SPORTURI  »  HANDBAL  »  CONSTANȚA

Laurențiu Toma și-a anunțat retragerea din handbal! Va prelua o funcție de conducere

Laurențiu Toma
Laurențiu Toma

Articol de - Publicat miercuri, 24 iulie 2019 19:30

Laurențiu Toma (38 de ani), fostul căpitan al HC Dobrogea Sud Constanța, este noul vicepreședinte al grupării de pe Litoral.

Căpitanul HC Dobrogea Sud Constanța, Laurențiu Toma a anunțat miercuri, într-o conferință de presă, că pune punct activității de jucător, urmând să devină vicepreședinte al clubului. La 38 de ani, Laurențiu și-ar mai fi dorit să joace, a început pregătirile sub conducerea antrenorului Zvonko Sundovski, dar în cele din urmă a decis să se retragă. 

„Ultimele analize medicale efectuate înaintea începerii pregătirilor nu au ieșit prea bine și după 20 de ani de carieră la Constanța, mă văd nevoit să mă opresc. Nu mi s-a interzis să fac sport de performanță, dar simțeam că nu mai pot să fiu eu sută la sută pe teren. 20 de ani la nivel înalt îmi ajung, mai ales că am acasă două fetițe care mă așteaptă”, a declarat Toma.

Laurențiu a jucat la HCM Constanța și a prins cea mai bună perioadă a echipei, până în momentul în care aceasta s-a desființat. A fost de 7 ori campion al României, câștigător de trei ori al Cupei României. A jucat cu HCM în grupele Ligii Campionilor, obținând acolo victorii la echipe precum FC Barcelona sau Montpellier. Tot cu HCM a ajuns în Final Four-ul Cupei EHF.

La rândul său, managerul general al HCD Constanța, Ali Nurhan a declarat: „Pentru mine este o zi tristă, practic se încheie frumoasa istorie a HCM Constanța, acum, când ultimul mohican și-a anunțat retragerea. Îi mulțumesc pentru cei 16 ani de colaborare, a fost căpitanul echipei noastre și ne-am înțeles perfect. Cu greu vor putea fi egalate performanțele obținute de HCM, dar va veni momentul când Academia HC Dobrogea Sud va începe să producă și nu vom mai aduce străini”.

VEZI ȘI:

CM DE HANDBAL 2021 // România și-a aflat grupa din preliminariile Mondialului: Kosovo, Italia și Georgia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează