SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA ROMÂNIEI

Băieții încep treaba! Final Four-ul Cupei României se joacă sâmbătă și duminică la Sf. Gheorghe

Trei nou-veniți și un
Trei nou-veniți și un "veteran" de la Dinamo, gata de un nou start: Vali Ghionea, Nicu Negru, Javier Humet și Octavian Bizău FOTO Dinamo

Articol de - Publicat vineri, 11 septembrie 2020 17:14 / Actualizat vineri, 11 septembrie 2020 17:31

Sezonul handbalistic masculin e deschis de Cupa României. Dinamo, CSM Bacău, Dobrogea Sud Constanța și Poli Timișoara sunt protagonistele

Primele trofee din 2020 în handbalul masculin se vor decerna duminică, la Sf. Gheorghe. Dinamo București, CSM Bacău, Poli Timișoara și Dobrogea Sud Constanța sunt echipele care luptă pentru Cupa României, competiție care contează însă pentru sezonul trecut, dar și pentru Supercupa României, din actualul sezon.

Dinamo, mare favorită

Campioana Dinamo este principala favorită, „dulăii" dorind să obțină măcar Cupa României, după ce federația le-a refuzat titlul. Antrenorul Constantin Ștefan se poate baza pe toți jucătorii aduși în această vară. Vali Ghionea, Andras Szasz, Javier Humet, Tudor Botea, Octavian Bizău, dar și angolezul Rome Hebo vor îmbrăca pentru prima dată tricoul alb-roșu.

Adversara "câinilor" e la polul opus. Bacăul a avut mari probleme financiare și a fost la un pas să nu se înscrie în campionat. Antrenorul Sandu Iacob nu și-a rezolvat problemele contractuale cu Steaua și nu va putea sta pe banca tehnică, echipa urmând să fie condusă de Alexandru Acsinte. Nici câțiva dintre jucătorii transferați în această vară nu sunt gata de joc pentru Bacău.

Avantaj Constanța

Dobrogea Sud Constanța este singura dintre echipele din Final 4 care a jucat în această vară. "Delfinii" și-au turat motoarele în European League, acolo unde au obținut o dublă victorie cu rușii de la HC Victor. De partea cealaltă, Timișoara merge la Sf. Gheorghe cu un nou antrenor pe bancă, e vorba de Vlad Caba. Timișoara este deținătoarea trofeului, câștigat sezonul trecut după 31-27 cu Steaua. Sârbii Aleksandar Milenkovici și Savo Slavuljica, transferați în această pauză, nu vor avea drept de joc, permisele lor de muncă nefiind în regulă.

După două regulamente!

Dacă meciurile de sâmbătă, semifinalele, se vor disputa după vechiul sistem al Cupei României, finalele vor avea alt regulament. Asta pentru că finala contează și pentru Supercupa României! O anomalie având în vedere că finala s-ar putea juca între CSM Bacău și Poli Timișoara, de exemplu. Astfel, în meciurile de duminică, echipele sunt nevoite să respecte noile reglementări, minimum 8 români trebuind să fie înscriși pe foaia de joc, iar cel puțin doi români să fie în permanență pe teren. Regulile nu se aplică și la meciurile de sâmbătă!

Programul meciurilor Cupei României 

12 septembrie 
11:00 Dinamo-CSM Bacău (TVR2) 
18:00 Poli Timișoara-Dobrogea Sud Constanța (TVR1) 
13 septembrie 
Finala mică, ora 11:00 (TVR2)
Finala mare, ora 18:00 (TVR1)

Ultimele finale ale Cupei României (M)

2013HCM Constanța-Știința Bacău34-23
2014HCM Constanța-Știința Bacău45-44
2015Minaur Baia Mare-Lignitul Tg. Jiu31-25
2016CSM București-Steaua București27-24
2017Dinamo-Dobrogea Sud Constanța23-21
2018Dobrogea Sud Constanța-Poli Timișoara23-21
2019Poli Timișoara-Steaua București31-27

Citește mai multe știri din handbal: 

Când și în ce condiții se organizează Campionatul European de Handbal Feminin din 2020

SCM Rm. Vâlcea țintește ajungerea în ”sferturi”. Campioana României calcă apăsat pe urmele Oltchimului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close