SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

CSM București, comunicat anti-Rapid și FRH: „Au aruncat cu obiecte și lichide în teren”

Liviu Ungurean, șeful galeriei Rapid / foto: Imago
Liviu Ungurean, șeful galeriei Rapid / foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 27 februarie 2023 11:47 / Actualizat luni, 27 februarie 2023 14:58

Continuă scandalul și la o săptămână după CSM București - Rapid 31-24, meci din optimile Cupei României la handbal feminin. „Tigroaicele” au emis astăzi un comunicat în care contrează Federația Română de Handbal și clubul Rapid.

  • În urmă cu o săptămână, galeria Rapidului a înjurat-o constant pe Cristina Neagu. 
  • Acum, CSM atacă în principal Federația și președintele Constantin Dim pentru că girează asemenea ieșiri în decor. 
  • Totodată, CSM a recapitulat mai multe momente în care galeria alb-vișiniilor a fost autoarea unor incidente reprobabile.
Iubita lui Istvan Kovacs, apariție de senzație: „Când știi ce vrei, nu accepți tot ce ți se oferă”
METROSPORT
Iubita lui Istvan Kovacs, apariție de senzație: „Când știi ce vrei, nu accepți tot ce ți se oferă”

Comunicat CSM București: „Situația putea fi evitată, dacă FRH lua măsurile drastice care se impuneau”

„CSM București nu și-a propus nici să creeze polemici în spațiul public, nici să genereze stări conflictuale, iar istoria celor 15 ani de existență este mărturie de comportament fair-play și conduită ireproșabilă, atât pe plan intern, cât și internațional. 

CSM București reprezintă un nume sonor al handbalului european, respectat grație evoluțiilor și prestațiilor constant valoroase ale echipei de handbal feminin în Liga Campionilor, lucruri de care s-a mândrit întreaga Românie!

Nu putem însă asista pasiv la o serie de neadevăruri rostite în spațiul public de unii reprezentanți ai clubului Rapid, dar și la comunicatul oficial al FRH, precum și declarația publică a președintelui Constantin Din. CSM București nu a șicanat pe nimeni, nu a incitat pe nimeni și toate aceste remarci aduc atingere suporterilor noștri, care susțin echipa și creează meci de meci, o atmosferă senzațională în Polivalentă. 

FRH, comunicat ferm după evenimentele de la CSM București - Rapid: „Dorim să eliminăm așa ceva din sălile unde se joacă handbal”
CSM BUCUREȘTI - RAPID 31-24
FRH, comunicat ferm după evenimentele de la CSM București - Rapid: „Dorim să eliminăm așa ceva din sălile unde se joacă handbal”

Mai mult decât atât, conform regulamentelor FRH, clubul vizitator are obligația de a solicita în scris numărul de bilete pe care îl dorește pentru fanii proprii, lucru pe care clubul Rapid nu l-a făcut niciodată (nici pentru meciul de campionat, nici pentru cel din cupă) - dar tocmai pentru că nu am vrut să șicanăm pe nimeni, am pus la dispoziție chiar mai multe bilete decât e prevăzut în regulamentele FRH. Dacă injuriile rostite de galeria rapidistă ar fi fost în premieră, poate că o astfel de abordare din partea președintelui FRH ar fi putut avea un substrat, dar când se încearcă o anumită cauționare a unor «recidiviști», considerăm că este prea mult. 

Numai în sezonul 2022/23 au existat 4 episoade în care fanii giuleșteni s-au manifestat nesportiv și nu este de uitat faptul că, la partida din Supercupa României (organizator FRH), dincolo de trivialitățile proferate, această «galerie cunoscută și foarte apreciată la nivel european», a aruncat cu obiecte și lichide în teren, Comisia de Disciplină a FRH amendând comportamentul acesteia. 

Doar o săptămână mai târziu, în partida inaugurală a Ligii Florilor, în sala Rapid (organizator CS Rapid București), am asistat la aceleași trivialități, adresate nu doar celei mai valoroase handbaliste a României din toate timpurile - Cristina Neagu - ci și antrenorului Adrian Vasile, dar și la etalarea unui banner imens în care se titra «Echipa Primăriei - Rușinea României» - moment în care FRH nu a mai considerat oportun să intervină, deși imaginea pe care o construiește CSM de aproape 10 ani în Europa este despre performanță și calitate. 

În returul de campionat au existat din nou injurii la adresa celor doi - atenție, nu doar Neagu este constant admonestată - comportamente care au continuat și în partida din Cupa României, mai acid ca niciodată, derapaje care nu au ce căuta într-o sală de sport. Pentru a nu mai aminti că în meciul din sala Rapid, din returul ediției trecute de campionat, am avut parte de aceleași trivialități adresate jucătoarei în timpul meciului și antrenorului chiar în timpul în care acesta oferă declarații mass-media - există suficiente imagini și dovezi. 

Vuvuzele, trompete, tobe, muzică, animatori - toate acestea se regăsesc în orice arenă de sport din lume și este aberant să ne declarăm nemulțumiți că «nu se auzea galeria Rapidului». Măcar Federația Română de Handbal ar trebui să nu cadă în păcatul acesta și ar trebui să își concentreze eforturile asupra jocului de handbal și a spectacolului din teren, despre care s-a vorbit mult prea puțin și să nu ofere «argumente» volatile și totodată să valideze comportamentele suburbane.

Având acum această imagine de ansamblu, cu 5 episoade concrete de comportamente neadecvate și cu cea mai mică amendă acordată clubului Rapid aplicată cronologic la episodul cu numărul 2, putem să ne exprimăm la rândul nostru părerea că situația putea fi evitată, dacă FRH lua măsurile drastice care se impuneau. Pentru că vorbim despre recidivă. Iar pentru suporterul onest și civilizat al CSM București este o jignire și mai mare că forul național, prin vocea președintelui său, încearcă să găsească circumstanțe atenuante pentru injurii și trivialități, când principala grijă ar trebui să fie sănătatea și curățenia mediului sportiv. 

Și toate acestea în condițiile în care instituții ale statului român s-au autosesizat cu privire la cele petrecute la ultima confruntare din Polivalentă și au declanșat investigații, iar o serie de sponsori importanți ai handbalului românesc au ridicat semne de întrebare vis a vis de tolerarea unor asemenea comportamente.

Așteptăm decizia Comisiei de Disciplină din cadrul FRH și ne exprimăm de pe acum speranța că viitorul nu ne va mai genera astfel de episoade care nu au legătură cu handbalul și că sportul va prima, iar derapajele unor suporteri să cadă în plan secund și să fie aspru pedepsite”, este comunicatul CSM-ului.

Cristina Neagu, după ce a fost înjurată la CSM București - Rapid: „Ei nu înseamnă absolut nimic”

Mai multe știri despre scandalul de la CSM București - Rapid:

CS Rapid reacționează dur în scandalul galeriei cu Cristina Neagu: „N-a fost conflict cu marea handbalistă, ci cu persoana ei” + Acuză abuzuri grave: „Aveau pistoale la brâu”
CSM BUCUREȘTI - RAPID 31-24
CS Rapid reacționează dur în scandalul galeriei cu Cristina Neagu: „N-a fost conflict cu marea handbalistă, ci cu persoana ei” + Acuză abuzuri grave: „Aveau pistoale la brâu”
Modul jenant în care fanii Rapidului justifică înjurăturile la adresa Cristinei Neagu: „De unde până unde e un bun național? Neagu a început! A declarat că Rapid fură”
CSM BUCUREȘTI - RAPID 31-24
Modul jenant în care fanii Rapidului justifică înjurăturile la adresa Cristinei Neagu: „De unde până unde e un bun național? Neagu a început! A declarat că Rapid fură”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (57)
adriann_
adriann_  •  28 Februarie 2023, 08:46
Postat de Sarcastique pe 27 Februarie 2023, 21:06

*** , nu sunt angajat la stat. Am jucat cu cristina varzaru ,amical sau de antrenament cum vrei sa i spui . Tu ai o ura personala contra lui neagu . Ma scuzi ca trebuie sa folosesc cuvinte simple pt a te face sa intelegi lucruri simple. Comparatie zidan cu n* cupe mondiale si cupe europene vs messi de 7 ori cel mai bun jucator , individual. Care e mai bun? Mai valoros? Mai apreciat. Asa si cu varzaru vs neagu . Tot e greu de priceput?:)) daca nu reusesti , mai rumega .

CE MA? :)) Messi si Zidane au fiecare FIX cate o Cupa Mondiala castigata (Zidane in 1998 si Messi in 2022) si inca o finala jucata (Zidane in 2006 si Messi in 2014). Zidane are un SINGUR trofeu UCL iar Messi are PATRU. Iar au adus astia postaci care n-au treaba cu fotbalul dar bat campii cu spor? :))

cris4co
cris4co  •  27 Februarie 2023, 21:32

Eu sa fiu colega cu Neagu la Nationala....mai bine nu m-as prezenta.

adriann_
adriann_  •  27 Februarie 2023, 21:25
Postat de tictictic pe 27 Februarie 2023, 20:00

Bah, tu esti mai prost decat prevede legea! Dupa mintea ta, daca pe d-soara Cristina Neagu o ajuta Sucu cu recuperarea in locul ciobanului, era rapidista acum si o ovationa Bocciu in galerie, n-asa?!? Bai tristule, Cristina Neagu s-a nascut si a trait in Ghencea, vis-a-vis de stadion; este stelista adevarata, cu pedigree de campioana! Si este stelista veritabila, nu talpanista de doi lei ca tine... pricepusi?

Iar ai aparut sarmane postac? Sa ne reamintim in ce hal te-ai facut de ras ma cu ineptiile pe care le debitai pe teme istorice? TOT ASA FACI SI ACUM MA, nu intereseaza pe nimeni daca si cu parca amaratule, ce am descris eu SUNT FAPTE INDISCUTABILE: 1. Neagu nu a calcat la vreun meci al fcsb pana s-a accidentat grav la umar -> 2. Ciobanul a ajutat-o cu recuperarea la baza fcsb (bravo lui) -> Neagu a vrut sa-i intoarca favoarea si s-a afisat la meciurle fcsb ca suporter fcsb-ist -> 4. Galeria Rapidului a considerat-o "tinta legitima". Pricepi ma postacule ca fiecare interpreteaza cum vrea DAR ASTEA SUNT FAPTELE SI ASTA E CRONOLOGIA LOR? Canta naibii la alta masa, aici s-a terminat maruntisul!

Vezi toate comentariile (57)
Comentează