SPORTURI  »  HANDBAL  »  TRANSFERURI

Româncele se mută în Ungaria » Trei dintre componentele naționalei vor juca în campionatul socotit la ora actuală cel mai puternic din lume

Denisa Dedu a făcut un Campionat European excelent și a avut foarte multe oferte în această iarnă FOTO Bogdan Bălaș
Denisa Dedu a făcut un Campionat European excelent și a avut foarte multe oferte în această iarnă FOTO Bogdan Bălaș

Articol de - Publicat vineri, 10 februarie 2017 00:00

Recunoscută drept cea mai puternică întrecere internă din lume, la feminin, liga ungară strânge an de an tot mai multe vedete din handbalul mondial.

Cea mai bogată echipă de la fete, campioana ETO Audi Gyor, are în componență jucătoare de cinci stele, cele mai bune pe posturile lor. Gyor și-o dorește din vară și pe Cristina Neagu, pentru a forma o linie de 9 metri stelară cu Neagu - Nora Mork - Nycke Groot, să nu mai punem la socoteală și rezervele: Eduarda Amorim, Anita Gorbicz, Zsuzsanna Tomori.

Româncele sunt căutate

Până la eventuala trecere a Cristinei în Ungaria, Neagu fiind dorită și la CSM București, în campionatul maghiar vor ajunge cu siguranță, din sezonul viitor, portarul Denisa Dedu, interul stânga Gabriela Perianu și centrul Mădălina Zamfirescu. Colege de generație, cele trei vor fi adversare în Ungaria.

Zamfirescu, 22 de ani, a semnat un contract pe un an cu Debrecen, locul 4 în campionatul maghiar după 12 etape, echipă pregătită acum de Tonje Tiselj, slovenul care a avut-o pe Zamfirescu ca elevă, pentru scurt timp, în perioada HCM Baia Mare.

Colegele ei de la națională, Gabriela Perianu, 22 de ani, și Denisa Dedu, 22 ani, au semnat, în schimb, angajamente pe câte doi ani cu Siofok, formație care ocupă doar locul 8 în actuala ediție. Cei de la Sifok au anunțat că din vară echipa va fi pregătită de un danez, Lars Rasmussen, și anunță și mutări spectaculoase. La Siofok evoluează în acest moment mai multe internaționale: Estelle Nze Minko (Franța), Katarina Jezici (Croația), Krisztina Triscsuk și Melinda Pastrovics (Ungaria).

Ofertată de Brașov

Unul dintre cei mai de viitor portari ai Europei, Denisa Dedu a evoluat până acum doar în orașul natal, Brașov. Oficialii de la Corona și-au dorit în continuare ca goal-keeper-ul să rămână sub Tâmpa, dar dorința ei a fost de a evolua într-un campionat din străinătate. "Am avut mai multe discuții cu ea, i-am făcut o ofertă foarte bună, dar Denisa ne-a spus că dorește să plece afară. Nu ne putem opune dorinţei ei de a trăi o experienţă într-o altă ţară", a declarat Liviu Dragomir, președintele Coronei.

Campionatul cu cele mai multe românce

De-a lungul timpului, poate și datorită zonei geografice, campionatul Ungariei a fost întrecerea care a atras cele mai multe românce. Au fost multe "tricolore" care au jucat ani la rând în întrecerea maghiară, cu rezultate notabile. Cele mai sonore nume care au evoluat în Ungaria au fost Aurelia Brădeanu, Simona Gogârlă, Simona Spiridon, Carmen Nițescu, Gabriela Rotiș Nagy, Stăncuța Guiu, Ana Maria Lazer (toate la Gyor), Paula Ungureanu, Esztera Matefi (Dunaferr), Ildiko Kerekes Barbu, Nicoleta Gâscă Alexandrescu, Georgeta Grigore (Cornexi Alcoa).

1este numărul jucătoarelor române care evoluează actualmente în liga maghiară. Mădălina Pușcaș, un portar din Baia Mare, evoluează la nou-promovata Kisvarda

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
rdanutz
rdanutz  •  10 Februarie 2017, 13:24

Campionatul cu cele mai multe romance, chiar mai multe si decat in campionatul nostru ;) Incet, incet handbalul se alatura fotbalului si devine o ramura a industriei usoare. Banii vin "căpiţă", performantele ... mai pe seara ;) La CSM s-a facut performanta maxima cu o suma corecta de bani. Imediat ce cresc investitiile, cresc salariile, se amesteca conceptele si scolile de antrenori cu scolile de juniori, nu se mai tine cont de bazinul de selectie cel mai potrivit si, cel mai rau nu promovam jocul de echipa ci valorile individuale. Valorile individuale au si ele locul lor intr-o echipa, dar tendinta este sa se adune "only five stars players in one team". Ori, aia nu mai e echipa, nu mai e joc de echipa, nu mai e sport de echipa ... competitia isi pierde din farmec! Hai mai mult cu munca si mai putin cu banii!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează