SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / VIBORG - OLTCHIM, 8/9 MAI, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Oltchim joacă meciul decisiv al finalei Ligii Campionilor la Bucureşti!

Articol de - Publicat miercuri, 21 aprilie 2010 00:00

Oltchim va juca partida retur contra Viborgului în România. Norocul le-a surîs vîlcencelor la tragerea la sorţi. Campioana României e la a cincea finală europeană, dintre care a pierdut una singură.

"Galacticele" de la Oltchim sînt norocoase. Preşedintele Ioan Gavrilescu a avut mînă bună ieri, la tragerea la sorţi de la Viena. Oltchim va juca partida tur din finala cu Viborg pe 8/9 mai, în deplasare, iar returul la Bucureşti, pe 15/16 mai.

"La Viena s-au tras toate cele patru finale ale competiţiilor europene. Dintre reprezentanţii formaţiilor însă, doar clubul Oltchim a fost prezent. Şi nu că nu ar fi fost interesaţi, dar din cauza crizei aeriene nu au putut veni. Eu am avantajul că merg doar cu maşina", a explicat preşedintele Ioan Gavrilescu.

Directorul financiar al EHF, austriacul Helmuth Schebeczek, a extras bilele din urnă. A tras prima bilă. «Dă, Doamne, să fie Viborg!», şi-a spus Gavrilescu în gînd. Dumnezeu i-a ascultat rugăciunea. E Viborg. Tragerea la sorţi s-a terminat. Oltchim va juca returul acasă. Un fel de a spune. Va fi la Bucureşti, dar cu trofeul pe masă. "Nu trebuie să fim prea bucuroşi, acum nu înseamnă că am şi cîştigat trofeul. E un mic avantaj şi trebuie să profităm. Anul trecut Viborg a jucat returul la Gyor şi a cîştigat trofeul", explică Gavrilescu.

"Nu ştiu dacă la acest nivel contează în primul rînd unde se joacă returul. Fetele au fost impresionate de atmosfera manşei secunde cu Gyor şi speră să aibă parte de ceva asemănător şi la Bucureşti"
Radu Voina, antrenor Oltchim

5.600 de locuri pe scaune este capacitatea Sălii Polivalente din Bucureşti

Biletele se pun în vînzare pe 3 mai
Vicepreşedintele Oltchimului, Petre Berbecaru, a declarat că biletele pentru meciul retur al finalei se vor pune în vînzare, cel mai probabil, pe 3 mai. "Vineri o să vină reprezentanţii noştri la Bucureşti să vedem planul sălii şi cum vom împărţi biletele pe categorii, în sală. Nu am hotărît însă cît vor costa tichetele", a spus Berbecaru. Cererea de bilete este foarte mare. "Dacă la Vîlcea am avut cereri de zece mii de bilete, cred că acum numărul e şi mai mare. Oricum, suporterii noştri de la Vîlcea şi abonaţii au întîietate", a afirmat Berbecaru.

Viborg joacă la Herning
Dacă Vîlcea va juca finala la Bucureşti, nici Viborg nu poate evolua în ultimul act în sala proprie, pentru că nu îndeplineşte normele impuse de EHF, aceea de a avea 3.000 de locuri pe scaune. Viborg a anunţat că va juca turul cu Oltchim, pe 8 sau 9 mai, la Herning, în Messecenter Herning, o sală nouă, de 12.000 de locuri, care va găzdui şi meciuri de la Campionatul European de handbal feminin, din 2010. Anul trecut, Viborg a jucat meciul de acasă, din Liga Campionilor, la Aarhus.

Primele poze cu Ştefi
Luminiţa Huţupan Dinu, fostul portar al Oltchimului, a născut luni o fetiţă, pe care o va boteza Ştefania. "Abia miercuri o să o iau cu mine în salon. Pînă atunci o văd doar cînd o alăptez", a spus Luminiţa, care i-a făcut şi primele poze micuţei (foto). "M-au vizitat şi fetele de la Oltchim. Toată lumea vrea să o vadă, iar doctorii nu-mi dau voie încă. O să o vadă în ziar", a glumit Lumi.

MĂSURI
Mesaj de la un cititor

Mă numesc Munteanu Cristian Cosmin, am 33 de ani, sînt din Buzău şi sînt probabil unul din milioanele de oameni care, duminică după-amiază, a urmărit cu sufletul la gură meciul de handbal Oltchim-Gyor. Poate şi datorită rezultatului ziua de luni parcă a fost mai veselă decît orice altă zi de luni. Simţeam că sînt mîndru...Însă după o zi de lucru, seara mi s-a întîmplat ceva surprinzător de plăcut.

Cum vă spuneam, mă întorceam de la serviciu şi am rămas surprins de ceea ce se întîmplă în faţa blocului. Locuiesc într-un bloc cu zece etaje plin de copilaşi între 3 şi 7-8 ani, care de obicei se joacă destul de ciudat din punctul meu de vedere, imitînd tot felul de luptători, roboţi, Hannah Montana etc. Însă luni seara toată gaşca de pitici ce credeţi ca făceau? Jucau Handbal, îşi amenajaseră aşa cum au putut ei un mini teren de handbal şi se jucau de-a Ungureanu, Nechita, Beşe, Luca, Neagu etc. Vă rog să mă credeţi că m-au trecut nişte fiori reci, dar extrem de plăcuţi. Mi-am dat seama că aceşti copii, copiii noştri, nu că nu ştiu să se joace, ci duc lipsă de exemple pozitive, demne de urmat. Oltchim Rm. Vîlcea a devenit un EXEMPLU pentru nişte pici. Din punctul meu de vedere este mare lucru.

Oare putem încerca să vorbim despre anumiţi sportivi, "oameni"de fotbal, finanţatori, patroni sau cum naiba le-o mai zice,  doar atunci cînd aceştia merită cu adevărat, cînd fac ceva pentru România?
Valabil şi pentru alte categorii de oameni nu neapărat sportivi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
 •  21 Aprilie 2010, 13:32

Am o durere. Acum ca suntem in finala... oare cum putem si noi, fanii, sa ne procuram bilete civilizat? Va spun eu.. foarte greu. Am inteles ca biletele se vor pune in vanzare pe data de 3 mai la Polivalenta. Asta e singura informatie. Tare mi-e teama ca Federatia asta de ***** pe care o avem va "rezolva" cu biletele inainte de 3 mai. O sa mergem oare ca fraierii la Polivalenta sperand sa prindem un bilet care este deja de mult vandut? Cineva de la GSP ne ajuta? Alecs sonik (FAN SU

 •  21 Aprilie 2010, 13:27

Doresc sa adresez un salut! tuturor "microhandbalistilor" si sa felicit si eu pe Oltchim din tot sufletul, pentru aceasta performanta rasunatoare. Fac un apel catre voi sa mai meditam o clipa impreuna la acest privilegiu de "finalista a Ligii Campionilor", pe care aceste fete -cel putin de argint- l-au castigat. Performanta lor este si mai stralucitoare cand ne gandim la conditiile in care se formeaza, se antreneaza, evolueaza aceste fete. Hai Oltchim! Hai CRIS8! Alecs son

 •  21 Aprilie 2010, 12:49

fetelor,sunteti minunate,cuvintele sunt prea sarace pentru a cuprinde tot ce ar vrea romanii sa va spuna,ne faceti o mare bucurie si nu va faceti probleme pentru publicul din sala polivalenta.romani din toata tara vor sa va vada in direct si cred ca multi vor ramane dezamagiti ca nu vor apuca bilete.voi trebuie sa faceti ce stiti voi cel mai bine:SA JUCATI CA PANA ACUM!FELICITARI VOUA SI PARINTILOR VOSTRI CA AU FACUT ASA COPII.VA IUBESC!!!BAFTA MULTA!VA TINEM PUMNII!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează