SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUTREMUR ÎN HANDBALUL ROMÂNESC

DOPAJ ÎN HANDBAL // Rusia a pierdut un argint european din cauza dopajului! Trei handbaliste au fost depistate pozitiv la Meldonium la Euro 2017, de junioare

Articol de - Publicat marti, 19 noiembrie 2019 19:02

România poate risca să rămână fără o eventuală medalie la Campionatul Mondial din acest an, dacă apelează la mai mult de două jucătoare suspectate de dopaj.

Echipei feminină de handbal a Rusiei i-a fost retrasă medalia de argint cucerită la Campionatul European de junioare din 2017 după ce trei membre ale lotului au fost descoperite pozitiv la Meldonium, în urma unui control doping. 

  • CONTEXT: GSP.ro a dezvăluit luni seară în exclusivitate că lotul Coronei Brașov este suspectat de DOPAJ de ANAD. 3 jucătoare, Cristina Laslo (23 de ani), Bianca Bazaliu (22) și Daciana Hosu (21), au fost deja notificate oficial că ar fi apelat la terapia cu laser intravenos, practică interzisă de WADA! Primele două jucătoare sunt în lotul României pentru Campionatul Mondial, care începe pe 30 noiembrie (Detalii pe larg AICI)
  • Primele reacții oficiale: Alexandru Dedu, președintele FRH - AICI, și Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului - AICI
  • Pe cine convoacă Tomas Ryde în locul celor trei jucătoare: AICI  

Antonina Skorobogatcenko, Maria Duvakina și Maria Dudina sunt handbalistele în cauză, care au primit 20 de luni de suspendare individuală. În afara faptului că Rusia a fost descalificată din competiție, federația națională a trebuit să plătească o amendă de 20.000 de euro și a fost suspendată pe 2 ani de la participarea în competiții EHF la această categorie de vârstă, sub 19 ani.

Antonina Skorobogatcenko era considerată o mare speranță a handbalului rus, la 16 ani debutând în naționala de senioare! Acum ea, împreună cu Dudina joacă pentru echipa rusă Kuban Krasnodar, iar Duvakina evoluează la Dinamo Volgograd. 

Citește și:

DOPAJ ÎN HANDBAL // EXCLUSIV Agenția Antidoping a „descins” azi în cantonamentul naționalei de handbal! 6 jucătoare testate

VIDEO EXCLUSIV Ce au făcut handbalistele de la Corona acuzate de dopaj? Iată pas cu pas procedura interzisă de agenția antidoping

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
cseacseavlez
cseacseavlez  •  19 Noiembrie 2019, 19:19

mdaaa.....greu cu kapra vecinului...de data asta e chiar cu kapra

Vezi toate comentariile (1)
Comentează