SPORTURI  »  HANDBAL  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Fosta handbalistă din „Liga Florilor”, prinsă de război în orașul capturat de Rusia: „Ne iau prizonieri, ca scut uman! Rușii sunt înfometați”

Orașul ucrainean Heron, capturat de armata rusă +13   FOTO
Orașul ucrainean Heron, capturat de armata rusă

Articol de GSP - Publicat joi, 03 martie 2022 17:38 / Actualizat joi, 03 martie 2022 17:44

Ucraineanca Alla Șeico (33 de ani), handbalistă care și-a petrecut mare parte a carierei în România, a rămas în Herson, oraș din sudul Ucrainei capturat de ruși.

Ana Șeico, o coordonatoare de joc dibace, a ajuns în România în anul 2011, la CSU Neptun Constanța. De-a lungul carierei a mai evoluat pentru CSM Ploiești, U Cluj, CS Dinamo sau CSM Galați. Ucraineanca a fost prinsă de război în orașul natal Herson. A preferat să rămână acasă, alături de familie, și face mărturiri șocante depre calvarul pe care îl trăiește zilnic.

Motivul cinic pentru care Roman Abramovich ar fi anunțat că va dona bani victimelor războiului
ANGLIA
Motivul cinic pentru care Roman Abramovich ar fi anunțat că va dona bani victimelor războiului

Alla Șeico, dezvăluiri de pe frontul din Ucraina

„Când începe să se tragă, ne ascundem pe hol sau în baie. Suntem cinci adulți și doi copii. Lovesc cu rachete în casele oamenilor. Până marți, administrația raportase 50 de morți. 

Rușii sunt speriați și înfometați, se ascund printre blocuri și iau oameni nevinovați prizonieri, ca scut uman, un fel de protecție vie”, a povestit Alla Șeico la Kiss Fm, citată de Libertatea

Fosta handbalistă din „Liga Florilor”, prinsă de război în orașul capturat de Rusia: „Ne iau prizonieri, ca scut uman! Rușii sunt înfometați”
Alla Șeico, în tricoul clubului gălățean

Cum se apără cetățenii ucraineni în fața armatei ruse

Herson, oraș aflat aproape de Marea Neagră, avea o populație de aproximativ 300.000 de locuitori. A fost primul mare centru urban cucerit de Rusia.

„Aici, fiecare cartier și-a făcut propria grupare de apărare. De multe ori au stat fără arme, cu mâinile goale în fața tancurilor. Marți am aflat că brigada care proteja cartierul meu a fost distrusă. Avem printre ei prieteni”, a concluzionat Alla, moment în care a început să plângă.

Propunerea lui Cornel Șfaițer pentru Răzvan Burleanu: „Întreg sportul din Ucraina e într-o situație dificilă, asta ar fi o mână de ajutor”

Citește și alte știri despre războiul din Ucraina:

Un ucrainean care a jucat în Liga 1, în lacrimi pe Instagram » Pus la zid în comentarii: „Cine ne atacă? Spune-i gândacului agresor pe nume!”

„Tăcerea e o crimă” » Alt atac dur asupra fotbaliștilor ruși: „Vom fi și mai agresivi decât voi când treceți granița înarmați”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează