SPORTURI  »  HANDBAL  »  FINAL FOUR

VIDEO + FOTO „Viperele” au scris istorie în finala Ligii de la Budapesta: al treilea trofeu consecutiv! » Legendara Katrine Lunde, MVP în fața lui Ferencvaros

Lunde, aproape de un nou trofeu în Ligă / FOTO: Imago +4   FOTO
Lunde, aproape de un nou trofeu în Ligă / FOTO: Imago

Articol de - Publicat duminica, 04 iunie 2023 20:42 / Actualizat duminica, 04 iunie 2023 20:59

Finala Ligii Campionilor: Vipers Kristiansand a învins-o pe Ferencvaros, scor 28-24, și a câștigat al 3-lea trofeu suprem consecutiv în handbalul feminin. În sala din Budapesta au fost prezenți 20.022 de spectatori. 

  • Gyor a câștigat finala mică, 28-27 în fața lui Esbjerg.

„Viperele” din Kristiansand s-au obișnuit cu aerul tare al OZN-ului de la Budapesta. Lunde, Vyakhireva și compania au câștigat ultimele două trofee și porneau mari favorite și astăzi.

Ungaria a avut o reprezentantă în finala Ligii Campionilor, dar nu pe cea anticipată. Ferencvaros, susținută frenetic la Budapesta inclusiv de ultrașii echipei de fotbal, a continuat seria miracolelor din acest sezon.

În „sferturi” a recuperat deficitul de 6 goluri din turul cu Metz, iar în semifinala de sâmbătă a recidivat. Condusă de Esbjerg cu 5 goluri în debutul părții secunde, formația pregătită de Gabor Elek s-a impus cu un gol marcat în ultima secundă.

Finala Ligii Campionilor: Kristiansand, prea bună pentru Ferencvaros

Maghiarii s-au încălzit cu finala mică, adjudecat de Gyor în fața lui Esbjerg. Au pregătit și un spectacol de lumini, un scurt concert, apoi au invitat pe parchet protagonistele.

Katrine Lunde, cel mai mare portar din istoria handbalului feminin, a avut primul cuvânt. A scos o minge direct din vinclu. Defensiva nordicelor a fost ca un zid în debut. Ferencvaros a avut nevoie de 5 minute pentru a sparge gheața.

Maghiarele s-au încălzit mai greu, dar au încheiat prima parte în forță, un deficit minim, 13-14. Au contribuit la zestre și două handbaliste cunoscute handbalului din România, Lekic și Cvijic, foste la CSM București.

Iureș norvegian la Budapesta

Nordicele au ieșit într-o variantă monstruoasă de la cabine. Lunde a scos tot, avea procentaj de aproape 50% în minutul 40, defensiva a crescut intensitatea. Panica a intervenit în tabăra lui Ferencvaros. Pasele pe construcție n-au mai avut precizie. Norvegiencele au recuperat minge după minge, iar contraatacurile au devenit adevărate mușcături de „viperă”.

Diferența a crescut până la 7 goluri, moment în care a fost ridicat piciorul de pe accelerație. Banca norvegiană sărbătoarea deja cu 10 minute rămase din finală. 

16 intervențiidin 34 de aruncări a avut Katrine Lunde în finală, un procentaj fabulos de 47.06%

Supremația lui Kristiansand continuă. „Viperele” au cucerit al treilea trofeu consecutiv, doar al patrulea din istoria handbalului de club norvegian. Ungaria se mulțumește cu două clasări pe podium, Ferencvaros și Gyor.

România, cu ceva mai puțin. CSM București și Rapid s-au oprit în faza sferturilor de finală. Giuleștencele au pierdut chiar în fața campioanelor.

FINAL » Kristiansand - Ferencvaros 28-24

  • Kristiansand: Vyakhireva (6 goluri), Naes (6), Roberts (5), Jerabkova (4), Knedlikova (3), Dahl (1), Tchaptchet (1), Tuva Ulsaker (1), Jezic (1) 
  • Ferencvaros: Bolk (5 goluri), Lekic (5), Cvijic (3), Szollosi-Zacsik (3), Marton (2), Malestein (2), Klujber (2) Stolle (1), Kisfaludy (1)

S-a terminat finala! Kristiansand este iar campioană.
min. 44. Gabor Elek cere încă un time-out. 24-16

min. 40: Lunde apără o aruncare de la 7 metri. 21-15

min. 38: Cea mai mare diferență a finalei, 6 goluri. 20-14
min. 33: Vyakhireva pătrunde senzațional și marchează. Roberts recuperează o minge și puntează pe contraatac. Kristiansand se desprinde din nou.
A început repriza secundă!

Ferencvaros încheie repriza în forță. Mai are un singur gol de recuperat, scor 13-14.

min. 20: Lekic, fosta handbalistă de la CSM București, iese la rampă. 11-8

min. 17: Bolk aruncă imparabil. A ajuns deja la 3 reușite pentru Ferencvaros. 9-5
min. 6: Katrine Lunde, de netrecut! 3-1 
min. 1: Ferencvaros are primul atac. Aproximativ 20.000 de spectatori asistă la meciul de la Budapesta.

Citește și alte știri din handbal: 

Capitala are cele mai multe campioane » Cum arată harta din acest sezon
CAMPIONATE
Capitala are cele mai multe campioane » Cum arată harta din acest sezon
Pretenții europene » Analiza unui sezon dominat de CSM București în Liga Florilor
LIGA FLORILOR
Pretenții europene » Analiza unui sezon dominat de CSM București în Liga Florilor

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
ceaiuri
ceaiuri  •  05 Iunie 2023, 14:53

si au intrat in istorie,avand un antrenor pe masura,daca la primul trofeu in echipa norvegiana erau doar doua straine(portar si extrema dr)acum in echipa de start 2 norvegiene(portar si extr st)iar in lotul de 16, jucatoare din 8 tari,sa reusesti sa formezi o echipa ce se apara mai bine ca nordicile iar la linia de 9m sa joci cu o suedeza,rusoaica si o jucatoare din Cehia care inscriu jumatate din golurile echipei si unde castigul lunar nu sare de 10000euro,pare imposibil ,numai noi ne imbatam cu apa rece,la anul ,la anul smd

Misu1950
Misu1950  •  05 Iunie 2023, 07:32

In contrast cu nivelul f.f. inalt al handbalului practicat anul asta la Budapesta, arbitrajul (cu exceptia moldovenilor) a fost la pamant! Turcoaice arbitre de handbal??! E rasul lumii! Nu-i vorba ca si celelalte, mai cunoscute, au arbitrat de ma si mir cum nu au sarit la ele "nervosii" din tribuna...

AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  05 Iunie 2023, 00:31
Postat de alexxp1955 pe 04 Iunie 2023, 20:28

Din echipele din "Final four", adversara CSM-ului a fost cea mai slaba si adversara Rapid-ului cea mai buna. Numai pe aici prin Romania CSM-ul este "the best".

Pai si pe aici prin Romania CSM e peste rapid, daca ai fi vazut meciurile din sferturi, ai fi vazut diferenta dintre rapid si CSM.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează