SPORTURI  »  HANDBAL  »  INTERVIU

EXCLUSIV Cristina Neagu trage un semnal de alarmă înainte de meciul cu Metz din sferturile Ligii: "Dacă nu ne calificăm, distrugem tot sezonul!"

Articol de - Publicat luni, 02 aprilie 2018 16:51

Cristina Neagu, 29 de ani, crede că, dacă CSM București sa nu va trece de campioana Franței, tot sezonul e compromis. "Metz joacă un handbal foarte bun, mai ales pe teren propriu", spune Cristina.

  • Manșa tur a sfertului CSM București - Metz se joacă vineri, de la ora 20:30. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV Digi Sport și TV Telekom Sport

Cristina Neagu a câștigat duminică, la Ploiești, cu CSM București, al doilea trofeu al sezonului. "Tigroaicele" au învins în finala Cupei României pe HCM Rm. Vâlcea, 29-22.

Cristina Neagu a fost declarată MVP-ul turneului, CSM jucând primele meciuri cu suedezul Per Johansson pe banca tehnică. Interul stânga a vorbit de noile schimbări de la club, de meciurile cu Metz și de șansele de a ajunge din nou în Final Four, prima dată cu CSM București.

- Cristina, încă un trofeu bifat cu CSM București. Începe CSM să aibă o tot mai mare concurență și în campionatul intern?
- Este normal, nu ne pretindem o echipă care să intre pe teren și să câștige meciul în 10 minute! Până la urmă, cred că e destul de puternic campionatul românesc în momentul de față, tot mai multe echipe s-au întărit și s-a văzut acest lucru și prin prisma rezultatelor din Europa. Până la urmă, pentru noi e foarte bine că echipele adverse ne pun probleme. Una peste alta, cred că am avut două meciuri foarte bune de pregătire în Cupa României, în vederea sfertului de finală cu Metz.

- Apropo de campionat, cum comentezi noile reglementări impuse de federație vizavi de jucătorii străini?
- Nu sunt eu în măsură să vorbesc și nu vreau să comentez, nu e treaba mea. Și noi avem foarte multe jucătoare din străinătate, dar toate sunt eligibile.

- Schimbarea de antrenor ce a adus nou?
- Când se schimbă antrenorul, doar asta se poate schimba, în două-trei zile, puțin din atitudine. Se creează un șoc la echipă. Mare lucru nu am putut antrena până acum cu Per, mai avem de pregătit. Cele mai importante meciuri pentru noi sunt cele împotriva Metzului. E un sezon foarte greu, un sezon în care din nou se schimbă antrenorul înaintea unor meciuri extrem de importante, e foarte complicat.

- Simțiți presiunea înaintea acestei duble?
- Sunt meciurile sezonului, e presiune, normal. Perioada de după, până la Final Four, contează mai puțin. Dacă nu te califici acolo, practic distrugi un sezon întreg. Dăm tot ce putem în această dublă și să dea Dumnezeu să avem și puțin noroc și să ajungem la Budapesta.

- Cum ai caracteriza Metz-ul?
- O echipă bună spre foarte bună, din punctul meu de vedere, care joacă o apărare foarte bună și agresivă. Evoluează excelent, mai ales pe teren propriu. Tocmai de aceea ar fi ideal să obținem o victorie la cât mai multe goluri pe teren propriu pentru a avea o șansă cât mai bună la retur. Însă, tot o părere personală, indiferent ce se întâmplă în primul meci, mai avem 9 zile de pregătire până la meciul următor și orice e posibil. Va fi o dublă strânsă.

- CSM joacă mai bine în deplasare? Anii trecuți calificarea în Final Four s-a realizat afară!
- Nu putem să comparăm ce a fost în sezoanele trecute. S-au schimbat multe jucătoare și cred că nu există termen de comparație. Trebuie să vedem ce facem în momentul de față și să încercăm să jucăm cât putem de bine pentru că, așa cum am spus, urmează meciurile sezonului pentru noi.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
394205137657093
George Narcis  •  03 Aprilie 2018, 08:21

Acum vrem sa vedem potential de final4.echipa treb sa fie unita si sa joace mai agresiv si in viteza.voi fi cu voi in sala.hai csm!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează