SPORTURI  »  HANDBAL  »  HOLSTEBRO-HC DOBROGEA SUD CONSTANȚA (SÂMBĂTĂ, ORA 16:00)

Premieră pentru Dobrogea Sud » Dobrogenii debutează în Cupa EHF

Irakli Chikovani, unul dintre principalii marcatori ai Constanței FOTO Daniel Ivan
Irakli Chikovani, unul dintre principalii marcatori ai Constanței FOTO Daniel Ivan

Articol de - Publicat vineri, 08 februarie 2019 18:46

HC Dobrogea Sud joacă sâmbătă, de la 16:00, primul meci în grupele EHF în țara campioanei mondiale, Danemarca, contra lui Holstebro.

HC Dobrogea Sud Constanța s-a calificat pentru prima dată în grupele Cupei EHF, urmând să debuteze sâmbătă, în deplasare, împotriva danezilor de la Team Tvis Holstebro. Constănțenii și-au făcut calcule pentru a ieși din grupe și a se califica în „sferturi”.

„Trebuie să câștigăm toate meciurile de pe teren propriu și să aducem ceva puncte din deplasare”, a anunțat veteranul George Buricea. Prima ocazie de a „ciupi” ceva de afară este deplasarea din Danemarca.

Misiunea se anunță însă una foarte grea, având în vedere că va da piept cu una dintre reprezentantele Danemarcei, proaspăta campioană mondială. Holstebro merge foarte bine în întrecerea internă, ocupând locul 3 în campionat. În ultima etapă, chiar în această săptămână, Team Tvis a trecut în deplasare de Silkeborg, echipă calificată în play-off-ul optimilor de finală ale Ligii Campionilor.

Holstebro a jucat finala Cupei EHF în sezonul 2012-2013, pierdută în fața celor de la Nantes. În turul anterior, danezii au eliminat echipa franceză PAUC Aix en Provence (Franța).

„Se va alerga mult, ritmul va fi rapid și cred că suntem pregătiți să facem un meci bun, poate chiar să ne întoarcem cu o victiorie", e încrezător portarul Ionuț Iancu. Și Constanța a început anul excelent, câștigând toate cele trei partide disputate în Liga Națională, unde ocupă locul 2. "Ne vom juca șansa, chiar dacă ei sunt favoriți. Pentru noi este o provocare să obținem un rezultat bun în Danemaca”, a declarat și Rudi Stănescu, președintele HCDS.

În aceeași grupă C, tot azi, de la ora 20:00, Porto va întâlni pe teren propriu echipa iberică Cuenca.

Vezi și: 

SCM Craiova stă cu sufletul la gură! Ce trebuie să se întâmple între Podravka și Nykobig pentru ca oltencele să spere la apărarea trofeului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează