SPORTURI  »  HANDBAL  »  EURO 2024

România, în urna a treia la preliminariile Euro 2024 » Când are loc tragerea la sorți + cum arată grupa horror pentru „tricolori”

Foto: Imago
Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 22 martie 2022 17:59 / Actualizat marti, 22 martie 2022 19:42

Naționala masculină de handbal a României va face parte din urna a treia valorică pentru tragerea la sorţi a preliminariilor Campionatului European din 2024, din Germania. „Tricolorii” își vor afla adversarii pe 31 martie.

După ce a ratat calificarea la Mondial, naționala antrenată de Xavi Pascual caută prima prezență la un turneu final după mai bine de un deceniu. La Campionatului European se vor califica 20 de echipe, din totalul de 32 care vor lua startul în preliminarii.

României, în urna a treia valorică pentru preliminariile CE 2024

EHF a anunțat că Rusia și Belarus nu vor lua parte la aceste preliminarii, după decizia de a exclude echipele din cele două țări din toate competițiile pe care le organizează. Locul lor a fost luat de Georgia și Luxemburg.

Cele patru urne valorice pentru tragerea la sorţi din 31 martie:
Urna 1: Norvegia, Franţa, Croaţia, Slovenia, Ungaria, Portugalia, Islanda, Austria
Urna 2: Cehia, Polonia, Olanda, Muntenegru, Macedonia, Serbia, Elveţia, Ucraina 
Urna 3: Bosnia, Lituania, Letonia, Israel, Slovacia, Turcia, România, Grecia 
Urna 4: Kosovo, Belgia, Estonia, Insulele Feroe, Finlanda, Italia, Georgia, Luxemburg

  • Grupa horror: Franța, Polonia, ROMÂNIA, Kosovo
  • Grupa accesibilă: Austria, Ucraina, ROMÂNIA, Luxemburg

Cele 32 de echipe vor fi plasate în opt grupe de câte patru, iar ocupantele primelor două locuri se vor califica la turneul final. Restul de patru locuri sunt destinate echipelor de pe locul 3 care au cea mai bună linie de clasament în urma partidelor cu primele două clasate din grupele lor.

Ultimul turneul final la care a participat naționala masculină de handbal a României a fost Mondialul din 2011, când s-a clasat pe locul 19. 

Citește și alte știri din handbal:

Scandal după SCM Râmnicu Vâlcea - CSM București » Jucătoarele, băgate în ședință: „Să vă fie rușine, e cea mai mare umilință!”

A fost stabilită data pentru alegerile de la FRH » Cine sunt cei patru candidați + au început deja controversele

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
viorelpreda
viorelpreda  •  25 Martie 2022, 11:07

Ii prindem pe Ucraina din urna doua si mergem si noi la Euro.Dar nu avem noi sansa aia.

ceaiuri
ceaiuri  •  24 Martie 2022, 22:45

comentarii pt ca cineva a gresit sportul...nimic concret,dar asa e felul nostru sa comentam..ce a comentat altul,teoretic nu avem cum sa pierdem calificarea cand merg toti,mai putin cel mai slabi,dar daca tinem cont ca cel putin 6 echipe din ultima grupa ne inving....cred ca avem misiune...imposibila

maxp
maxp  •  22 Martie 2022, 23:52
Postat de Mircea Sandu pe 22 Martie 2022, 21:37

handbalisti boss handbalisti....oricum sunt la fel ca fotbalistii...participam dar nu ne calificam :)

Din păcate la momentul actual fotbalul sta mult mai bine decât handbalul masculin. De bine de rău, la fotbal am mai obținut cate o calificare și de obicei suntem totuși în cărți pana la final. La handbal deja de ani buni nu am contat niciun moment în lupta pt calificarea la un turneu final, chit ca sunt mai puține federații și procentual se califica net mai multe echipe.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează