SPORTURI  »  HANDBAL  »  MUNTENEGRU-ROMÂNIA 23-19

România a pierdut în Muntenegru și a ratat calificarea la Euro 2022. S-a încheiat cea mai rușinoasă campanie de calificare!

Articol de - Publicat duminica, 02 mai 2021 21:22 / Actualizat duminica, 02 mai 2021 21:55

”Tricolorii” aveau nevoie de un punct în deplasarea de la Podgorica. A fost egal la pauză, 9-9, dar în repriza a doua românii au fost net depășiți. Al 13-lea European pe care-l vedem la televizor

Când Federația Europeană de Handbal a mărit numărul de echipe de la Campionatul European masculin la 24 de formații, am sperat că măcar acum România va reuși calificarea. Au trecut însă două ediții și... nimic, nimic. România e din nou în lumea a patra a handbalului! Ne-a bătut Kosovo în actualele preliminarii și trebuie să urmărim un nou turneu final la televizor.

Cel mai rușinos rezultat din istorie!

România începuse bine actualele preliminarii. Câștigase acasă cu Muntenegru, 36-27. Ar mai fi avut nevoie doar de succese cu echipa considerată cea mai slabă din grupă, Kosovo! Numai că după egalul de la Priștina, 23-23, echipa antrenată de Rareș Fortuneanu a pierdut și la București, 25-30. Cel mai rușinos rezultat din istoria naționalei masculine. România mai păstra șanse la calificare. Avea nevoie de un punct în ultimele două întâlniri. Cu Suedia, la Sibiu, și cu Muntenegru în deplasare, Le-a ratat pe amândouă: 23-31 cu nordicii și aseară, 19-23 la Podgorica.

Speranțe o repriză

La Podgorica, românii au sperat o repriză la un rezultat bun. Un egal cu Muntenegru ar fi calificat ambele naționale la turneul final din Ungaria și Slovacia. La pauză a fost 9-9, dar asta mai ales intervențiilor senzaționale ale veteranului Mihai Popescu, cel mai bun om al României. În partea a doua însă, muntenegrenii s-au desprins imediat, au marcat de cinci ori consecutiv la reluare și totul era pecetluit. Nu a mai fost nicio speranță până la final. România ratează a 13-a ediție consecutivă la Campionatele Europene, din 1996 nemaireușind să joace la cea mai importantă competiție continentală!

Actualele preliminarii au fost printre cele mai rușinoase pentru România în privința rezultatelor. Am reușit performanța să terminăm pe ultimul loc o grupă cu două națiuni minuscule. Muntenegru are o populație de doar puțin peste 600.000 de locuitori, iar Kosovo are aproximativ 1,8 milioane, adică mai puțin decât Bucureștiul!

În mandatul lui Dedu, nicio calificare!

De când a fost ales în fruntea FRH, președintele Alexandru Dedu nu a reușit să-și treacă în CV nicio calificare cu naționala masculină. E a patra ratare la Campionatele Europene, la care se adaugă trei la Campionatele Mondiale. Când a fost ales președinte pentru a doua oară, în 2018, Alexandru Dedu a anunțat că obiectivul său este să ducă echipa națională masculină la Jocurile Olimpice! Nu numai că nu a reușit, dar România a ratat calificarea și cu naționala feminină!

Echipele calificate la Euro 2022

Iată care sunt echipele care au obținut biletele la turneul final din 13-30 ianuarie 2022. Pe lângă țările gazdă, Ungaria și Slovacia, au mai reușit calificarea Serbia, Franța, Germania, Austria, Rusia, Cehia, Portugalia, Islanda, Slovenia, Olanda, Norvegia, Belarus, Danemarca, Macedonia de Nord, Suedia Muntenegru. Cele patru naționale care s-au calificat de pe locul 3 din grupe au fost Bosnia-Herțegovina, Polonia, Lituania și Ucraina.

Cum a reușit Minaur Baia Mare să răstoarne rezultatul cu SCM Rm. Vâlcea? Două greșeli flagrante de arbitraj!

Vâlcea iese din lupta la titlu! Minaur Baia Mare se impune dramatic pe final » Cum arată clasamentul

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (18)
ceaiuri
ceaiuri  •  04 Mai 2021, 12:59

un sport unde se poate renunta la fiinantarea de la buget....Dedu se descurca..face rost de sponsori pt banii lor,pt cantonament nationala,turnee,smd (cel putin la baieti..dar nici fetele nu sunt prea departe)

gintonic
gintonic  •  04 Mai 2021, 11:49

Ca si conducator FRH, Dedu este o plaga pentru handbalul romanesc! Mult amatorist, crasa incompetenta si nerusinare! Tine cu dintii de scaunul acela, ca deh, a fost ales, dar rezultatele rusinoase sub conducerea lui trebuie sa il impinga afara din barca! ... insa, obrazul lui este tare gros !!!

viorelpreda
viorelpreda  •  03 Mai 2021, 17:01

Handbalul masculin a murit la sfarsitul anilor 90.Acum nu e decat a nu stiu cata constatare a decesului.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează