SPORTURI  »  HANDBAL  »  CORONA BRAŞOV-CSM BUCUREŞTI 30-25 (12-11)

Recital braşovean » Corona Braşov a învins-o pe CSM Bucureşti. Gruparea din Capitală a ratat şi ultima şansă la cupe europene

Aurelia Brădeanu a arătat aseară că vîrsta nu contează, întotdeauna, în sport // Foto: Alex Nicodim (Tîrgovişte)
Aurelia Brădeanu a arătat aseară că vîrsta nu contează, întotdeauna, în sport // Foto: Alex Nicodim (Tîrgovişte)

Articol de - Publicat joi, 24 aprilie 2014 00:00 / Actualizat joi, 24 aprilie 2014 00:12

Corona Braşov a trecut de CSM Bucureşti şi a spulberat ultima şansă a formaţiei bucureştene de a juca în cupele europene în sezonul viitor.

Derbyul optimilor de finală în Cupa României la feminin s-a disputat ieri, la Tîrgovişte, între Corona Braşov şi CSM Bucureşti. Pentru formaţia patronată de Primăria Capitalei, care pentru sezonul viitor a anunţat nu mai puţin de opt transferuri de marcă, cu handbaliste campioane mondiale, medaliate olimpice şi europene, meciurile din Cupa României reprezentau ultima şansă de a prinde Europa, în condiţiile în care în campionat au terminat sezonul regulat pe locul 7!
Au "dansat" doar o repriză

Corona Braşov, locul doi în campionat şi finalista ultimei ediţii a Cupei României, nu a dat însă nici o şansă echipei pregătite de daneza Mette Klit. Oana Manea, Cristina Vărzaru, Patricia Vizitiu, jucătoare cu experienţă de Liga Campionilor, dar şi celelalte jucătoare bucureştene, au rezistat doar o repriză în faţa ardelencelor.

Arbitrii Harabagiu şi Stănescu au ieşt în evidenţă prin deciziile pro Bucureşti, dar şi aşa Corona a intrat la cabine în avantaj: 12-11. Aurelia Brădeanu, căpitanul Braşovului, a făcut ce a vrut cu apărarea adversă, a marcat de 14 ori, iar Dedu şi Olariu, portarii Coronei, au făcut minuni între buturi. 23-15 conducea Braşovul în minutul 45, permiţîndu-şi pe final să facă şi spectacol. S-a terminat 30-25 pentru Corona, care se gîndeşte acum la primul trofeu în Cupa României, din istoria clubului.

"Ne-a fost teamă de ele, dar am jucat serios!"
Omul meciului cu CSM Bucureşti, Aurelia Brădeanu a marcat de 14 ori în poarta adversă. La final, căpitanul "naţionalei" României a recunoscut că "ne-am temut de acest meci, ştiam că CSM Bucureşti va fi foarte motivată pentru că îşi juca practic sezonul, dar am luat meciul în serios şi a ieşit bine".

"Nu am cunoscut-o pe Brădeanu foarte bine decît în momentul cînd a venit să joace la Braşov. Dar cînd o jucătoare de 35 de ani joacă de maniera în care o face ea, nu poţi decît să-ţi scoţi pălăria. E o profesionistă, iar handbalistele tinere ar trebui să o ia drept exemplu", a declarat Vasile Curiţeanu, antrenorul secund de la Corona.

Romanul a spulberat Brăila
Al doilea meci ca importanţă în "optimi", cel dintre echipele de pe locurile 3 şi 4 în campionat, HCM Roman contra Dunărea Brăila, nu a avut practic istoric. Moldovencele au jucat de o manieră entuziasmantă şi s-au desprins la 11-3 în minutul 17!

A fost 15-8 la pauză, diferenţă în jurul căreia scorul a oscilat în repriza secundă. HCM Roman s-a calificat lejer în "sferturi" şi, în condiţiile în care pe partea sa nu le va întîlni pe Corona şi HCM Baia Mare, se gîndeşte la finala de duminică.

Investiţii un an degeaba
CSM Bucureşti şi-a ratat obiectivul de a juca în cupele europene după ce a pierdut şi în Cupa României. În aceste condiţii, cele 11 transferuri realizate, dintre care şapte straniere şi patru românce, rămîn în aer pentru sezonul viitor.

CSM va trebui să le plătească pe braziliencele Franca da Silva, Ana Paula Rodriguez, Deonise Cavaleiro, Mayssa Pessoa, toate campioane mondiale, pe rusoaica Ekaterina Vetkova, iberica Martin Berenguer, suedeza Linnea Thorstensson, dar şi pe Oana Manea, Iulia Curea, Talida Tolnai şi Patricia Vizitiu doar pentru meciurile de campionat.

CSM mai speră să primească un wild-card de la federaţia europeană pentru a juca în cupe, dar şansele sînt infime.

Ştiinţa Bucureşti a produs surpriza!
Divizionara secundă Ştiinţa Bucureşti a produs marea surpriză în optimile de finală ale Cupei României, în turneul de la Tîrgovişte. Echipa pregătită de Nicoleta Alexandrescu, fosta jucătoare a Rapidului, a cîştigat după executarea loviturilor de la 7 metri în faţa prim-divizionarei Cetate Deva.

A fost egal la pauză, 9-9, dar şi la final, 19-19, astfel că s-a trecut la executarea aruncărilor de departajare. Acolo, divizionara secundă a cîştigat cu 23-22 şi va juca în "sferturi" cu HCM Roman. Cealaltă echipă din liga secundă, Mureşul Tg. Mureş, a fost eliminată de CSM Ploieşti, dar prahovencele au avut nevoie de aruncări de la 7 metri!

Baia Mare, la ralanti
Liderul Ligii Naţionale, deţinătoarea Cupei României, HCM Baia Mare s-a calificat la pas în sferturile de finală. Echipa pregătită de Costică Buceschi a trecut fără emoţii, scor 33-27 de HCM Rm. Vîlcea, ultima clasată.

Formaţia Simonei Gogîrlă a început lansat, 4-1, dar vedetele de la Baia Mare au remediat repede situaţia. Maramureşencele au condus şi cu 12 goluri diferenţă, în partea a doua, dar Vîlcea a revenit după ce Baia Mare a trimis în teren rezervele.

HCM rămîne favorită la cîştigarea Cupei, deşi va da în semifinale peste Corona Braşov, singura echipă care a reuşit să o învingă în acest sezon.

Rezultate optimi de finală
Corona Braşov-CSM Bucureşti 30-25
U Jolidon Cluj-Neptun Constanţa 33-23
CSM Ploieşti-Mureşul Tg. Mureş 37-34 după 7 metri
HCM Roman-Dunărea Brăila 26-19
Cetate Deva-Ştiinţa Bucureşti 22-23 după 7 metri
HCM Baia Mare-HCM Rm. Vîlcea 33-27

Meciurile din "sferturi, azi
13:00 HCM Baia Mare/HCM Rm. Vîlcea-HC Zalău
15:00 Corona Braşov-CSM Ploieşti
17:00 HCM Roman-Ştiinţa Bucureşti
19:00 SCM Craiova-U. Jolidon Cluj

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează