SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN DE TINERET

Zbor spre semifinale » România învinge Croația și e la o victorie distanță de lupta pentru medalii!

Naționala României la imn FOTO EHF
Naționala României la imn FOTO EHF

Articol de - Publicat marti, 13 iulie 2021 17:42 / Actualizat marti, 13 iulie 2021 18:41

Naționala de tineret a României a învins clar Croația, scor 29-20, dar are nevoie de succes contra Franței, miercuri, ora 14:00, pentru a ajunge în careul de ași.

Naționala sub 19 ani a României a obținut marți, la Celje, a treia victorie la Campionatul European de tineret. "Tricolorele" au început competiția din Slovenia cu o înfrângere în fața Ungariei, campioana europeană en-titre, 19-27. Au urmat apoi două victorii, 36-22 cu Norvegia și 27-25 cu Cehia. Calificarea în faza a doua a competiției era asigurată.

România, la o victorie de semifinalele Euro 2021

În grupa principală, primul adversar al României a fost Croația. O echipă masivă, cu o apărare robustă, care învinsese Muntenegru pentru a depăși faza grupelor. Româncele au avut parte de o replică tăioasă în prima repriză. S-au desprins în ultimele cinci minute și au intrat la pauză în avantaj, 13-10. Repriza a doua a fost dominată clar de "tricolore". Apărarea a mers excelent, portarul Raluca Rădoi și-a continuat seria paradelor din prima repriză, iar în ofensivă, Alicia Gogîrlă, fiica fostei mari internaționale Simona Gogîrlă, a fost din nou mână sigură.

Zbor spre semifinale » România învinge Croația și e la o victorie distanță de lupta pentru medalii!
Corina Lupei, în acțiune FOTO EHF

Excelentă și evoluția în centrul reprezentativei a Valentinei Ion, jucătoarea SCM Craiova, dar și a extremelor: Oana Borș pe dreapta, Corina Lupei și Alexandra Dumitrașcu, pe stânga. Pentru România au marcat V. Ion 7 goluri, Gogîrlă 6, Borș 4, Lupei 3, Dumitrașcu 3, Ștefania Stoica 3, Andreea Țîrle 1, Andreea Ailincăi 1, Raisa Marin 1. S-a terminat 29-20, un succes care ținea România în cursa pentru semifinale.

Ne-a ajutat Ungaria

Româncele aveau nevoie însă și de ajutorul Ungariei. Maghiarele întâlneau Franța și un succes le-ar fi trimis în semifinale. Victoria Franței însă complica situația României, care avea nevoie în acest caz de un succes la scor în fața franțuzoaicelor. Ungaria s-a impus însă cu 20-16, iar România are nevoie miercuri, de la ora 14:00, cu Franța, de un succes la limită. 

Echipa antrenată de Horațiu Pașca și Mihaela Evi poate ajunge în careul de ași, acolo unde actuala generație a mai fost. La Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Gyor, în 2017, România pierdea atunci finala în fața Ungariei, dar obținea medaliile de argint. 

Clasament Grupa B

1. Ungaria4p
2. Franța2p
3. România2p
4. Croația0p

*primele două clasate se califică în semifinale

Patru echipe din România în EHF European League. Cisnădie a primit wild-card, iar Minaur Baia Mare e singura calificată direct în grupe

Naționala de handbal a României, cobai pentru reprezentativa Spaniei! „Cum să trimiți jucătoarele nepregătite, nu au pus mâna pe minge de mai bine de o lună?!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ovidiu1
ovidiu1  •  13 Iulie 2021, 18:10

Facem treaba buna la tineret, dar dupa aia se alege praful de tot, nu mai avem oameni care sa-i ajute pe tineri sa ajunga oameni in toata firea

Vezi toate comentariile (1)
Comentează