SPORTURI  »  HANDBAL  »  POTAISSA TURDA - IBV VESTMANNAEYJAR 28-24 (ÎN TUR: 28-31)

Nebunie la Turda! Revenire uluitoare și o calificare nesperată în finala Cupei Challenge

FOTO: Mircea Rosca / www.ActionFoto.ro
FOTO: Mircea Rosca / www.ActionFoto.ro

Articol de - Publicat duminica, 29 aprilie 2018 18:43

Potaissa Turda s-a calificat pentru al doilea an consecutiv în finala Challenge Cup, acolo unde vor întâlni echipa greacă AEK Atena, după o victorie senzațională cu IBV Vestmannaeyjar, 28-24!

Ce meci a făcut Potaissa Turda în returul semifinalei Challenge Cup contra islandezilor de la IBV Vestmannaeyjar! Ardelenii aveau de recuperat trei goluri, diferența cu care pierduseră în jocul tur: 28-31. S-au pus pe treabă și totul era rezolvat din start. Au condus cu 4-1, 5-2 și au intrat la cabine la 14-11.

A urmat însă o perioadă de relaxare în tabăra gazdelor, mingi pierdute ușor, greșeli neforțate, iar islandezii au lovit. Au egalat și au luat chiar conducerea: 20-18! Mai erau 17 minute de joc, liderul campionatului islandez era acum favorită la calificare.

Turdenii au crezut însă în șansa lor până la capăt. Ionuț Irimuș a făcut minuni între buturi, apărarea s-a mișcat "nebunește", așa cum a cerut la time-out antrenorul Horațiu Gal, iar timp de 12 minute, nordicii nu au găsit calea spre gol.

De la 18-20 s-a ajuns la un incredibil 25-20! Revenire fabuloasă a gazdelor. Veteranii Adomnicăi, Ghiță și Rotaru au știut să gestioneze perfect rezultatul, au atacat lung până la limita pasivului și au lovit exact când a trebuit. La final, tabela arăta 28-24 în favoarea Potaissei, iar jucătorii au făcut hora bucuriei la centrul terenului.

Potaissa va juca a doua finală consecutivă în a treia competiție europeană. Anul trecut au pierdut cu Sporting Lisabona. Acum șansele sunt mai mari, adversarii sunt mai accesibili, grecii de la AEK Atena. 

Turul la Cluj-Napoca!

Conform regulamentului EHF, Potaissa Turda va juca partida tur din finală, pe teren propriu, pe 12/13 mai, iar returul se va juca la Atena, pe 19/20 mai. Asta pentru că sezonul trecut, Turda a jucat în fața propriilor suporteri meciul cu Sporting Lisabona, în finală, cu trofeul pe masă. De asemenea, pentru că nu are o sală omologată de federația europeană pentru a juca o finală de cupă europeană, Potaissa va fi nevoită să joace meciul de acasă la Cluj Napoca, probabil în sala "Horia Damian". 

Potaissa Turda 28
Ghiță 6, Adomnicăi 4, I. Rotaru 3, D. Iancu 3, Zaccaciurin 2, Asoltanei 2, Savici 2, Szoke 2, I. Stamate 2, Cîntec 1, L. Ignat 1. Antrenor: Horațiu Gal

IBV Vestmannaeyjar 24
Sigurbjonsson 6, Sveinsson 5, Vidarsson 3, Kristiansson 3, Eythhorsson 3, Jonsson 2, Arnarsson 1, Fridriksson 1. Antrenor: Arnar Petursson

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
shumi_panco_gool
shumi_panco_gool  •  30 Aprilie 2018, 20:03

ce am imbatranit...Adomnicai juca la Fibrex cand eram in liceu...

473310443086395
Octavian Stamate  •  30 Aprilie 2018, 09:33

E in regula! Fiecare cu opinia lui! Felicitări pentru dialogul civilizat si argumentat!

maxp
maxp  •  30 Aprilie 2018, 08:54
Postat de Octavian Stamate pe 30 Aprilie 2018, 08:06

Pentru MAXP: Eu nu joc la Potaissa Turda. Sunt un iubitor la handbalului din Călărași. Vă întreb: în câte sporturi de echipă formațiile românești mai joacă astăzi finale de cupe continentale? Așa că îmi mențin opinia: performanța turdenilor (care ne-au bătut la Călărași, în play-off) este un mare succes al sportului românesc care nu este apreciat de publicațiile sportive! Bravo turdeni, sunt mândru de voi, câștigați finala, chiar dacă gsp.ro nu va lăuda nici această posibilă performanță!

Eu imi repet ideea: suna prea pompos finala de cupa europeana. Pentru ca nu e tocmai o cupa europeana, e o varianta de rezerva a acestei competitii. De asta nu o consider vreo enorma performanta a handbalului romanesc, e de notat, de amintit, dar nu mai mult. E o performanta mai mult locala, da, pentru Turda inseamna ceva, pentru Romania mai putin.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează