SPORTURI  »  HANDBAL  »  EHF

Echipele din Rusia și Belarus, excluse din competiții » CSM București și Minaur Baia Mare profită

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 martie 2022 12:45 / Actualizat vineri, 04 martie 2022 13:04

Federația Europeană de Handbal a decis excluderea echipelor din Rusia și Belarus, ca urmare a invaziei rusești în Ucraina. De decizie profită CSM București și Minaur Baia Mare.

EHF a emis azi un comunicat prin care anunță că va sancționa echipele handbal din Rusia și Belarus.

O arbitră din Ucraina acuză soldații ruși: „Vin la ușile noastre cu mitraliere, cer mâncare și apă, apoi îți iau tot ce ai”
RĂZBOI ÎN UCRAINA
O arbitră din Ucraina acuză soldații ruși: „Vin la ușile noastre cu mitraliere, cer mâncare și apă, apoi îți iau tot ce ai”

CSM București, direct în sferturile Ligii Campionilor

Astfel, CSM București nu va mai juca cu CSKA Moscova în optimile de finală ale LigiI Campionilor la handbal feminin. Meciurile, care inițial au fost anulate, nu se vor mai disputa, iar echipa din București va merge direct în sferturile competiției. „Tigroaicele” vor câștiga meciurile cu 10-0.

Decizia EHF vine după  recomandarea Comitetului Olimpic Internațional (CIO), care a precizat ca sportivilor din Rusia şi Belarus să le fie interzisă participarea la competițiile internaționale.

În plus, nici rusoaicele de la Rostov-Don nu vor mai juca în fazele finale ale Ligii Campionilor la handbal feminin.

Minaur Baia Mare e în semifinalele EHF European Cup

La handbal masculin, CS Minaur Baia Mare urma să joace cu rușii de la HC Victor. Partidele nu se vor mai juca, astfel că românii ajung în semifinalele competiției.

Rusia nu mai joacă în preliminariile pentru Campionatul European

Naționala feminină a Rusiei, una dintre cele mai puternice din lume, nu va mai juca în preliminariile CE 2022. Aceeași decizie se aplică și în cazul Belarusului. Dacă la finalul preliminariilor cele două naționale se vor afla pe locuri care duc la Campionatul European, vor fi înlocuite cu alte naționale.

Citește și: 

Eduardo Gurbindo, vedeta lui Dinamo care a jucat 4 ani la Barcelona: „În Spania lumea nu plătește pentru a vedea handbal”

Fosta handbalistă din „Liga Florilor”, prinsă de război în orașul capturat de Rusia: „Ne iau prizonieri, ca scut uman! Rușii sunt înfometați”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
valyomanyd
valyomanyd  •  04 Martie 2022, 15:43
Postat de leu.mr pe 04 Martie 2022, 14:40

Deci si aliatii Rusiei sint loviti ! Democratie, nu gluma !

Bre, din moment ce Belarus a permis rusilor sa atace Ucraina de pe teritoriul lor, se presupune ca si dictatorul care conduce Belarus e in razboi cu Ucraina !

176901212832165
Dan Petnaise  •  04 Martie 2022, 15:41
Postat de leu.mr pe 04 Martie 2022, 14:40

Deci si aliatii Rusiei sint loviti ! Democratie, nu gluma !

Rusule, cum poți să faci asemenea comentariu? Păi distrugerea Ucrainei de Rusia e democratică?

leu.mr
leu.mr  •  04 Martie 2022, 14:40

Deci si aliatii Rusiei sint loviti ! Democratie, nu gluma !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează