SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

DINAMO - SPORTING // Antrenorul Constantin Ștefan își dorește revanșa

Articol de - Publicat marti, 18 februarie 2020 14:59

Dinamo e gata de dubla cu Sporting din Liga Campionilor. „Alb-roșiii” speră să ajungă în premieră între cele mai bune 16 echipe ale Europei. Ar putea aduce la București pe Paris Saint Germain.

Dinamo-Sporting Lisabona, barajul din optimile de finală ale Ligii Campionilor, e dubla pentru care campioana României se pregătește din noiembrie, anul trecut. Neînvinși în grupa preliminară, după 7 victorii și trei rezultate de egalitate, „câinii" au examenul de maturitate în fața vicecampioanei Portugaliei.

Dinamo - Sporting, în optimile Ligii Campionilor

Sporting Lisabona i-a eliminat pe „alb-roșii" sezonul trecut, exact în aceeași fază a competiției. Antrenorul Constantin Ștefan crede că e timpul ca echipa sa să-și ia revanșa și ca Dinamo să aducă la București un nume mare al Europei, poate Paris Saint Germain, Pick Szeged sau, de ce nu, FC Barcelona.

- Domnule Ștefan, meciurile cu Sporting sunt meciurile sezonului pentru toți dinamoviștii, nu?
 - Așa este. Pentru dubla asta cu Sporting ne pregătim, aș putea spune, de la începutul sezonului. Ne dorim enorm ca noi să mergem mai departe, mai ales după ce sezonul trecut ne-au eliminat ei, la mare luptă. Și acum vor fi, cu siguranță, două meciuri foarte echilibrate.

 Dubla de coșmar

- V-ați mai uitat vreodată la acele meciuri cu Sporting?
- Da, de multe ori. Mă întristez de fiecare dată, îmi e necaz. A fost un șoc pentru noi atunci, pentru că făcusem un meci foarte bun la Lisabona. Am pierdut la un gol, iar la pauză, la București, conduceam deja cu patru goluri diferență. Am avut și cinci goluri avantaj. Numai că, după pauză, ne-am pierdut concentrarea, am vrut să-i batem la scor, și planul nostru nu a fost dus la îndeplinire. De aceea sper ca acum să fi învățat din greșelile trecutului.

- Toată lumea vorbește că atât Sporting, cât și Dinamo au echipe mai bune ca anul trecut? De acord?
 - Da. Echipele au suferit mici modificări și cred că au crescut în omogenitate, ca relații de joc. Ei l-au adus pe Vujin, un nume mare în Europa, dar și Dinamo răspunde cu pivotul Shebib, și el un plus pentru noi.

- Dinamo a avut o perioadă slabă la începutul anului, ați pierdut la Constanța, ați făcut egal la București cu Timișoara. Ați trecut peste acea scădere de randament?
- Eu cred că da! Am câștigat ultimele două meciuri în campionat și suntem în urcare. Suntem în căutarea formei maxime. A fost greu la începutul anului, pentru că jucătorii au fost plecați la loturile naționale și până să reglăm iar mecanismul a durat un pic. La meciurile cu Sporting va fi însă altceva, toată lumea va fi concentrată, va ști ce are de făcut. Eu sunt încrezător.

- Mai aveți probleme de lot?
- Jamali nu va putea evolua, fiind în continuare accidentat. Bannour a simțitit dureri la umărul stâng la partida cu Reșița, de campionat. Tocmai reintrase după accidentarea la gleznă, Sper să nu fie nimic grav și să joace pentru că avem nevoie de el.

Paradele portarilor decid calificarea

- Credeți că pornește vreo echipă ca favorită?
- Nu, eu consider că șansele la calificare sunt de 50-50. Acum și noi și ei ne cunoaștem bine, vor fi studii video amănunțite. Cred că forma de moment și randamentul portarilor pot să facă diferența. Sporting are o apărare foarte bună, la asta lucrăm, să vedem cum ne creăm mai ușor spații în atac, să marcăm mai lejer.

- Credeți că se poate decide calificarea din prima manșă?
- Mai mult ca sigur calificarea se va juca la București. Mi-ar plăcea să batem noi la o diferență liniștitoare la Lisabona, dar realist vorbind, cred că va fi foarte greu. Sporting a arătat o formă extraordinară pe teren propriu, au câștigat cinci din cele șase jocuri, în grupă, doar cu Bidasoa Irun au făcut egal. Și Dinamo a jucat bine în deplasare, două victorii și trei egaluri, vom vedea ce va ieși.

- Se anunță 300 de fani dinamoviști la Lisabona! 
- Le mulțumesc în numele echipei. Suporterii noștri au fost mereu alături de noi. Am avut galerie la toate meciurile din acest sezon, au fost după noi în Rusia, în Suedia, în Danemarca, în Polonia și Elveția. Sper să le facem o mare bucurie în Portugalia și la final, pe 1 martie, la București, să sărbătorim împreună calificarea.

Meciurile lui Sporting în actualul sezon al Ligii

  • Eurofarm Rabotnik-Sporting 29-30
  • Sporting-Tatran Presov 32-24
  • IK Savehof-Sporting 29-24 
  • Sporting-Bidasoa Irun 30-30 
  • Cocks-Sporting 25-23 
  • Sporting-Cocks 38-29 
  • Sporting-Eurofarm Rabotnik 36-26 
  • Tatran Presov-Sporting 22-37 
  • Bidasoa Irun-Sporting 32-32 
  • Sporting-IK Savehof 27-20

Meciurile lui Dinamo în actualul sezon al Ligii

  • Schaffhausen-Dinamo 28-28 
  • Dinamo-Kristianstad 28-25 
  • Dinamo-GOG Gudme 35-28 
  • Cehovski Medvedi-Dinamo 20-30 
  • Wisla Plock-Dinamo 26-26 
  • Dinamo-Wisla Plock 29-20 
  • Dinamo-Schaffhausen 27-26 
  • Kristianstad-Dinamo 29-29 
  • Dinamo-Cehovski Medvedi 34-23 
  • GOG Gudme-Dinamo 31-32

Programul dublei 

  • 22 febriarie, 20:30: Sporting-Dinamo
  • 1 martie, 17:30: Dinamo-Sporting

12 jucători străiniare Dinamo în lot în actualul sezon. Sporting are și ea 10 „stranieri"

citește și:

Sferturi Challenge Cup: Potaissa Turda - AEK Atena și CSM București - Victor Stavropol

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează