SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL

CAMPIONATUL MONDIAL DIN JAPONIA // Ultimele detalii din cantonamentul României: victorie în amicalul de azi + ce a urmărit selecționerul Tomas Ryde

Articol de - Publicat duminica, 24 noiembrie 2019 18:46

Naționala de handbal feminin a României a învins echipa niponă de club Omron, 25-23. Marți e programat amicalul cu Olanda. Rusia și Franța, principalele favorite, în mare formă.

  • CM de Handbal se va disputa în perioada 30 noiembrie - 15 decembrie, în Japonia;
  • România va juca 5 meciuri în grupe: cu Spania (30 noiembrie), Senegal (1 decembrie), Kazahstan (3 decembrie), Muntenegru (4 decembrie) și Ungaria (6 decembrie).
  • Dacă se clasează în primele 3 ale grupei, România intră într-una din cele două grupe principale, unde va mai juca 3 meciuri. În cazul în care se va clasa în primele două echipe ale grupei principale, România ajunge în semifinale.

Reprezentativa feminină a României a intrat în linie dreaptă cu pregătirea înainte de startul la Campionatul Mondial de la Kumamoto (Japonia). 

„Tricolorele” au susținut duminică și prima partidă de verificare împotriva unei echipe nipone din prima ligă, Omron. România a câștigat cu 25-23, dar antrenorii Tomas Ryde și Costică Buceschi au urmărit mai mult integrarea în echipă a noilor jucătoare venite după scandalul de dopaj de la Brașov: Vizitiu, Polocoșer, Dache.  

Marți dimineață, România va susține ultimul test cu adevărat important înainte de startul la Campionatul Mondial. Va fi reeditarea finalei mici de la Euro 2018, contra Olandei.  

Plan de antrenament 

Suedezul Tomas Ryde a dezvăluit faptul că unele fete se adaptează mai greu și că se trezesc noaptea, între România și Japonia fiind 7 ore diferență de fus orar. „Mai avem nevoie de câteva zile până să fim pregătiți pentru antrenamente mai grele. Antrenamentele vor fi pregătite pe zone, ne vom concentra pe apărare, la început, apoi vom lucra la contraatac și partea de atac. 

CAMPIONATUL MONDIAL DIN JAPONIA // Ultimele detalii din cantonamentul României: victorie în amicalul de azi + ce a urmărit selecționerul Tomas Ryde

Exersarea jocului contra sistemelor 5-1 și 6-0 va fi în atenția noastră. Știm cum să o facem, dar trebuie să exersăm în continuare”, a declarat Ryde pentru pagina de facebook a FR Handbal.  

Debut contra Spaniei 

România va începe turneul mondial pe 30 noiembrie, contra Spaniei. Ibericele sunt considerate favorite după ultimele frământări din tabăra română. 

Va fi un meci extrem de important pentru Neagu și compania având în vedere că primele trei echipe se califică mai departe, iar România mai are de înfruntat, în grupa C, două adversare extrem de incomode: Muntenegru și Ungaria.

Programul meciurilor României la CM:

  • 30.11 - ora 11:00 Spania-România 
  • 01.12 - ora 11:00 Senegal-România 
  • 03.12 - ora 12:00 Kazahstan-România 
  • 04.12 - ora 8:00 Muntenegru-România 
  • 06.12 - ora 12:00 România-Ungaria 
    * primele trei echipe din grupă merg mai departe 
    ** orele de disputare sunt cele ale României
    ***Campionatul Mondial se vede în România la Digi, Telekom și LookSport

Maghiarele, o victorie și o înfrângere 

Ungaria, rivala României în grupă, a participat la un turneu la Seul, alături de Rusia, Serbia și Coreea de Sud. Echipa pregătită de danezul Kim Rasmussen a pierdut primul test cu Rusia, campioana olimpică, dar a trecut apoi de țara gazdă, 31-25. 

Unguroaicele au rulat tot lotul și au exersat mai multe formule de echipă. Ungaria este una dintre puținele formații, alături și de România, care se bazează doar pe jucătoare care activează în campionatul intern. De altfel, campionatul maghiar la nivel feminin este considerat cel mai puternic din lume. 

Turneul din Coreea de Sud a fost câștigat de Rusia, echpa antrenată acum de fostul selecționer al României, Ambros Martin. 

Deși în fața Ungariei a jucat mai mult cu rezervele, Rusia s-a impus cu 29-25, iar în cel de-al doilea test a depășit Serbia, la scor: 43-25. Jelena Trifunovici, sârboaica de la SCM Rm. Vâlcea, a marcat de 10 ori contra Rusiei. Serbia a terminat pe 3, trecând și ea de Coreea de Sud, 28-27. 

Franța, învingătoare la Shibuya 

Campioană mondială și europeană, Franța este cotată cu șansa a doua la acest Mondial, după Norvegia. Echipa pregătită de Olivier Krumbholz a jucat în week-endul trecut la „Japan Cup”, în Shibuya (Tokyo). A câștigat clar toate cele trei dispute: 33-22 cu Brazilia, 28-23 cu Japonia și 33-21 cu Slovenia. 

Ana Gros, vedeta Sloveniei, care marcase 18 goluri în primele două dispute la „Japan Cup”, nu a fost deloc folosită în partida contra Franței. Gros evoluează în campionatul Franței, la Brest Bretagne. Slovenia a terminat totuși pe 2 turneul, după 28-28 cu Japonia și 33-29 cu Brazilia. 

Campioana Americii de Sud, pregătită acum de spaniolul Jorge Duenas, are 5 jucătoare care evoluează în România: Samara da Silva (Vâlcea), Tamires Arraujo (Brăila), Jaquelin Anastacio (Cisnădie), M. Costa (Bistrița) și Larissa Araujo (Cluj). Brazilia a învins Japonia 28-22.

CAMPIONATUL MONDIAL DIN JAPONIA // Ultimele detalii din cantonamentul României: victorie în amicalul de azi + ce a urmărit selecționerul Tomas Ryde

Larissa Araujo și Tamires Morena (foto sus)

Vezi și: 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează