SPORTURI  »  HANDBAL  »  DECLARAȚII

INTERVIU Mădălina Zamfirescu: ”Nu mă gândesc decât la Mondiale!”

Articol de - Publicat sambata, 18 noiembrie 2017 17:46

Mădălina Zamfirescu, centrul ”naționalei” României, a suferit o accidentare destul de gravă la glezna dreaptă, dar nici nu concepe să nu prindă echipa pentru Mondiale.

Centrul formației maghiare DVSC Debrecen, Mădălina Zamfirescu s-a accidentat acum două săptămâni, la unul dintre antrenamentele echipei. "Verdictul medicilor a fost de ruptură de ligament la glezna dreapta. Am fost terminată, m-am gândit că totul s-a terminat", povestește Mădălina. Mai ales că doctorii i-au zis că trebuie să stea între 4 și 6 săptămâni!

"Piciorul a fost vânăt tot, glezna umflată, două zile nu am putut călca în el, dar ușor-ușor mi-am revenit. Am fost și în Serbia, la doctorul naționalei de baschet, care mi-a pus glezna la loc, că era un pic sărită, și mi-a dat încredere. Apoi domnul doctor Ciocoiu, de la lotul național, mi-a confirmat că în două săptămâni aș putea reintra", a adăugat Zamfirescu,

"Au făcut totul ca să fie bine!"

Jucătoarea are numai cuvinte de laudă la adresa conducătorilor de la Debrecen, care au trimis-o la toți doctorii posibili pentru a se reface. Și eu și ei ne-am dorit să pot intra cu Craiova, în Cupa EHF, dar nu s-a putut. "Nu m-au constrâns, nu au pus presiune pe mine ca să joc. Nu m-am antrenat deloc, pot să alerg doar în linie dreaptă, dar nu să fac schimbări de direcție. Am făcut doar un pic de alergare și am aruncat la poartă singură, mai mult de pe loc în ultimele zile", spune handbalista.

Luni se prezintă la reunirea lotului

Luni dimineața însă, Mădălina va lua avionul de la Oradea și se va prezenta la vizita medicală a echipei naționale. "De când m-am accidentat, numai la lot m-am gândit. Ce o să fac să fiu aptă ca să nu pierd Campionatul Mondial", subliniaza românca. E optimistă. "Cred că am destul timp. De la zi la zi simt că e mai bine. Și mai sunt trei săptămâni până la primul meci".

"Maghiara e un fel de chineză!"

Mădălina se simte excelent la noua sa echipă. Îi pare rău că s-a accidentat pentru că era una dintre jucătoarele de bază. Se înțelege excelent cu antrenorul Tonje Tiselj, cel pe care-l cunoștea din perioada HCM Baia Mare. "Totul e excelent la echipă, atmosfera, echipa. Cu limba maghiară e însă dezastru. Noroc că toată lumea la echipă vorbește engleză", spune Mădălina. "Iau însă și lecții de maghiară. Am caiet, îmi scrie pe fiecare zi cuvinte în el. Am învățat expresii uzuale, cuvinte. Mă perfecționez", glumește Mădălina.

"Abia aștept să mă văd cu fetele. Mi-a fost dor de echipa națională", a încheiat centrul primei reprezentative.

2 decembriee data la care România debutează la Mondialul din Germania. "Tricolorele" vor juca la Trier, contra Paraguay. Din grupă mai fac parte Franța, Slovenia, Angola și SpaniaV

16 goluria marcat Mădălina Zamfirescu pentru Debrecen în etapele în care a evoluat în campionatul maghiar

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează