SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUTREMUR ÎN HANDBALUL ROMÂNESC

DOPAJ ÎN HANDBAL // Cristi Balaj dezvăluie cea mai neagră variantă: „Ar însemna ca niciun sportiv român să nu mai participe la vreo competiție internațională”

Articol de GSP - Publicat marti, 19 noiembrie 2019 18:58

Cristi Balaj (48 de ani), președintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping, a vorbit despre ce s-ar putea întâmpla cu sportul românesc dacă entitatea condusă de el nu va rezolva în conformitate cu cerințele WADA (Agenția Mondială Anti-Doping) situația handbalistelor de la Corona Brașov.

  • CONTEXT: GSP.ro a dezvăluit luni seară în exclusivitate că lotul Coronei Brașov este suspectat de DOPAJ de ANAD. 3 jucătoare, Cristina Laslo (23 de ani), Bianca Bazaliu (22) și Daciana Hosu (21), au fost deja notificate oficial că ar fi apelat la terapia cu laser intravenos, practică interzisă de WADA! Primele două jucătoare sunt în lotul României pentru Campionatul Mondial, care începe pe 30 noiembrie (Detalii pe larg AICI)
  • Primele reacții oficiale: Alexandru Dedu, președintele FRH - AICI, și Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului - AICI
  • Pe cine convoacă Tomas Ryde în locul celor trei jucătoare: AICI  

A nu trata conform acest caz ar însemna ca niciun sportiv român să nu mai participe la vreo competiție internațională si că România n-ar putea să mai organizeze nicio competiție de acest gen. În luna ianuarie, WADA va face un audit în care se va verifica din nou activitatea noastră”, a declarat Balaj la TV Digi Sport.

WADA este în continuare cu lupa pe ANAD, după ce în 2017 Agenția Mondială Anti-Doping a suspendat laboratorul de la București.

„Cu greu am reușit să punem agenția pe picioare. Ne-am pus toată credibilitatea și efortul pentru acest demers. Am respectat toate cerințele lor, dar în continuare suntem monitorizați. Nu putem să riscăm vreun pas greșit”
Cristi Balaj, președinte ANAD

VIDEO » Iată pas cu pas procedura interzisă de agenția antidoping

VEZI ȘI:

DOPAJ ÎN HANDBAL // EXCLUSIV Agenția Antidoping a „descins” azi în cantonamentul naționalei de handbal! 6 jucătoare testate 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
lionforever
lionforever  •  20 Noiembrie 2019, 00:12

Asa e cand pui oameni care nu au treabă in anumite funcții. Ce treaba are balaj cu antidopingul? Pune oameni competenti care sa explice tuturor celor ce conduc diferitele federații riscurile dopingului, sa transmită actualizările wada in legatura cu dopingul, nu doar sa clentane după ce se întâmplă.

adrian_riga
adrian_riga  •  19 Noiembrie 2019, 20:41

Nu prea pricep. Se plange ca nu putem ascunde gunoiul sub pres? Adica daca nu eram monitorizati si nu exista pericolul sa fim suspendati musamalizam totul?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează