SPORTURI  »  HANDBAL  »  INTERVIU

EXCLUSIV Interviu cu una dintre cele mai sexy handbaliste din România: "Îmi place să pozez și chiar aș vrea să joc într-un film!"

FOTO: Cristi Preda +15   FOTO
FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat duminica, 24 iunie 2018 09:12

Andreea Trăilă este considerată una dintre cele mai sexy handbaliste din România! Face spectacol pe semicerc, dar "incendiază" şi rețelele de socializare atunci când postează o fotografie care n-are nicio legătură cu sportul.

Are 26 de ani, e inter stânga și, când Rapid câștiga cel de-al treilea titlu din istorie la handbal feminin și ultimul la fotbal, Andreea intra prima dată pe parchetul unei săli de handbal.

Prima echipă pentru care a jucat a fost cea a Colegiului Tehnic Media din București până a terminat junioratul și a absolvit secția sportivă a liceului. După 7 ani a decis să plece din București, iar prima oprire a fost la Brașov, la Rulmentul, apoi la Bacău, la CSM. Dar experiențele din "deplasare" i-au lăsat un gust amar. Nu s-a simțit deloc în largul ei, s-a întors acasă, iar timp de 4 ani, între 2012 și 2016, a jucat pentru Știința București.

Din luna iulie a aceluiași an și-a pus semnătura pe contractul cu Rapid, chiar dacă evoluau în eșalonul secund. A tras tare și-a reușit promovarea în Liga Florilor, dar după doar un sezon în prima ligă, Rapidul a retrogradat. Andreea nu renunță și e decisă să pună serios umărul la o nouă promovare.

- Andreea, de ce ai ales handbalul? Cum a început pasiunea pentru sportul ăsta?
- Totul a plecat dintr-o simplă curiozitate. Eram în clasa a 6-a, aveam în jur de 11-12 ani, când în școala unde învățam a venit o antrenoare căutând fete dornice să practice handbalul. Mi-am dorit să merg și eu la un antrenament să văd despre ce e vorba. Așa am ajuns la handbal! Nu pot spune că aveam o pasiune la început, asta s-a dezvoltat în timp, crescând, mergând la mai multe antrenamente pe săptămână, văzând meciuri de fete și de băieți la profesioniști. Handbalul a început să-mi placă din ce în ce mai mult, a devenit o pasiune pentru mine și mi-am dorit să fac performanță.

- Cum a arătat copilăria ta? Ai mai făcut și alt sport înainte?
- A fost cea mai frumoasă perioadă a vieții mele. Cu siguranță nu o voi uita niciodată! Copilăria a fost fabuloasă. Stăteam de dimineață până seară afară și mă jucam cu prietenii. Chiar mi-e dor de momentele în care telefonul și internetul nu făceau parte din viața mea! Înainte de a merge la antrenamentele de la handbal am mai făcut înot, dar foarte puțin timp. Mie îmi plac sporturile de echipă, nu cele individuale.

"Am luptat de una singură când lumea m-a dat la o parte"

- Ce ai făcut cu primii bani câștigați din handbal?
- Cred că mi-am luat ceva de îmbrăcat, dar nu mai știu exact ce anume. Au trecut totuși ceva ani de atunci.

- Care a fost cel mai greu moment prin care ai trecut în carieră?
- Când am avut parte de accidentări, iar toată lumea te dă la o parte! Asta s-a întâmplat în 2011, când jucam la Bacău, unde am suferit două intervenții chirurgicale la genunchiul drept în decursul a două luni. Au fost cele mai grele momente, toată lumea uitase de mine... A trebuit să fiu puternică, să lupt de una singură și să trec peste probleme. Și-am trecut cu bine, acum sunt sănătoasă și asta e cel mai important.

- Care sunt cele mai frumoase amintiri ale tale din handbal?
- Am mai multe, dar cred că cea mai importantă este medalia de bronz de la Campionatul Mondial Universitar de la Malaga din 2016 și promovarea în Liga Națională de handbal cu Rapid, sezonul trecut.

- Care e cel mai rău lucru care ți s-ar putea întâmpla înaintea unui meci?
- Dacă stau să mă gândesc, chiar se pot întâmpla atât de multe lucruri rele... Cel mai tare m-ar afecta să primesc vreun telefon sau un mesaj, în care să mi se transmită că ceva rău i s-a întâmplat unui membru al familiei sau unei persoane apropiate

"Am avut momente când am vrut să renunț"

- Dacă ar fi să schimbi ceva în trecutul tău, ce ar fi?
- Nu știu dacă aș schimba ceva pentru că din fiecare experiență care m-a încercat în viață am avut ceva de învățat.

- A existat vreun moment când ai spus "Stop, gata, nu mai vreau să fac handbal!"?
- Daaa! Au existat... Au existat astfel de momente în care chiar îmi ziceam: "Gata, mă, de astăzi mă las de handbal! Gata, nu mai vreau!". Au fost momentele când am avut supărări și dezamăgiri. Când am avut parte de accidentări și durerile suferite. Atunci chiar îți vine să iei unele decizii, să renunți, dar am luptat... Nu-mi pare rău.

- Ce ar însemna o convocare la echipa națională?
- Evident că m-ar bucura foarte mult pentru că până la urmă asta este dorința fiecărui sportiv: să joace pentru țara sa, să o reprezinte cu mândrie, să audă cum îi cântă imnul.

- Cine este idolul tău din handbalul feminin?
- De când eram copil mi-a plăcut și încă îmi place de Anita Görbicz! Un monument, un sportiv fabulos, o handbalistă de top. Chiar dacă are 35 de ani este una dintre cele mai bune jucătoare din lume. Absolut fantastică! Cred că visul meu e să joc într-un singur meci cu ea, ar fi ceva colosal.

- Alege cel mai important moment din cariera ta de până acum.
- Cred că promovarea în prima ligă cu Rapid! Una este să te duci direct la o echipă din prima ligă și alta să muncești în fiecare zi, timp de un an de zile, să tragi din greu pentru a duce echipa la care joci acolo. A fost o bucurie mare și sunt fericită că am pus și eu umărul la această promovare, pentru că fanii rapidiști aveau nevoie de Rapid în prima ligă. Acum o luăm de la capăt...

"Visul meu? Să trăiesc în New York!"

- Care e visul neîmplinit al carierei tale?
- Visul neîmplinit? Hmm... Că nu am întâlnit oameni care să-mi dea încredere atunci când am terminat junioratul. Am întâlnit oameni care și-au bătut joc de multe jucătoare, iar asta e marea problemă a sportului de la noi din țară! Cred că e momentul să ne trezim, să deschidem ochii mari și să terminăm odată cu problemele astea care chiar afectează mult un sportiv la început de drum!

- Dar cel împlinit?
- Că am reușit să le închid gura!

- Cum ai reacționa dacă ți-ar suna telefonul și ți s-ar spune: "Sunt regizorul x și vreau să joci într-un film"?
- Ha, ha, ha! Chiar m-aș bucura și mi-ar face plăcere. Sunt un om deschis la experiențe noi și chiar aș fi curioasă să văd cum e în cinematografie și dacă m-aș descurca.

- Ți s-a întâmplat să fii confundată cu cineva? Dacă da, cu cine?
- Nu. Din păcate sau din fericire.

- Cu cine ai vrea să ieşi pentru o cină în oraș dintre celebrități?
- Clar cu Gerard Butler!

- Dacă ai putea călători în timp, unde ai merge în viitor?
- New York, fără discuții. Dacă aș vrea să mi se îndeplinească un singur vis ar fi să trăiesc acolo.

"Îmi place mult să pozez și chiar aș face-o într-o revistă dedicată femeilor"

- Dacă cineva ți-ar fura telefonul, ce ar găsi în el?
- Multe poze... Oricum are parolă, n-ar avea ce să facă cu el.

- Care este cel mai păcătos obicei al tău?
- Telefonul... Stau prea mult pe telefon, pe internet. Suntem dependenți de tehnologie, iar asta e o mare problemă.

- Care e preparatul gastronomic de la care ți-e imposibil să te abții?
- Paste quattro formaggi.

- De ce anume te temi cel mai tare dintre: întuneric, nedreptate, prostie, minciună?
- Prostie!

- Ești una dintre cele mai frumoase handbaliste din România, contează faptul că ești apreciată?
- Chiar contează și mă bucură faptul că lumea mă apreciază, dar consider că este mai bine să fiu respectată pentru lucruri pe care le fac pe teren, nu doar pentru frumusețe. Frumusețea e trecătoare, ceea ce faci în sală de sport rămâne în istorie.

- Ai accepta să pozezi într-o revistă?
- Da! Mi-ar plăcea să pozez pentru o revistă dedicată femeilor, de modă. Îmi place mult să fac poze și cu siguranță ar fi o experiență plăcută.

91 goluri
a reușit Andreea în actualul sezon din Liga Florilor, fiind a doua cea mai bună marcatoare a echipei, după Alexandra Trifan (99 de reușite)

15 preferințe

  • culoare: negru
  • floare: lalea
  •  animal: tigru
  •  parfum: Carolina Herrera 212 VIP
  •  mașină: Audi
  •  loc din România: Sinaia
  •  oraș: Paris
  •  țară: Franța
  • actor român: Dem Rădulescu
  • actor străin: Gerard Butler
  •  film: Eight Below (Minus 25 grade)
  • mâncare: paste
  • carte: Fluturi de Irina Binder
  • număr preferat: 9
  • melodie: Tina Turner - Simply the Best

15 alegeri

  •  mare sau munte: mare
  •  vara sau iarna: vara
  •  roșu sau albastru: roșu
  •  film la mall sau film acasă: acasă
  •  plimbare în parc sau somn: somn
  •  carne de porc sau de pui: pui
  •  suc sau vin: suc
  •  WhatsApp sau Facebook: WhatsApp
  •  vacanță în România sau în străinătate: în străinătate
  •  meci în peluză sau la VIP: VIP
  •  fotbal sau handbal: handbal
  •  carte sau film: film
  •  blugi sau fustă: blugi
  •  tocuri sau adidași: adidași
  •  taxi sau Uber: taxi

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
gtn5
gtn5  •  24 Iunie 2018, 16:27

cine e *** asta ,nu am auzit de ea pana acum,cred ca a *** ceva la *** *** si acum o ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

traian_v
traian_v  •  24 Iunie 2018, 12:23

Ma rog, e aratoasa fata asta, dar… nici pe departe nu e de nivelui Adinei Meirosu sau al Adrianei Nechita. La frumusete si "sexiness"... Ca la handbal e mai greu de comparat.

ionnis
ionnis  •  24 Iunie 2018, 11:03

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează