SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL MASCULIN

Cu cine are şanse România? » Cei patru adversari la care speră tricolorii pentru baraj

Articol de - Publicat luni, 13 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 12 ianuarie 2014 20:27

"Tricolorii" se roagă ca în barajul pentru Mondiale să nu pice cu una dintre forţele Europei. Cu Franţa, Germania sau Croaţia nu am avea nici o şansă.

România a obţinut sîmbătă calificarea în barajul pentru Campionatul Mondial din 2015, din Qatar, chiar dacă a pierdut în Slovacia, 25-27. "Tricolorii" trecuseră în tur, la Bucureşti, cu 32-24 şi au cîştigat astfel grupa.

Pe 26 ianuarie, la finalul Campionatului European din Danemarca, unde România nu este calificată, "naţionala" masculină îşi va afla adversarul din play-off-ul Campionatului Mondial.

Primele trei clasate la turneul final din Danemarca, plus Spania, campioana mondială, vor merge direct în Qatar. Celelalte 12 echipe rămase vor putea fi potenţiale adversare ale "tricolorilor".

1. Franţa, Croaţia, Danemarca, Polonia, Suedia, Islanda
Nu ne mai prezentăm
Dacă Franţa, Croaţia, Danemarca, chiar Polonia şi Suedia nu vor termina în primele trei la CE şi vor intra la tragerea la sorţi, vor fi adversarii pe care România ar trebui să-i evite cu orice preţ. "În faţa lor, trebuie să recunoaştem, nu avem nici o şansă. Am putea să nu ne prezentăm", fac haz de necaz handbaliştii României.

2. Serbia, Ungaria, Rusia, Cehia, Norvegia
Şanse infime
Dacă una dintre Serbia, Ungaria, Cehia, Norvegia sau Rusia va fi  adversarul de la barajul din 7-8 iunie, respectiv 14-15 iunie, România ar avea doar 10-20 la sută şanse de calificare. Românii cred însă în minuni după ce au lăsat Rusia acasă în 2011, cîştigînd la Moscova cu 37-32, după 28-32 la Bucureşti!

3. Macedonia, Belarus, Austria, Muntenegru
Ei sînt favoriţi, dar putem spera
Sînt cele mai la îndemînă adversare pentru a spera la calificarea pentru turneul final din Qatar (17 ianuarie-1 februarie 2015). "Sînt echipe cu care ne putem bate la calificare. Au prima şansă, normal, au mai multă experienţă, dar asta vom vedea atunci. Pînă acolo însă, trebuie să aşteptăm să se termine Campionatul European", a declarat selecţionerul Eliodor Voica.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
merace
merace  •  16 Ianuarie 2014, 17:28

Sportivii care nu cred in sansa lor ar trebui inlocuiti cu altii, care cred in sansa lor si dau totul pentru victorie.

montgomerry
montgomerry  •  13 Ianuarie 2014, 20:42

Oare cei care conduc destinele handbalului romanesc,dorm linistiti?Sunt multumiti de munca depusa?E jenant sa vezi cum unii au ramas la un nivel inalt,altii au venit din neant si castiga trofee, iar noi care eram candva cei mai buni,am ajuns....unde?Vad ca unii fac comparatie cu echipa nationala de fotbal,aiurea,acolo stam foarte bine,comparativ cu nationala de handbal.Adica la fotbal am fost mereu in lumea a treia,pe cand la handbal,am picat din elita.E o mica mare diferenta.

addriann
addriann  •  13 Ianuarie 2014, 16:56

Gazetarul s-a complicat rau de tot, impartind posibilii adversari ai Romaniei in 3 categorii. Putea sa caracterizeze direct echipa Romaniei, dar se pare ca evita o abordare directa... Situatia seamana tot mai mult cu cea a echipei de fotbal, inainte de barajul pentru C.M.din Brazilia, si atunci adversarii posibili faceau parte din 3 categorii. Daca ai ajuns sa imparti adversarii in categoriile de mai sus, DIN PACATE,, va trebui sa te multumesti cu foarte putin...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close