SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOTAJ

România are 9 echipaje în finale la Europenele de la Varese! 9 șanse la medalii duminică

Campionii europeni Ciprian Tudosă și Marius Cozmiuc pot să-și păstreze duminică aurul continental FOTO FR Canotaj
Campionii europeni Ciprian Tudosă și Marius Cozmiuc pot să-și păstreze duminică aurul continental FOTO FR Canotaj

Articol de - Publicat sambata, 10 aprilie 2021 15:42 / Actualizat sambata, 10 aprilie 2021 15:58

Patru bărci au trecut sâmbătă de semifinale și s-au calificat în ultimul act. Cinci ambarcațiuni obținuseră biletele în prima zi a campionatelor continentale

România are 9 bărci în finale la Europenele de canotaj de la Varese (Italia) și tot atâtea șanse la medalii în finalele de duminică. Din cele 7 bărci care au tras sâmbătă în recalificări sau semifinale, patru au obținut calificarea în finala A, primele 6 echipaje din Europa.

Balul a fost deschis de fetele din barca de dublu vâsle, categorie ușoară. Ionela Cozmiuc și Elena Mihai s-au clasat pe locul 3 în prima semifinală și vor porni duminică de pe culoarul 1 în finală. Finala de la categorie ușoară este una dintre cele mai echilibrate din cursele feminine. Campionii europeni, Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă s-au calificat și ei în finală. Într-o semifinală din care au făcut parte și campionii olimpicii, frații croați Martin și Valent Sinkovici, românii au terminat pe locul 2, dar în fața altor frați, francezii Thibaud și Guillaume Turlan.

Și barca de patru rame feminin, în componența Mădălina Hegheș, Roxana Parașcanu, Nicoleta Pascanu, Elena Logofătu a obținut biletul pentru finală. Româncele s-au clasat sâmbătă pe locul 2 în semifinala 1, după barca Greciei, dar în fața Ucrainei. În finala de duminică s-au mai calificat ambarcațiunile din Rusia, Italia și Olanda. Băieții din barca de patru rame (Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari) au terminat și ei pe doi semifinala 1, dar primele trei echipaje au obținut calificarea în ultimul act. Olanda, prima clasată, și Polonia, locul 3, vor mai lua startul în finală, plus Marea Britanie, Italia și Rusia din semifinala 2.

Au ratat finala A și vor concura în finala B (locurile 7-12), Mihai Chiruță la simplu masculin, Florin Enache și Ionuț Prundeanu, barca de dublu vâsle și, fetele de la patru rame (Cristina Popescu, Roxana Anghel, Dumitrița Juncănariu și Mădălina Pascari).

Favorite la aur

România are 9 echipaje în finale la Europenele de la Varese! 9 șanse la medalii duminică
Barca de 8 plus 1 feminin e mare favorită la aur FOTO FR Canotaj

Vineri, în prima zi, obținuseră direct calificarea în finală, bărcile de 8 plus 1, feminin și masculin, Gianina Beleagă în proba de simplu, categorie ușoară, Adriana Ailincăi și Iuliana Buhuș, componentele bărcii de doi rame, plus Simona Radiș și Ancuța Bodnar, în proba de dublu vâsle feminin. De altfel, bărcile de 8 plus 1 feminin, doi rame și dublu vâsle feminin sunt cotate cu prima șansă la aurul continental. Astfel, România are 9 șanse duminică, la medalii. Anul trecut, la ediția de la Poznan, a obținut 6, între care patru de aur, una de argint și una de bronz.

Cinci echipaje în finală și cinci în semifinale după prima zi a Europenelor de canotaj

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close