SPORTURI  »  HANDBAL  »  UNGARIA

Ferencvaros a învins Gyor cu 24-18 în ultimul meci de pregătire înainte de startul campionatului maghiar

Aniko Kovacsics, duel cu Amanda Kurtovic FOTO Fradi.hu
Aniko Kovacsics, duel cu Amanda Kurtovic FOTO Fradi.hu

Articol de - Publicat vineri, 28 august 2020 21:42 / Actualizat vineri, 28 august 2020 22:32

Campioana Europei, Gyor, face parte din aceeași grupă în Liga Campionilor, cu SCM Rm. Vâlcea, iar FTC Budapesta va fi adversara celor de la CSM București

FTC Budapesta, adversara CSM București în grupa A a Ligii Campionilor, competiție care va debuta pe 12 septembrie, a învins vineri, la scor pe Gyor, campioana Europei, la Budapesta, într-un amical de gală, cu o săptămână înainte de startul campionatului maghiar. A fost 24-18 pentru echipa pregătită de Elek Gabor, o revanșă pentru înfrângerea din 14 august. Atunci, în Audi Arena, de la Gyor, formația lui Danyi Gabor se impusese cu 34-31. La ultimul meci între cele două rivale, Gyor nu le-a putut folosi pe Szidónia Puhalák, Anita Görbicz și Stine Bredal Oftedal.

9 victorii și o înfrângere pentru FTC în pregătire

Noémi Háfra, Anikó Kovacsics și Nadine Schatzl au jucat foarte bine pentru Ferencvaros, dar omul meciului a fost portarul Blanka Biro. FTC a condus în permanență, a avut 13-9 la pauză, și s-a desprins apoi la 17-10. A fost al 10-lea amical al celor de la Ferencvaros, în această vară, al 9-lea câștigat. 

Ferencvaros - Gyor 24-18

  • Ferencvaros: Háfra Noémi 6, Anikó Kovacsics 5, Emily Bölk 3, Katrin Klujber 2, Nikolett Tóth 2, Nadine Schatzl 2, Angela Malestein 1, Zita Szucsánszki 1, Kovács Anett 1, Gréta Márton 1
  • Gyor: Eduarda Amorim 4, Estelle Nze Minko 3, Fodor Csenge 3, Veronica Kristiansen 3, Kari Brattset 2, Anna Mette Hansen 1

Gyor a pierdut și ea primul meci de pregătire în această vară, după cele șase câștigate. În Ungaria echipele joacă meciuri amicale de la sfârșitul lunii iulie, iar spectatorii pot asista la dispute. În Ungaria, campionatul se va relua oficial pe 4 septembrie. Gyor va juca însă pe 1 septembrie, o partidă în devans din etapa a treia, cu Vac, pe teren propriu. Dubla româno-maghiară, Gyor-SCM Rm. Vâlcea și CSM București-FTC Budapesta se va juca în etapa a 5-a, pe 17/18 octombrie, returul fiind în etapa a 10-a.

Echipele din România nu au voie să facă meciuri de pregătire! Sezonul se va relua însă, pe 3 septembrie, odată cu partidele din "sferturile" Cupei României. La București, în Sala Polivalentă, sunt programate disputele CSM București-CSM Slatina (ora 15:00, TVR 2), SCM Rm. Vâlcea-Dunărea Brăila (ora 18:00, TVR 1).

Citește mai multe știri din handbal: 

Decizie finală în cazul handbalistelor de la Corona » Pedepse reduse cu 4 până la 7,5 luni pentru fiecare handbalistă de la Corona!

Rapid a transferat pivotul naționalei Angolei: are 1,94 metri și 105 kilograme

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
viorelpreda
viorelpreda  •  28 August 2020, 23:38

Ce relevanta are daca e meci de pregatire?Sa va amintesc ca nationala noastra e castigat cupa mondiala turneu pregatitor pentru CM iar acolo erau varza.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează