SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA ROMANIEI

CSM București s-a calificat în semifinalele Cupei României după ce a învins Slatina la 17 goluri diferență!

Campioana mondială Siraba Dembele a debutat aseară în tricoul CSM-ului FOTO sportpictures.eu
Campioana mondială Siraba Dembele a debutat aseară în tricoul CSM-ului FOTO sportpictures.eu

Articol de - Publicat joi, 03 septembrie 2020 20:28 / Actualizat joi, 03 septembrie 2020 20:53

După 175 de zile fără handbal, CSM București și CSM Slatina (34-17) au jucat joi seară în Sala Polivalentă din Capitală. A fost distracție pentru Neagu și compania.

Pe 11 martie se jucase ultimul meci de handbal feminin în România. CSM București o învinsese atunci cu 23-22 pe SCM Rm. Vâlcea în derbyul sezonului trecut. A trebuit să treacă 175 de zile până să se joace din nou. Cupa României, tot din sezonul trecut, a deschis balul. Fără spectatori, într-o atmosferă seacă, CSM București s-a calificat aseară în semifinalele competiției. 

Așa cum era de așteptat, CSM Slatina nu a putut ține piept echipei multinaționale antrenate de Adrian Vasile. Neagu, Dedu, Pintea și compania s-au impus la scor, 34-17, la capătul unui meci dominat total. Au fost multă ambiție și multă dăruire în tabăra "tigroaicelor", cărora se vede că le-a lipsit handbalul. Toată lumea a marcat.

Cinci debuturi la CSM București

La CSM și-au făcut apariția pentru prima dată în tricoul albastru cinci handbaliste: tinerele Raluca Săndulache și Diana Fînaru, dar și "stranierele" aduse în această vară, Alexandrina Barbosa, Martine Smeets și Siraba Dembele. Extremă dreapta, Diana Fînaru (19 ani) a și marcat primul gol în minutul 59, fiind aplaudată în picioare de coechipiere.

De altfel, Adi Vasile a dat mult credit tinerelor, jucând mai mult cu rezervele. S-a terminat 34-17, o calificare în semifinale fără emoții pentru CSM București. Sâmbătă, "tigroaicele" întâlnesc în semifinale Gloria Buzău (ora 18:00), în cealaltă semifinală urmând să joace Rapid și SCM Rm. Vâlcea (ora 11:00).

CSM București s-a calificat în semifinalele Cupei României după ce a învins Slatina la 17 goluri diferență!
Atmosfera săracă datorată lipsei spectatorilor FOTO sportpictures.eu

Accidentare gravă

Moment de îngrijorare aseară, în Sala Polivalentă, în minutul 14 al meciului. La un atac al celor de la CSM Slatina, Sonia Vasiliu, campioana mondială de junioare, a căzut rău și a rămas întinsă pe suprafața de joc. Țipetele ei de durere au răsunat într-o Sală Polivalentă goală. Sonia a fost scoasă pe brațe de pe teren și a suferit, cel mai probabil, o ruptură de ligamente la genunchiul drept. O pauză forțată de cel puțin șase luni de zile pentru jucătoarea formației oltene.

CSM București-CSM Slatina 34-17 (18-11)
CSM București: Dedu 7 intervenții, Săndulache 3 -Neagu 6 goluri, Lazovici 5, Jipa 5, Barbosa 3, Dembele 3, Pintea 3, Perianu 2, Moisă 2, C. Martin 1, Omoregie 1, Vâlcan 1, Smeets 1, Fînaru 1. Antrenor: Adi Vasile
CSM Slatina: Pașca, Nagy 4 intervenții - G. Ivan 5, L. Popescu 4, Ciutacu 3, Stoicănescu 2, Cîrligeanu 2, Ostase 1, Vasiliu, Tămaș, M. Arvatu, A. Arvatu, Rusu, Drăghici, Fulgoi. Antrenor: Victorina Bora

Citește și alte știri din handbal:

Situație explozivă la Dunărea Brăila » Șase jucătoare confirmate pozitiv cu COVID-19. Startul sezonului, sub semnul întrebării

Campioana mondială Martine Smeets e categorică: „Un club precum CSM București nu poți să-l refuzi!”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează