SPORTURI  »  HANDBAL  »  SUSPENDARE

Gheorghe Tadici, o nouă suspendare uriașă după ce și-a bruscat o jucătoare » A PATRA sancțiune din 2021!

Gheorghe Tdici
Foto: Imago
Gheorghe Tdici Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 decembrie 2021 16:08 / Actualizat miercuri, 01 decembrie 2021 16:21

Gheorghe Tadici (69 de ani) a fost sancționat după ce a avut o reacție nervoasă la adresa Alexandrei Vrabie la meciul dintre HC Zalău și CSM Rm Vâlcea, scor 21-20, când a bruscat-o pe extrema de 21 de ani.

  • CONTEXT: Tadici a avut o nouă ieșire necontrolată. Episodul s-a petrecut în timpul meciului jucat pe 18 noiembrie și câștigat de HC Zalău cu CSM Rm Vâlcea.
  • Gheorghe Tadici are reacție nervoasă la adresa Alexandrei Vrabie (extremă, 21 de ani), care tocmai fusese eliminată, la scorul de 9-9.
  • Antrenorul o apucă de braț, o ceartă, iar apoi o bruschează și o îmbrâncește spre banca de rezerve, se poate vedea în imaginile TVR postate pe Facebook de contul neoficial „Handbal Feminin”.
Tadici e definiția României. Trist, foarte trist
EDITORIAL
Tadici e definiția României. Trist, foarte trist

La două săptămâni de la eveniment, Comisia de Disciplină a FRH, la sesizarea președintelui Alexandru Dedu, a decis să-l suspende pe Tadici:

În legătură cu sesizarea d-nului președinte DEDU ALEXANDRU privind comportamentul d-nului antrenor GHEORGHE TADICI (HC Zalău) față de propria jucatoare VRABIE ALEXANDRA la jocul de LNF dintre echipele HC Zalau si SCM Rm. Vâlcea disputat în data de 18.11.2021 la Zalău, comisia vazand punctul de vedere al domnului profesor TADICI GHEORGHE și al observatorului HORAȚIU BELU hotărăște: 

Sanctionarea domnului profesor TADICI GHEORGHE cu 6 (șase) etape suspendare, începand cu data de 01.12.2021 și penalitate pecuniară 4000 (patru mii lei) data limită de achitare 30.12.2021 pentru bruscarea propriei jucătoare în timpul jocului, conf. Art. 43.4 lit. b cu aplicarea art. 34.1 lit. k (recidiva 02.03.2021, 30.08.2021, 07.09.2021).

Gheorghe Tadici, la a 4-a sancțiune în 2021!

Tehnicianul este abonat la amenzi și suspendări pentru gesturile sale, cu cea de astăzi, ajungând la 4 penalizări.

  • 2 martie: 1.000 lei amenda pentru declarații cu caracter jignitor făcute în mass media;
  • 30 august: 600 lei amenda pentru comportament nesportiv la meciul dintre Zalău și Rapid (memoriu făcut de abitrii jocului);
  • 7 septembrie: 8 etape suspendare și 1.000 lei amendă pentru insulte, jigniri și amenințări la adresa jucătoarelor lui la un time-out (memoriu făcut de Alexandru Dedu);
  • 1 decembrie: 6 etape de suspendare și 4.000 de lei amendă pentru bruscarea propriei jucătoare în timpul unui meci (memoriu făcut de Alexandru Dedu).

Gheorghe Tadici, antrenor recidivist

Tadici este un antrenor recunoscut pentru ieșirile reprobabile pe care le are la adresa propriilor eleve. De-a lungul timpului, a fost surprins de mai multe ori aruncând cuvinte scandaloase și umilind jucătoare aflate la început de carieră. În toamnă, a primit o suspendare de 8 etape din partea Comisiei de Disciplină.

Atunci, în timpul unui time-out din timpul partidei cu Rapid , antrenorul echipei din Sălaj a avut o ieșire reprobabilă. Tadici și-a jignit jucătoarele, folosind cuvinte dure precum „'te-n p***a mă-tii”, „dobitoacele dracu'” și „să vă ia dracu'”.

Tadici punea acea reacție pe seama unui deces în familie și spunea că se simte vânat. Ulterior, la începutul lunii octombrie, suspendarea i-a fost redusă la jumătate și Tadici a revenit pe bancă pe 23 octombrie.

În plus, în ianuarie 2020, Tadici și-a umilit una dintre jucătoare, pe Dana Abed Kader, născută la jumătatea anilor '90 în Siria, dar stabilită de multă vreme aici, în România. S-a întâmplat în timpul unui time-out la meciul CSM București - Zalău.

„În loc să vorbești, ar trebui să începi să joci pentru echipă!”, așa debutează intervenția lui Tadici de atunci. Iar când Dana Kader chiar a deschis gura, reacționând scurt și parcă mai mult în șoaptă la ce i-a aruncat verbal Tadici, antrenorul a avut o replică frapantă: „Pleacă de aici!”.

Citește alte știri din handbal:

Azi începe Mondialul fetelor! » Totul despre turneu: analiza celor 32 de echipe, favoritele la pariuri, programul României în Grupa C

Absentă de la Mondial, Cristina Neagu a făcut TOP 3 cele mai frumoase meciuri trăite de ea la „națională”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
melcul_furios
melcul_furios  •  01 Decembrie 2021, 20:44
Postat de traian_v pe 01 Decembrie 2021, 18:08

Degeaba, Tadici e cel mai bun antrenor roman in momentul de fata. Nu numai prin prisma trecutului, dar si a disciplinei de la echipele lui. Ce vroiati sa faca cu jucatoarea care a fost eliminta? Sa o pupe si sa ii stranga mana de bucurie?

Iti explic eu cum este cu disciplina si de ce e diferit in Europa: daca imi dai o ranga si libertate iti garantez ca in 2 ani de zile il fac pe domnul in discutie cel mai bun jucator de handbal din Romania, chiar daca are 40 de ani in plus. E simplu - face greseli/nu e in stare sa se miste sau sa arunce/paseze corect? Zbang cu ranga pe spinare si incercam iar, pana reuseste. Crezi ca ar fi de acord sa faca performanta?

112651963934596
Neagu Mihai  •  01 Decembrie 2021, 19:33

Singurul antrenor pe care l mai aveam.Singurul care ne-a adus medalie la Mondiale.Asta e Romania,tara care isi mazileste valorile .In toate domeniile ! singur doctor chirurg pediatru ,(Ciornei),elevul ilustrului Pesamosca,a fost mazilit car fi facut implant osos copiilor cu oase de porc !!!!!!este incredibil !cum sa faci asa acuzatie ? dar dr Oprescu,caruia i s-a inventat acte de coruptie ?dar multi altii ? Tadici e singurul antrenor adevarat al handbalului nostru ***e ! culmea e ,ca iata,unii chiar o cred...!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

traian_v
traian_v  •  01 Decembrie 2021, 18:08

Degeaba, Tadici e cel mai bun antrenor roman in momentul de fata. Nu numai prin prisma trecutului, dar si a disciplinei de la echipele lui. Ce vroiati sa faca cu jucatoarea care a fost eliminta? Sa o pupe si sa ii stranga mana de bucurie?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează