SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

O singură jucătoare de la CSM București a prins topul » Cristina Neagu nu e în ”7”-le ideal!

Articol de - Publicat miercuri, 03 octombrie 2018 16:32

Într-un sondaj cu antrenorii echipelor din Liga Campionilor, privind "7-le" ideal, o singură jucătoare de la campioana României și-a găsit locul. Și nu e Cristina Neagu!

  • CSM București - FTC Budapesta se joacă vineri, de la ora 18:30, pe TV Digi Sport și TV Telekom Sport

Federația Europeană de Handbal a efectuat un sondaj cu antrenorii echipelor angrenate în grupele Ligii Campionilor, la feminin. Din cei 16 tehnicieni, 14 au răspuns întrebărilor, stabilind un 7 ideal înainte de începerea competiției. Au fost și câțiva "secunzi" care au răspuns sondajului, rezultând un număr mai mare de votanți.

O singură handbalistă de la CSM București este preferată de tehhnicieni în primul "7". Este vorba de pivotul Dragana Cvijici, venită în această vară de la Vardar Skopje. În rest, echipa este formată doar din jucătoare de la Gyor și de la Rostov! Unguroaicele le au pe Leynaud în poartă, pe Amorim pe inter stânga și pe Oftedal, în centru, în timp ce Rostov răspunde cu extremele Kuznețova și Managarova. Postul de inter dreapta e împărțit de Nora Mork și de Viahireva, de la cele două formații!

Sezonul trecut, CSM a avut două jucătoare între "nominalizările" tehnicienilor, pe primul loc: Cristina Neagu și Majda Mehmedovici. Acum Neagu a fost depășită cu un vot de Eduarda Amorim. Aproape de "titularizare" a fost și extrema Jovanka Radicevici, devansată și ea tot cu un vot de Managarova, fosta extremă a Oltchimului.

Au mai primit voturi Grubisici (1), Mehmedovici (1), Curea (1) și Kurtovici (1).

Arena Gyorului, "templul handbalului"

Antrenorii au votat și care e sala de joc unde și-ar dori să joace fiecare meci, dar s-au votat și între ei, drept tehnicianul ideal. Câștigătorii au fost detașați. "Arena Audi", noua sală în care Gyorul își joacă meciurile de pe teren propriu, a fost preferată de 12 antrenori.

Sala Polivalentă din București nu a fost preferată de nici un tehnician, chiar dacă aici era de luat în calcul și atmosfera în care se joacă! Au mai primit voturi sălile din Metz (2), Dabas Arena (FTC Budapesta) și Moraca (Buducnost).

La antrenori, selecționerul României, Ambros Martin, actualul tehnician de la Rostov, a fost și el detașat: 13 voturi, depășindu-l pe Dragan Adzic (Buducnost) cu 8. Suedezul Magnus Johansson, antrenorul CSM-ului, e pe 3, cu 3 voturi. 

Cum arată "all start team"

Portar: Amandine Leynaud (Gyor) 7 voturi
Extremă stânga: Polina Kuznețova (Rostov) 4 voturi
Inter stânga: Eduarda Amorim (Gyor) 7 voturi
Centru: Stine Oftedal (Gyor) 7 voturi
Inter dreapta: Nora Mork (Gyor) și Anna Viahireva (Rostov) 5 voturi
Extremă dreapta: Iulia Managarova (Rostov) 6 voturi
Pivot: Dragana Cvijici (CSM București) și Yvette Broch (Gyor) 4 voturi

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
razvyyc
razvyyc  •  04 Octombrie 2018, 15:14

Sondajul s fost facut in vara, atunci se stia ca Nora Mork revine in noiembrie si nu se stia starea olandezei. Iar Amorim a luat pe deplin meritat, este o onoare pentru Neagu ca a stat atât de aproape. Amorim a facut minuni în F4, mai ales in finala, acolo unde a dus echipa in prelungiri iar acolo a luat meciul pe cont propriu. De altfel, a fost desemnată mvp-ul partidei si jucătoare lumii mai, desemnată de EHF. Luna mai a fost luna in care s-a jucat f4. Neagu nici nu a încăput in acel clasament (Amorim, Leynaud, Oftedal, Groot si Lekic, asta a fost topul). Cu 6 goluri din 16 aruncari nu prea putea emite pretenții. Daca Amorim nu se accidenteaza si Mork nu revine, o sa fie "anul Amorim".

maxp
maxp  •  04 Octombrie 2018, 08:34

Nora Mork si Yvette Broch nici macar nu joaca. Amorim inaintea lui Neagu? De unde pana unde? Ambros in fata lui Adzic? Bine, e un sondaj, n-are nicio relevanta.

1391972634181505
Adrian Popescu  •  03 Octombrie 2018, 18:28

”Jucătoarele de la CSM nu prind topul” versus”O singură handbalistă de la CSM București este preferată de tehhnicieni în primul "7". Este vorba de pivotul Dragana Cvijici”...Care să fie adevărul? Odată cu trecerea la Ringier a zburat spre Lacul Zurch și bruma de respect față de meserie a scribilor de la GSP

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close