SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM

A fost stabilit careul de ași al Campionatului Mondial de handbal » Programul semifinalelor

Franța - Danemarca (18:30) și Norvegia - Spania (21:30) sunt cele două semifinale de la Campionatul Mondial de handbal feminin. Ambele partide se joacă vineri.
Franța - Danemarca (18:30) și Norvegia - Spania (21:30) sunt cele două semifinale de la Campionatul Mondial de handbal feminin. Ambele partide se joacă vineri.

Articol de - Publicat joi, 16 decembrie 2021 00:20 / Actualizat joi, 16 decembrie 2021 00:56

Franța - Danemarca (vineri, ora 18:30) și Norvegia - Spania (vineri, ora 21:30) sunt cele două semifinale de la Campionatul Mondial de handbal feminin. 

  • Meciurile sunt în direct la TV pe Digi, Telekom, Look.
  • România a încheiat turneul final din Spania pe locul 13.

Franța, Danemarca, Norvegia și Spania, în semifinale la Campionatul Mondial

Spania, țara gazdă, și Danemarca s-au calificat între primele patru după meciuri interesante cu Germania, respectiv Brazilia.

Pentru a doua ediție la rând, Spania și ale sale Las Guerreras sunt în semifinale la campionatele lumii. Victoria cu 26-21 (14-10) în fața Germaniei, reușită într-o atmosferă electrizantă în Palau d’Esports din Granollers, le-a parafat biletele pentru penultimul act. Primele aproape 8 minute au aparținut nemțoaicelor, apoi însă, odată ce au înscris prin Alexandra Cabral, bine cunoscută și fanilor români, spaniolele s-au trezit. 

Au revenit de la 3-7, iar ajutorul publicului a fost vital, umplând arena de zgomot la fiecare gol. A contat și apărarea agresivă plus evoluția superbă în poartă a lui Mercedes Castellano, care a încheiat meciul cu o eficacitate de 42% a intervențiilor.

În partea a doua, germancele s-au apropiat până la 17-19, dar atât au putut. Goalkeeperul veteran Silvia Navarro, fostă la Oltchim, a apărat două aruncări de la 7 metri, asigurând finalul pozitiv de meci, 26-21. 

"Revenirea era o chestiune de timp și de răbdare până se legau lucrurile", a declarat portărița Castellanos la capătul partidei, citată de As. "Apoi am știut cum să gestionăm avantajul", a adăugat ea. Tânăra Paula Arcos, 19 ani, cu 4 goluri din tot atâtea tentative, a fost desemnată jucătoarea meciului. 

"Abia așteptam să joc în acest meci și să ne calificăm în semifinale. Nu voiam să ratez ocazia de a ajunge acolo la primul meu Mondial", a spus Arcos.

Vis vechi de 24 ani

Danemarca a fost, cronologic, prima calificată în semifinale, după victoria cu 30-25 (14-13) în fața campioanei mondiale din 2013, Brazilia. Un meci ațos, care a amintit de cea mai recentă înfruntare a lor, cea din Serbia, de acum 8 ani. Nordicele porneau favorite, având la această ediție cea mai reușită evoluție de ani buni încoace, însă defensiva sud-americană le-a tăiat avântul. 

Scorul a rămas strâns, dar Danemarca, condusă și ridicată de Sandra Toft, care a reușit să apere 17 mingi pentru o eficiență de 42%, a semnat victoria la cinci goluri diferență. Aflate din nou în semifinale după 2013, jucătoarele lui Jesper Jansen aspiră la o finală în care nu au mai fost din 1997.

Citește mai multe știri din handbal:

Concluziile după prestația României la Mondialul de handbal » Ce spun Adi Vasile și Alexandru Dedu + radiografia „tricolorelor”

Adi Vasile, după Campionatul Mondial: „Locul 13, într-o zi de 13” » Detaliul care îi dă încredere

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
caravela
caravela  •  16 Decembrie 2021, 06:35

cat de urata e fata din poza.....

Vezi toate comentariile (1)
Comentează