SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Patru brazilience și antrenorul cu care selecționata „Carioca” a câștigat titlul mondial în 2013 au semnat cu Brăila

Morten Soubak va sosi la Brăila după Jocurile Olimpice  FOTO IMAGO
Morten Soubak va sosi la Brăila după Jocurile Olimpice FOTO IMAGO

Articol de - Publicat joi, 15 aprilie 2021 11:47 / Actualizat joi, 15 aprilie 2021 12:06

Morten Soubak, danezul de 56 de ani, va fi noul antrenor al Dunării Brăila din sezonul viitor. El este în prezent și selecționerul Angolei, cu care va participa la Jocurile Olimpice 2021

La Brăila se va vorbi portugheză din sezonul viitor. Morten Soubak, danezul care a antrenat 7 ani naționala Braziliei, a semnat un contract pe doi ani cu Dunărea Brăila. Cel mai bun rezultat al său cu naționala "Carioca" a fost titlul mondial cucerit în 2013, în Serbia. Tot cu naționala Braziliei, Soubak a ocupat locul 5 la JO de la Rio de Janeiro 2016 și locul 6 la Londra 2012.

"În primul rând, sunt onorat că Brăila s-a gândit la mine și mi-a dat încrederea de a face parte dintr-un proiect foarte interesant cu jucători foarte talentați. Sunt încântat să încep să lucrez pentru Brăila participând la una dintre cele mai puternice ligi din lume. Sper că putem aduce rezultate excelente Brailei. Ne dorim rezultate și am încredere că le vom obține", a declarat antrenorul Morten Soubak pentru site-ul oficial al clubului.

Merge cu Angola în Japonia

Din 2017, Soubak a preluat naționala Angolei, campioana Africii, și antrenează în paralel și campioana statului african, Primeiro de Agosto. Cu Angola, Soubak a câștigat Campionatul Africii în 2018 și Jocurile Africane în 2019. "Ne bucurăm că am reușit să aducem la Brăila un antrenor de o asemenea valoare. Morten Soubak este unul dintre cei mai titrați antrenori din lume și vine la Brăila cu gânduri mărețe, atât în campionat, cât și în cupele europene. Ne dorim ca din sezonul următor să ducem Brăila mai sus în clasament și să ne depășim din nou obiectivele, atât în Liga Florilor, cât și în EHF", a declarat președintele HC Dunărea Brăila, George Caranica.

Colonie braziliană la Dunărea

Patru brazilience și antrenorul cu care selecționata „Carioca” a câștigat titlul mondial în 2013 au semnat cu Brăila
Samara da Silva a primit în România titlul de cea mai bună apărătoare în 2019

Brăila s-a orientat către antrenorul danez, vorbitor de portugheză, pentru că în același timp cu acesta, la echipă vor veni și patru jucătoare componente ale naționalei Braziliei. Este vorba de portarul Mayssa Pessoa (36 de ani), Samara da Silva (29 de ani), Jéssica Quintino (29 de ani) și Ana Paula Rodrigues (33 de ani). La echipă joacă și Tamires Morena, care și-a prelungit contractul cu Brăila.

Pessoa și Ana Paula Rodrigues au mai jucat în România la CSM București. Pessoa s-a transferat în 2017 la Rostov Don, dar în ultimul sezon s-a accidentat și acum e în recuperare după operația la ligamente. Centrul Ana Paula Rodrigues a fost în discuții și cu Rapid. A jucat și ea la Rostov după despărțirea de CSM, iar în ultimul an a evoluat în Franța, la Chambray Touraine.

Patru brazilience și antrenorul cu care selecționata „Carioca” a câștigat titlul mondial în 2013 au semnat cu Brăila
Mayssa Pessoa a câștigat Liga Campionilor cu CSM în 2016 FOTO Marius Ionescu

Și Samara da Silva a mai jucat în România, câștigând titlul cu SCM Rm. Vâlcea în 2019. În ultimul sezon a îmbrăcat însă tricoul campioanei Sloveniei, Krim Ljubljana. Extrema dreapta Jéssica Quintino a jucat cinci ani, în Danemarca, la Odense. Și Brăila nu vrea să se oprească aici. Sunt în discuții avansate cu Amanda Kurtovici, interul dreapta care a trecut pe la CSM București și Gyor. Norvegianca a evoluat în ultimul sezon la Kastamonu, în Turcia. Dacă va semna Kurtovici, atunci la Brăila va ajunge și prietena ei, Sabina Jacobsen, cea care joacă în prezent la ȚSKA Moscova. Și suedeza e familiarizată cu România pentru că a mai jucat și ea la CSM București.

CITEŞTE ŞI ALTE ŞTIRI DIN HANDBAL:

Sezon încheiat pentru Siraba Dembele! Franțuzoaica de la CSM București pierde și Jocurile Olimpice

Rapid transferă de la Vâlcea și CSM București! Primele „războinice” anunțate de clubul giuleștean

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
viorelpreda
viorelpreda  •  16 Aprilie 2021, 18:45
Postat de maistorkokir pe 15 Aprilie 2021, 15:18

Suspect ca Braila are bani pt un antrenor danez si jucatoare brazilience, ma intreb daca sunt asa buni, de ce nu sunt platiti regeste in tzarile lor Danemarca respectiv Brazilia?

Nu-ti prea place Braila.Daca era alt oras nu mai era suspect?Supertransferuri.Daca se rezolva si Kurtovic si Jacobsen Braila se bate la titlu.

maistorkokir
maistorkokir  •  15 Aprilie 2021, 15:18

Suspect ca Braila are bani pt un antrenor danez si jucatoare brazilience, ma intreb daca sunt asa buni, de ce nu sunt platiti regeste in tzarile lor Danemarca respectiv Brazilia?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează