SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Podravka transferă din România » După Dumanska și Bazaliu, campioana Croației mai aduce două jucătoare din Liga Florilor

Bojana Milici e o foarte bună apărătoare FOTO Dan Potor
Bojana Milici e o foarte bună apărătoare FOTO Dan Potor

Articol de - Publicat marti, 16 martie 2021 15:40 / Actualizat marti, 16 martie 2021 15:48

Dzyiana Ilyina (25 de ani), centrul de la Bistrița, și Bojana Milici (27), interul stânga de la Brăila, vor juca sezonul viitor la campioana Croației

Podravka Koprivnica, campioana Croației, se întărește cu jucătoare din România. Bianca Bazaliu, interul stânga de la CSM București, a fost deja anunțată pentru sezonul viitor de fosta campioană a Europei.

Tot la Podravka, de un sezon, joacă Iulia Dumanska, portarul "naționalei" României. Recrutările din Liga Florilor continuă însă la clubul croat. Dzyiana Ilyina (25 de ani), care evoluează acum la Gloria Bistrița, va părăsi campionatul României la finalul sezonului. Bielorusa joacă în România din 2017, fiind adusă pentru prima dată de Dunărea Brăila. S-a zvonit că Dziyana va ajunge la CSM București, dar în cele din urmă negocierile nu s-au perfectat și a semnat cu Podravka.

Campioana Croației va fi antrenată din sezonul viitor de un tehnician care acum activează tot în România. E vorba de croatul Neven Hrupec, antrenorul principal al Dunării Brăila. Neven Hrupec nu va pleca însă singur de la Brăila. O va lua cu el în Croația și pe interul stânga Bojana Milici (27 de ani). După două sezoane pe malul Dunării, Milici pleacă din România.

Alte nume mari din România

De-a lungul timpului, la Podravka, au mai jucat și alte internaționale din România. Mariana Tîrcă și Valentina Cosma au câștigat Liga Campionilor cu echipa croată în 1996. Apoi, la Koprivnica, au mai jucat, în diferite perioade, portarii Cristina Dogaru și Paula Ungureanu sau pivotul Ionela Gâlcă Stanca.

Cezar Nica, fost antrenor al lui Fortuneanu, îl contestă pe selecționer: „Ce-l recomandă, de l-am pus la echipa națională?”

Gheorghe Tadici pune sare pe rana naționalei de handbal masculin: „Ne-a bătut comuna Kosovo... E ca şi cum ar juca o comună de la noi cu o echipă din Bucureşti”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează