate Mondiale le laudă pe Perianu şi Marin.

"Îmi aduc aminte cum e să joci la 19 ani. Eu am jucat o semifinală de Campionat Mondial la vîrsta asta. Părerea mea că actualele fete tinere aduc un plus, aduc motivaţie, determinare şi multă ambiţie. Mai şi greşesc, e normal, dar trebuie încurajate şi vor ajunge departe", spune Mika Brădeanu.

"Doar cine munceşte va rămîne!"
Gheorghe Tadici spune că s-a demonstrat încă o dată că jucătoarele muncitoare, care îşi doresc performanţă, pot să dea un mai mare randament decît cele cu nume, care vin din obligaţie la echipa naţională.

"Le-am spus tuturor fetelor că meciurile cu Norvegia sînt ca pentru o selecţie la Mondiale. Şi mi-au arătat că vor să meargă la turneul final. Ce pot să le reproşez eu, acum, chiar dacă au pierdut cu Norvegia? Să nu se uite că am avut în faţă campioana mondială şi olimpică, echipa care a cîştigat 12 medalii în ultimii 13 ani, dintre care şapte de aur", spune Tadici.

Le aşteaptă pe Neagu şi Manea
Aurelia Brădeanu crede că dacă România le-ar fi avut la meciul de miercuri pe Neagu şi Manea coechipiere, victoria nu ar fi fost ratată. "Ar fi adus un plus pe final. Şi aşa am fi putut cîştiga. Ne-a lipsit norocul. Am şi greşit în cîteva momente-cheie", spune Mika. Tadici dă şi el vina pe neşansă. "Am avut patru bare la ultimele acţiuni. La ele, cînd mingea s-a dus în bară, a lovit-o apoi în spate pe Paula şi a intrat în poartă. Asta e, norocul se va întoarce", a punctat selecţionerul.

Azi pleacă în Norvegia
Returul partidei cu Norvegia, din grupa a 6-a a preliminariilor CE 2014, se va disputa duminică, la Bergen. "Tricolorele" vor pleca însă azi, la Budapesta, vor înnopta acolo, iar sîmbătă dimineaţa vor continua deplasarea, cu avionul, spre Norvegia. Din grupa României mai face parte Belarus, primele două clasate obţinînd calificarea la turneul final. România e singura echipă din lume care nu a lipsit de la nici un turneu final la Mondiale.

"Norvegia nu mai e ce a fost, dar nici noi nu mai avem forţa de altădată. Am fost aproape de o victorie, dar am avut şi neşansă!" (Aurelia Brădeanu, căpitan România)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
razvyyc
razvyyc  •  26 Octombrie 2013, 22:47

Pai Mica spune ca jocul era altfel cu alt pivot... Ea nici macar nu a incercat angajarea pivotului. Golurile ei au fost marcate dupa ce pivotul ii face culoar. In fine. Maine sper/cred ca o sa o vad la lucru pe Chiper (desi forma actuala este net inferioara formei aratate la sf. sezonului trecut) si pe Pintea pe pivot. In formula asta am fi mai greu de surprins in faza 2-a.

handbaltotal
handbaltotal  •  25 Octombrie 2013, 20:48

Le-as mai adauga peRoxana Varga , Melinda Geiger ambele jucatoare de mana stanga si Eliza Buceschi.

ceaiuri
ceaiuri  •  25 Octombrie 2013, 13:40

si totusi examenul se da duminica in fata 4000de spectatori care vor aplauda la fiecare atac echipa gazda(sper sa nu patim ce a patit muller la daneze..sper sa nu fie demis)ce va incerca sa obtina o victorie cat mai confortabil,atunci vom vedea ce jucatoare au "stofa"de nationala si care nu..

Vezi toate comentariile (4)
Comentează