SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

555.000 euro costă handbalul românesc » Ce televiziuni vor să transmită competițiile interne

Imagine din sezonul trecut de la Ppartida Rapid - CSM București, derby care în sezonul viitor este programat chiar în prima etapă, pe 28 august/ foto: Raed Krishan
Imagine din sezonul trecut de la Ppartida Rapid - CSM București, derby care în sezonul viitor este programat chiar în prima etapă, pe 28 august/ foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 29 iulie 2022 12:36 / Actualizat vineri, 29 iulie 2022 12:43

Federația Română de Handbal a împărțit competițiile pe care le gestionează în trei pachete pentru televiziunile care își doresc să transmită sezonul viitor din întrecerile interne

Astăzi este ultima zi în care televiziunile interesate pot ridica, de la sediul Federației Române de Handbal, caietul de sarcini pentru obținerea drepturilor TV. FRH a împărțit drepturile în 3 pachete, cel mai scump valorând 500.000 de euro.

Florinel Coman a marcat pentru prima dată după un an, dar tot n-a scăpat de critici: „Nu a fost în apele lui”
FCSB - SABURTALO 4-2
Florinel Coman a marcat pentru prima dată după un an, dar tot n-a scăpat de critici: „Nu a fost în apele lui”

Cine vrea handbal românesc?

FRH încearcă să obțină cât mai mulți bani din drepturile TV și din acest motiv speră într-o licitație între televiziunile românești. Până joi seara, 3 televiziuni ridicaseră caietul de sarcini de la sediul federației: TVR, ProTV / Pro Arena și DigiSport. Prima Sport încă nu se hotărâse dacă va lua caietul de sarcini.

În piață a apărut informația că firma eAD, cea care deține drepturile Superligii de fotbal, ar fi interesată să participe la această licitație. Se făceau deja calcule că handbalul românesc va fi văzut la Digi Sport, Prima Sport și Orange Sport, așa cum se întâmplă cu fotbalul, iar FRH își va lua suma dorită. Contactat de Gazeta Sporturilor, directorul eAD, Orlando Nicoară, a infirmat această informație.

Opțiunile disponibile

După ce s-a sfătuit cu câteva persoane din domeniul drepturilor TV și cu mai mulți avocați, conducerea federației de handbal și-a împărțit marfa în 3 categorii:

  • Pachetul 1 conține: opțiunile 1, 2 și 3 din ambele ligi, Cupa României feminin și masculin, ambele Supercupe, partidele naționalelor de senioare și seniori.
    Licitația pentru acest pachet începe de la 500.000 euro.
  • Pachetul 2 conține: opțiunile 4 și 5 din ambele ligi, Trofeul Carpați feminin și masculin
    Suma minimă pentru aceste partide este de 35.000 euro.
  • Pachetul 3 conține: opțiunile 6 și 7 din ambele ligi, meciurile echipelor naționale de juniori și tineret. FRH vrea cel puțin 20.000 euro pentru acest pachet.

Decizia pe 4 august

Comisia federală care se ocupă de contractul pentru cesionarea drepturilor TV va deschide luni plicurile cu ofertele primite, iar pe 4 august vor fi anunțați câștigătorii. Ultimul contract pe care FRH l-a avut pentru drepturile TV a fost în valoare de 400.000 euro pe sezon, partener fiind TVR. 

Surse din Televiziunea Națională au confirmat pentru Gazeta Sporturilor că suma de 400 de mii euro a fost plătită de TVR, după ce conducerea a fost „sfătuită” de unii oameni politici să accepte contractul. 

14 echipesunt implicate atât în Liga Florilor, cât și în Liga Zimbrilor în sezonul care începe la finalul lunii august

Citește și:

Suferința unei multiple campioane de Grand Slam din cauza războiului: „Mi-e teamă că nu-i voi mai vedea niciodată”

Andreea Prisăcariu, show înaintea turneului de la Iași: „Dom’ primar, bună ziua, noi ne știm!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează