SPORTURI  »  HANDBAL  »  ECHIPA NAȚIONALĂ

Revelion în cantonament » ”Tricolorii” nu vor avea nici o zi liberă de Sărbători

Xavier Pascual
Xavier Pascual

Articol de - Publicat vineri, 29 decembrie 2017 12:24

 După turneul din Elveția, echipa lui Xavier Pascual va lua startul la ”Trofeul Carpați” de la Călărași.

De ani de zile, de când România nu mai ajunge la turneele finale, la băieți, handbaliștii își petrec Sărbătorile de iarnă în cantonament. "Tricolorii" pregătesc turneele de calificare și urmăresc doar la televizor Mondialele sau Europenele, care au loc întotdeauna în prima lună a anului.

Nici acum românii nu fac excepție. Naționala masculină, pregătită de spaniolul Xavier Pascual , speră să ajungă la Mondialul din 2019. Dar pentru acest lucru trebuie să treacă de primul turneu de calificare, care va avea loc între 11 și 13 ianuarie, la Bozen (Italia).

Barcelona-Winterthur-Călărași

Popescu, Ghionea, Csepreghi și compania au susținut un stagiu centralizat de pregătire la Barcelona. De acolo românii au plecat în Elveția, unde vor participa la o nouă ediție a "Yellow Cup". România a debutat vineri seara, la Winterthur, contra Rusiei, în funcție de rezultat urmând să joace sâmbătă, de la ora 19:20 (finala mică) sau de la ora 22:00 (finala mare). Celălalt meci de la Winterthur are loc între Elveția și Serbia.

Înainte de "Yellow Cup", România a mai susținut un meci de verificare contra Elveției, la Schaffhausen. Și, deși Xavier Pascual a mizat îndeosebi pe jucătorii tineri, România s-a impus cu 32-28. Javier Humet 6 goluri, Negru 5, Racoțea 3, Grigoraș 3, Csepreghi 3, Ad. Rotaru 2, Mihai Bujor 2, Gabi Bujor 2, Thalmaier 2, Onyejekwe 2, Ramba 1 și Militaru 1 au fost marcatorii pentru România.
"Tricolorii" vor reveni în țară în ultima zi a anului, urmând să meargă direct la Călărași. Acolo pe 5 și 6 ianuarie participă la "Trofeul Carpați", care se va disputa sistem Final 4. În prima zi, România va întâlni Bahrain (ora 21:05), meci precedat de disputa dintre Tunisia și Portugalia (18:45). Învinsele și învingătoarele vor juca între ele a doua zi.

Cu Ucraina pentru calificare

Meciurile cu adevărat importante pentru "tricolori" se vor disputa pe 11, 12 și 13 ianuarie, în Italia. La Bozen, România va juca în ordine cu Italia, Insulele Feroe și Ucraina. Inițial, meciurile trebuiau să se dispute tur-retur, fiecare cu fiecare, dar cele patru federații s-au înțeles ca locul de calificare să se stabilească în urma turneului din Italia.

Ucraina este principalul adversar al românilor, la calificare. România nu a mai participat la un Mondial din 2011, în timp ce Ucraina a fost ultima dată la Campionatul Mondial în 2007. Italia are o singură prezență, în 1997, în timp ce Insulele Feroe nu au ajuns la vreun turneu final de seniori.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează