SPORTURI  »  HANDBAL  »  DINAMO - STEAUA 23-22

Dinamo - Steaua 23-22 // Pentru prima dată, un meci de handbal masculin a fost arbitrat în România de două femei! Un pic timorate și fricoase

foto: Cristi Preda, GSP
foto: Cristi Preda, GSP

Articol de - Publicat joi, 05 martie 2020 21:26

Derby-ul Dinamo - Steaua, din Liga Zimbrilor, a fost arbitrat de cuplul Năstase-Stancu. Ca să nu scape jocul din mână, cei doi au dictat 15 eliminări de două minute, plus un cartonaș roșu!

Pentru prima dată, un meci de handbal masculin a fost arbitrat în România de două femei. Cristina Năstase și Simona Stancu au fost delegate la derbyul Steaua-Dinamo. Cele două nu au avut partde deloc de un meci ușor, în mai multe rânduri jucătorii celor două echipe fiind la un pas de o încăierare generală. Impresia a fost însă că, din teama de a nu pierde jocul din mână, cele două au acordat de multe ori eliminări de două minute prea ușor.

Așa se face că la finalul partidei, cele două echipe au contabilizat nu mai puțin de 15 astfel de eliminări (6 Dinamo, 9 Steaua), plus un cartonaș roșu, acordat pivotului stelist Grbovici pentru un fault la Bannour. La un moment dat, cei doi arbitri au devenit „inamicul numărul 1” în sala Dinamo, după ce nu au văzut un picior la steliști și au acordat cu ușurință o aruncare de la 7 metri la un presupus fault al lui Zulfici.

„Un pic greu și pentru ele, băieții au rămas surprinși când au auzit, dar am vorbit să ne înfrânăm protestele, să nu le punem în dificultate. Eu zic că s-au achitat de sarcini. Au recunoscut și ele, după meci, că e mai greu la băieți decât la fete”, a declarat antrenorul lui Dinamo, Constantin Ștefan.

„Ținând cont că a fost primul meci, nu pot decât să le felicit. Greșelile nu le mai putem schimba, își vor face ele analiza și vor trage concluziile”, a subliniat și Sandu Iacob. 

„Știam că va fi greu. Am avut o perioadă foarte solicitantă, Steaua a venit motivată, iar la jucătorii mei s-a observat oboseala. Nu am jucat la capacitate maximă, dar sunt fericit că am câștigat. Campionatul e greu, de acum încep partidele importante. Pe final, am avut un pic de emoție când am desemnat jucătorul care va bate ultimul 7 metri. Rataserăm două aruncări și era un moment decisiv. Zulfici și-a asumat însă responsabilitatea”
- Constantin Ștefan, antrenor Dinamo

„Dinamo a venit după un meci greu, în care încărcătura emoțională a fost la un alt nivel față de meciul de azi. Cred că adrenalina nu a mai fost ca la meciul cu Sporting pentru ei. Noi am făcut un joc mult mai bun ca de obicei. Minusul nostru a fost la situațiile clare de gol, am ratat mult. Abordarea a fost alta, pentru că sala a fost plină, e ceea ce noi sportivii avem nevoie”
- Sandu Iacob, antrenor Steaua

Citește și:

DINAMO - STEAUA 23-22 // Derby încins! „Dulăii” au câștigat dramatic meciul cu marii rivali

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (15)
983732924972315
Soos Vilmos  •  06 Martie 2020, 11:48
Postat de gago747 pe 06 Martie 2020, 10:23

***

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gago747
gago747  •  06 Martie 2020, 10:23
Postat de Soos Vilmos pe 05 Martie 2020, 22:38

Pentru gago 747 : Ca un *** ce esti nu este corect sa pomenesti de vaci la modul mitocanesc in care ai comentat.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

vendredi13
vendredi13  •  06 Martie 2020, 02:20
Postat de stelistcivil pe 05 Martie 2020, 22:41

Meci sordid, toxic, jalnic între doua unități militare sportive înființate de sovietici și menținute inexplicabil doar in România! Nu este posibil ca in 2020 su in UE sa mai existe aberațiile sportive militarizate bolsevice CSA și Dinamo!

La Dinamo este investitor privat și sponsori. Nu înțeleg care-i problema. Clubul este sponsorizat doar cu sala de MAI. Poate iranienii au devenit spioni americani și dau informații după orice conexiune cu țara lor. Te-ai gândit?

Vezi toate comentariile (15)
Comentează