SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCANDAL

Proteste și huiduieli în handbalul juvenil » „Când singurul rezultat negativ într-un sezon întreg este împotriva Viitorul Scornicești, înseamnă că într-adevăr sunteți campioni"

Micii handbaliști de la HC TEC sărbătorind victoria FOTO Facebook FRH
Micii handbaliști de la HC TEC sărbătorind victoria FOTO Facebook FRH

Articol de - Publicat miercuri, 31 mai 2023 13:04 / Actualizat miercuri, 31 mai 2023 14:03

Formația HC TEC a câștigat campionatul național la juniori 3, dar în finala cu Liceul teoretic ”Liviu Rebreanu” din Turda antrenorul danez al ardelenilor a scos echipa de pe teren ca gest de frondă față de maniera de arbitraj. La TEC evoluează fiul lui Viorel Mazilu, secretarul general al FRH, și băiatul președintelui federației

Orgoliile din handbalul românesc au coborât până la nivelul copiilor și juniorilor. În finala campionatului la juniori 3, câștigată de echipa bucureșteană TEC, cu 32-29, antrenorul formației adverse, danezul Jesper Bruhn, a scos formația de pe teren înainte de sfârșitul meciului, la ultima fază. 

Sursele GSP au confirmat că arbitrii finalei au avantajat gruparea din Capitală, care a fost fondată în urmă cu 5 ani de actualul secretar general al FRH, Viorel Mazilu.

Sala Polivalentă din Craiova a găzduit săptămâna trecută turneul final al Campionatului Național de juniori 3, competiție la care federația a plătit sala, arbitrii și ambulanța, iar cluburile și-au plătit deplasarea, cazarea și masa. FRH a oferit ca bonus fiecărei participante câte un bax cu apă la partide.

Scandal și cuvinte grele la lotul de juniori al României » Secretarul FRH e acuzat că a abuzat verbal un jucător: „Nesimțitule, aici e naționala lu' mă-ta? » Replică acidă: „Dacă-i ținem în puf, nu ajungem nicăieri”
DISPUTĂ
Scandal și cuvinte grele la lotul de juniori al României » Secretarul FRH e acuzat că a abuzat verbal un jucător: „Nesimțitule, aici e naționala lu' mă-ta? » Replică acidă: „Dacă-i ținem în puf, nu ajungem nicăieri”

Bătălia pentru medaliile de aur s-a dat între campioana de anul trecut, Liceul teoretic "Liviu Rebreanu" din Turda, LPS Suceava, vicecampioana din sezonul anterior, și HC Talentul Este Cheia (TEC), campioana din sezonul precedent la juniori 4.

În finală au ajuns TEC și Turda, prima impunându-se cu 32-29. Partida s-a terminat mai repede cu o fază, deoarece antrenorul danez al ardelenilor, Jesper Bruhn, și-a scos elevii de pe teren, considerând că arbitrii i-au dezavantajat pe tinerii săi jucători.

„TEC, pe urmele Victoriei și Scorniceștilor"

Persoane prezente la finală au confirmat pentru Gazetă că TEC, la care evoluează fiul lui Viorel Mazilu, Nicholas, și fiul președintelui FRH, Alexandru Din, a fost ajutată de arbitri să câștige trofeul. După partidă, președintele de la Potaissa Turda, Flaviu Sâsâeac, echipă care are un parteneriat cu clubul de juniori Liceul teoretic „Liviu Rebreanu", a asemuit-o pe TEC cu vechile formații de fotbal dinainte de 1990, Victoria București și FC Olt Scornicești. Cele două câștigau de cele mai multe ori cu ajutorul ordinelor venite de la miliție și partid.

„Când singurul rezultat negativ într-un sezon întreg este împotriva Viitorului Scornicești, înseamnă că într-adevăr sunteți campioni", a scris pe Facebook Flaviu Sâsâeac. Chiar dacă tinerii handbaliști de 13-14 ani sunt nevinovați de conexiunile care se pot face pe marginea terenului, campionii de la HC TEC au fost huiduiți la premiere și la acordarea premiilor individuale. 

TEC peste tot

În echipa turneului, 5 jucători din 7 au fost aleși de la TEC, iar unii antrenori prezenți la turneu nu au înțeles de ce niciun handbalist de la Turda nu a avut loc în primii 7, aceștia spunând că extrema stângă a ardelenilor, Ștefan Iozan, a fost clar cel mai bun pe postul său, iar centrul de la Suceava, Robert Ungureanu, a fost cu adevărat MVP-ul săptămânii. 

Cel mai bun jucător al competiției a fost declarat Nicholas Mazilu. Tânărul coordonator de la TEC este văzut de specialiști ca un handbalist de viitor, la mare concurență cu suceveanul Robert Ungureanu și cu turdeanul Eduard Pîrlogea. 

Citește și alte știri din handbal: 

Pretenții europene » Analiza unui sezon dominat de CSM București în Liga Florilor

FRH recunoaște că s-a făcut de râs! De ce a fost anunțată o altă echipă că va juca în Liga Campionilor + Primarul ceruse deja bani pentru transferuri

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează