SPORTURI  »  HANDBAL  »  CORONA BRAȘOV

Dau în judecată clubul! Decizia handbalistelor din România și Ucraina suspendate pentru dopaj

Corona Brașov a fost zguduită de un caz de dopaj în urmă cu doi ani
Corona Brașov a fost zguduită de un caz de dopaj în urmă cu doi ani

Articol de GSP - Publicat sambata, 16 octombrie 2021 18:16 / Actualizat sambata, 16 octombrie 2021 22:41

Jucătoarele de handbal care au apelat în 2019 la metoda interzisă de laseroterapie intravenoasă au dat în judecată Corona Brașov și solicită daune financiare. 

Jucătoarele din România și Ucraina suspendate pentru dopaj au hotărât să dea în judecată clubul Corona Brașov. Printre ele se află nume importante precum Eliza Buceschi, Cristina Laslo, dar și ucraineanca Viktoriya Tymoshenkova. Acestea solicită și plata unor despăgubiri financiare. 

Eliza Buceschi cere 481.085 de lei, Cristina Laslo vrea 380.533 de lei, iar Viktoriya Tymoshenkova pretinde 404.930 de lei.

Dau în judecată clubul! Decizia handbalistelor din România și Ucraina suspendate pentru dopaj
Facsimil din cererea de chemare în judecată

17 jucătoarede la Corona au fost acuzate că au recurs la metoda de laseroterapie interzisă de WADA. Între acestea se află jucătoare componente ale naționalei României precum Eliza Buceschi, Bianca Bazaliu, Cristina Laslo, Sorina Târcă, Daria Bucur, Daciana Hosu

Ce pedepse au fost dictate în scandalul de dopaj de la Corona Brașov:

- un an și trei luni pentru Daciana Hosu, Cristina Laslo și Bianca Bazaliu

- un an și patru luni suspendare din activitatea sportivă pentru Ana Maria Lopătaru, Eliza Buceschi, Daria Bucur, Natasha Nolevska, Elaine Gomez și Ivona Pavicevic

- un an și opt luni de suspendare pentru Andreia Ciuciulete, Oana Căprar, Claudia Lăcătuș, Marilena Neagu, Elena Pătuleanu, Diana Popescu, Sorina Târcă și Victoria Timoșenkova

Trei oficiali de la Corona Brașov, pedepse aspre 

Nu numai jucătoarele au avut de suferit. Doctorul echipei brașovene, Marius Capră a fost suspendat 4 ani, președintele clubului, Liviu Dragomir, doi ani și jumătate, iar directorul tehnic Mariana Tîrcă doi ani. Antrenorii Ion Crăciun și Marius Novanc nu sunt pe lista suspendaților, neexistând dovezi împotriva lor.

În noiembrie 2019, GSP.ro a dezvăluit în exclusivitate că lotul Coronei Brașov este suspectat de DOPAJ de ANAD. În cadrul lotului se aflau inclusiv jucătoare aflate în lotul României pentru Campionatul Mondial. Ulterior, acestea au fost trimise acasă.

Citește și alte știri din handbal:

VIDEO + FOTO Demonstrația lui Dika Mem » Dinamo a fost învinsă clar de Barcelona în deplasarea din Liga Campionilor

Iranianul Ali Mousavi, Dinamo: „Traficul vostru mă termină psihic, dar românii sunt cool”

VIDEO „Am mers la discotecă, dar m-am întors plângând!” » Oana Manea, despre o escapadă mai puțin știută: „Dacă află mama?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
627510864063229
Ale Bo  •  17 Octombrie 2021, 20:51

Ce mandru trebuie sa fie GSP.ro ca a distrus o echipa. De ce ar fi terapia cu laser dopaj si atatea alte proceduri de recuperare folosite azi, nu? Ati ajuns un ziar de ***, mandrii urmasi ai Can-Can-ului.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează